Google Wifi terug van weggeweest: pucks zijn wederom te koop

Laatste update: 15-06-2021

De Google Wifi-pucks zijn wederom te koop in de Google Store, nadat Google ze eerder uit zijn eigen digitale winkel gehaald had.

Google Wifi

Google Wifi © Google

Het Google Wifi-systeem is wederom te koop in de Google Store. Dat heeft Google bekendgemaakt in een kort bericht aan de pers. Vanaf dinsdag (15 juni 2021) kun je in die winkel wederom een losse puck of een pakket met drie pucks aanschaffen, voor een prijs van respectievelijk 99 en 199 euro.

Google Wifi in de Google Store

Dat is goed nieuws voor iedereen die reeds geïnvesteerd heeft in Google Wifi of het modernere Google Nest Wifi. Hoewel de Nest Wifi geavanceerder, sneller en veiliger is, en op elk apparaat een speaker met Google Assistent aanbiedt, hebben de pucks een ander groot voordeel ten opzichte van het nieuwere systeem.

Elke puck is namelijk precies hetzelfde en biedt twee ethernetpoorten aan achterop. Dat betekent dat je op verschillende plekken in huis, ook apparaten via een kabel kunt aansluiten op je meshsysteem. Google Nest Wifi biedt ook een router aan met poorten achterop, maar de andere punten binnen het netwerk hebben die poorten dan weer niet.

Aangezien je beide systemen prima naast elkaar kunt laten werken, binnen hetzelfde netwerk dus, heb je nu extra opties aangaande het uitbreiden van je thuisnetwerk. Wil je op goedkope wijze extra dekking én twee ethernetpoorten? Dan kun je dus Google Wifi aanschaffen. Wil je toch liever een snellere en veiligere variant, maar dan zonder poorten? Dan is die optie er op. En anders kun je natuurlijk nog altijd kiezen voor een extra router in huis, maar die modellen zijn wel flink duurder dan de Wifi-pucks.

Je vindt de verschillende modellen van Wifi en Nest Wifi vanaf dinsdag in de Google Store.

Meer smart home artikelen

ring wired videodeurbel
banner smart week tink
sonos zonder wifi

Sonos zonder wifi

/
beste indoor ip camera
irobot roomba j7+ ontwijkt hondenpoep
homey app en homey bridge
z-wave met apple homekit koppelen
TV met ingebouwde chromecast
segway navimov robotmaaiers zonder perimeterdraad
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *