Google TV: alles wat je moet weten!

Rob Tigchelaar Laatste update: 23-10-2020

Vanavond heeft Google tijdens Google Launch Night In 2020 haar eigen TV kanaal aangekondigd: Google TV. Met Google TV kunnen gebruikers verschillende streamingdiensten op één plek beheren, waardoor je niet meer per applicatie hoeft te zoeken naar specifieke films. In dit artikel zoomen we in op alle mogelijkheden van Google TV.

google tv

Beeld ter illustratie © Pixabay

Vanavond was het zover: Google kondigde haar eigen TV kanaal aan. Zoals we al verwachtten onder de naam Google TV. Opvallend is dat Google TV een verzamelplaats wordt van alle apps waar je normaal gesproken films op kunt kijken. Denk aan Netflix en YouTube.

Google TV: alle apps op één plek

Wat Google TV uniek maakt, is dat het een verzamelplaats wordt voor alle streamingdiensten. Was je voorheen op zoek naar een leuke comedy? Dan zou je normaal gesproken tussen diverse apps bladeren: van Netflix tot HBO. Nu kun je simpelweg je favoriete applicaties toevoegen en onderbrengen in Google TV om vervolgens in één keer alle content te doorzoeken.

Ambientmode: gebruik je smart TV als schilderij of fotolijst

Heb jij een smart TV waar je op dit moment nog geen fotolijst functie mee hebt? Ook dan kan Google TV interessant zijn: door deze te koppelen met je Google account kunnen – net als bij de Google Nest Hub (Max), het smart display van Google – foto’s getoond worden.

Koppel Nest apparatuur met je Google TV

Wat ook erg handig is, maar zeker niet nieuw, is het kunnen koppelen van je Google Nest apparatuur met je smart TV. Door een koppeling te maken met Google TV, kun je bijvoorbeeld vragen om mee te kijken via Nest Hello videodeurbel, de slimme deurbel van Google, op je televisiescherm. Hoe je dit allemaal bedient? Laten we inzoomen op de bediening van Google TV.

 Nu te koop! 

chromecast 4 sabrina kopen

Google Chromecast met Google TV kopen?

Wanneer je de nieuwe Google Chromecast met Google TV kopen wilt, kun je hem nu bekijken bij webshops als Bol.com. Omdat de nieuwe Chromecast 4 officieel nog niet in Nederland aangekondigd is, kunnen we geen mening geven over de huidige verkoopprijs.

Bediening: met de nieuwe Chromecast afstandsbediening

Vanmorgen waren we er vroeg bij: we schreven al over de nieuwe Google Chromecast 4 Sabrina, de splinternieuwe mediastreamer van Google. Deze is benodigd om Google TV goed te kunnen bedienen, gezien het hier gaat om een nieuwe Chromecast mét afstandsbediening. De Chromecast komt in verschillende, rustige, kleuren.

De bediening gaat via een Chromecast Voice Remote: een handige afstandsbediening die wij eerder de Google TV Stick hebben genoemd. Bekijk de commercial van Google hieronder.

Google TV release datum en prijs

Met de bekendmaking vanavond (30 september 2020) is de beschikbaarheid in Amerika gelijk opengesteld. De release datum van Google TV in Nederland is nog niet precies bekend, maar Google belooft dat andere landen – naast Amerika – einde van het jaar zullen volgen. De prijs is ook niet helemaal zeker, maar in de US zal de nieuwe Chromecast verkocht worden voor een verkoopprijs van $ 49,99.

Meer updates van Google tijdens Launch Night In? Blijf op de hoogte in onze Google Hardware Event 2020 liveblog.

Meer smart home artikelen

banner smart week tink
sonos zonder wifi

Sonos zonder wifi

/
beste indoor ip camera
irobot roomba j7+ ontwijkt hondenpoep
homey app en homey bridge
z-wave met apple homekit koppelen
TV met ingebouwde chromecast
segway navimov robotmaaiers zonder perimeterdraad
google nest doorbell vs nest hello videodeurbel
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *