Google Wifi-app gaat op in Google Home: zo zet je je netwerk over

videogesprekken prioriteren google nest wifi

▲ Google Wifi-puck © Google

Google maakt bekend dat de Google Wifi-app later dit jaar opgaat in de Google Home-app. Gelukkig zet je je netwerk gemakkelijk over. Google Wifi gaat verdwijnen. Binnenkort vind je de netwerkinstellingen voor de pucks in huis terug in de Google Home-applicatie, die je waarschijnlijk ook al op je smartphone of tablet hebt staan.

Google Wifi-app verdwijnt

Google onderneemt twee stappen voor het laten verdwijnen van de Wifi-app. Vanaf 25 mei is het zo dat je in die dedicated applicatie alleen nog maar de netwerkstatus kunt terugvinden. Alle andere functionaliteiten verdwijnen uit de app. Wil je dus een nieuwe puck toevoegen of iets anders aanpassen, dan kun je dat vanaf die datum regelen binnen de Google Home-app.

Daarna, ergens in juni, is het de bedoeling dat de Google Wifi-app uit Google Play en de App Store verdwijnt. Je kunt de app dan dus niet meer downloaden of updaten. Iedereen is vanaf dat moment volledig aangewezen op Google Home.

Voordelen overzetten

Google laat weten dat er enkele voordelen bestaan bij de nieuwe aanpak.

  • Betere videovergaderingen op Google Meet en Zoom.
  • Meer inzicht in je netwerk, bijvoorbeeld door meldingen als nieuwe apparaten zich aanmelden bij je netwerk of gedetailleerde diagnosegegevens om problemen met de internetverbinding te verhelpen.
  • Meer controle over je wifi. Gebruik de Google Assistent om wifi te onderbreken of handsfree je internetsnelheid te testen.

Zo zet je je netwerk over

Wanneer je de onderstaande stappen volgt, dan heb je binnen no-time je netwerk overgezet van Google Wifi naar Google Home.

  • Open de Google Home-app.
  • Tik linksboven op het plusicoon, tik op Google Wifi-netwerk importeren en tik op Volgende.
  • Kies een huis en tik op Volgende.
  • Bevestig je wifi-netwerk en tik op Volgende.
  • Volg de instructies in de app om het toevoegen van je netwerk af te ronden.
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Related Posts