Google’s cartoonkikker ‘Froggy’ gespot op smart displays

google nest hub update 2020
© Unsplash

Google lijkt op dit moment een nieuwe grappige functie te testen op haar Google Nest Hub smart displays. Het weer wordt realtime geanimeerd, waarbij een kikker te zien is. Deze kikker, die Google Froggy noemt, gedraagt zich op basis van het weer.

Froggy op Google Nest Hub’s

De kans is groot dat je Froggy, Google’s kikker, al eens eerder voorbij hebt zien komen. De Amerikaanse techgigant gebruikte de cartoonkikker wel eens eerder in Google’s weerresultaten en is ook al eens verschenen in een Doodle (de afbeelding wanneer je begint te zoeken in Google).

Nu lijkt Froggy nog breder ingezet te gaan worden: een gebruiker van een Google Nest Hub heeft namelijk een video op YouTube geplaatst waarin de kikker te zien is.

Zoals je kunt zien past de animatie zich aan op basis van het actuel weerbeeld. Regent het op dit moment, dan is Froggy te zien in een sombere, regenachtige omgeving. Wordt het avond? Dan is te zien hoe Google’s kikker bovenop een berg geniet van de zonsondergang.

Google Weer kikker

In de video is ook duidelijk te zien dat je de Google Weer kikker, of Google Weather Frog bij de Engelstalige variant, ook ingezet kan worden voor andere doeleinden. Zo is te zien dat de gebruiker ook de mogelijkheid heeft om hem te tonen bij Google Photos.

Google Nest Hub

De Google Nest Hub is een smart display. Hiervan heeft Google op dit moment twee varianten: de Google Nest Hub en de grotere Nest Hub Max. Hoogstwaarschijnlijk kunnen we binnenkort een nieuwe variant verwachten. Een Google Nest Hub met Soli-sensor; deze zou mogelijk in staat kunnen zijn om je slaap te monitoren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Related Posts