Gratis Homey app en Homey Bridge met abonnement gelanceerd

homey app en homey bridge

▲ De nieuwe Homey bridge, die naast de app gelanceerd werd door Athom © Athom/Press

Homey heeft een nieuwe app gelanceerd die voor iedereen gratis te gebruiken is. De app maakt het mogelijk om smart home apparaten op zeer makkelijk wijze aan elkaar te knopen. Athom Homey, belooft dat de applicatie overweg zou moeten kunnen met meer dan 50.000 smart home producten.

Nieuwe Homey app voor iedereen gratis te gebruiken

De app kan gratis gebruikt worden, maar de gratis versie heeft wel wat beperkingen. Zo kan je er maar 5 apparaten mee koppelen, wat voor de gemiddelde smart home natuurlijk veel te weinig is. Gelukkig is uitbreiding mogelijk.

de nieuwe homey app

De nieuwe Homey App © Athom/Press

Uitbreiding mogelijk met betaald abonnement

Voor slechts € 2,99 per maand krijg je toegang tot alle functies van de nieuwe Homey app. Hieronder valt dat je onder meer kunt genieten van Homey Insights, waarmee je via fancy grafieken meer inzichten krijgt in het gebruik van jouw slimme woning. Ook behoort Homey Logic tot de betaalde functionaliteiten.

Nieuwe Homey bridge

Daarnaast komt Athom ook met een nieuwe Homey Bridge: een bridge voor smart home apparaten en Homey. Deze goedkopere smart home bridge werkt, net als de smart home controller Homey, met meerdere frequenties.

Bij deze nieuwe Homey Bridge gaat het om de volgende protocollen:

  • Bluetooth
  • Zigbee
  • Z-Wave
  • 433MHz
  • Infrarood

De Homey gateway is een klein apparaatje en maakt het onder meer mogelijk om apparaten die geen WiFi ondersteunen op te kunnen nemen in smart home scenario’s. Het is niet het eerste nieuwtje op het gebied van smart home bridges: de nieuwe Thinka for Z-Wave controller maakt het nu mogelijk om Z-wave met Apple HomeKit te koppelen.

Athom maakte het bekend via een keynote. Gemist? Bekijk deze dan hieronder terug.

https://youtube.com/watch?v=AD5-3stXteY%3Ffeature%3Doembed
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Related Posts