sinterklaasbanner bolcom

Google TV Stick: dit kun je ermee

Rob Tigchelaar Laatste update: 23-10-2020

We zijn nog maar enkele uren verwijderd van het Google Launch Night In evenement, waar we veel nieuwe producten van Google kunnen verwachten. Zo ook de nieuwe Google Chromecast Sabrina, waar wij eerder over berichtten. Deze nieuwe Chromecast is voorzien van een afstandsbediening, de Google TV Stick, ook wel bekend als de Chromecast Voice Remote. Wat je ermee kunt? We zetten op een rij wat we tot nu toe weten.

google tv stick

Google TV Stick (Chromecast Voice Remote) in hand © Illustratie/ Smarthomeweb.nl

Vanmorgen schreven we op Smarthomeweb.nl over de nieuwe Google Chromecast, die geleverd wordt met een afstandsbediening. Wij verwachten dat dit product door velen de Google TV Stick genoemd gaat worden. Als we echter kijken op foto’s die rondcirculeren op het internet, staat de naam ‘Chromecast Voice Remote’ bovenaan de beschrijvingen.

Google TV Stick a.k.a. Chromecast Voice Remote

De Google TV Stick wordt geleverd bij de nieuwe Google Chromecast 4 Sabrina. Het is een witte kleine afstandsbediening, waar we de volgende knoppen op tegenkomen:

 • Een Voice Command button: hiermee kun je met Google spraakopdrachten de Google TV bediening regelen.
 • Een Home knop: met deze knop keer je terug naar het beginscherm van Google TV
 • Een Mute knop: zet in één keer het geluid op stil, zonder dat de media gepauzeerd wordt
 • Een YouTube knop: snel naar YouTube navigeren met één simpele druk op de knop
 • Een Netflix knop: ditzelfde geldt voor Netflix, die zijn eigen knop op de Google TV Stick heeft
 • Een Return knop: met deze knop keer je terug naar de vorige bestemming. Heb jij een film aangezet op Netflix, maar wil je terug naar het homescherm, dan kan dat hiermee.
 • Een Aan/uit knop: schakel Google TV aan of uit met deze knop
 • Een Source knop: schakel over naar een ander kanaal op je smart TV (HDMI 2 bijvoorbeeld)

Helemaal bovenaan de Google afstandsbediening ontdekken we een grote ronde knop, die als een Enter button gezien kan worden. Met een ronde schijf eromheen kunnen we scrollen en o.a. het geluid eenvoudig bedienen. Aan de zijkant van de afstandsbediening is een volume bediening te vinden.

Helemaal onderaan de Google TV Stick is een blauw LED-lampje te vinden. Als deze aanstaat is de microfoon actief.

 Nu te koop! 

chromecast 4 sabrina kopen

Google Chromecast met Google TV kopen?

Wanneer je de nieuwe Google Chromecast met Google TV kopen wilt, kun je hem nu bekijken bij webshops als Bol.com. Omdat de nieuwe Chromecast 4 officieel nog niet in Nederland aangekondigd is, kunnen we geen mening geven over de huidige verkoopprijs.

Voordelen van de Google TV Stick

Niet voor niets wordt de nieuwe Google Chromecast met afstandsbediening geleverd: er zijn namelijk heel wat voordelen te benoemen van het gebruik van deze Chromecast Voice Remote. Zo kun je – zoals de naam al doet vermoeden – met behulp van de afstandsbediening Google TV met spraak bedienen.

De grootste voordelen op een rij:

 • Zonder smartphone of tablet streamen
 • Met spraakopdrachten Google TV bedienen
 • In enkele stappen je favoriete film of uitzending
 • Perfect voor een smart home wat draait op Google ecosysteem
 • Toegang tot enorm veel streamingsdiensten

Laten we inzoomen op dat laatste puntje. Want zoals we daarnet al aangaven is op de Google Chromecast Voice Remote een YouTube knop te vinden; iets waar de Amazon FireStick in te kort schiet. In onderstaande commercial van Google is de nieuwe Google TV stick goed zichtbaar.

Google TV Stick vs Amazon FireStick

Als we dan toch over Amazon FireStick beginnen; laten we dan ook maar eventjes inzoomen op de grote verschillen tussen deze twee afstandsbedieningen voor het streamen van content.

Waar Google TV Stick werkt met – wat logisch is – Google Assistant als spraakassistent, is dit bij Amazon Fire met Alexa. Wanneer jij een smart home hebt wat gericht is op Google Nest apparatuur, kan het dus een slimme en goede zet zijn om gebruik te maken van Google TV Stick, in plaats van Amazon Fire.

 Aanbieding!  

google nest mini twee pack

Google Nest Mini 2-pack – Nu met 50% korting!

De Google Nest Mini speakers zijn in een 2-pack afgeprijsd. Bij twee speakers krijg je nu extra korting, ideaal om het geluidssysteem uit te breiden of overal in huis een spraak assistent te hebben!

Google TV Stick kopen: prijs en release datum

Hoogstwaarschijnlijk wordt Google TV Stick vanavond aangekondigd: op 30 september om 20.00 uur staat namelijk het Google Launch In event 2020 gepland. Hier wordt de nieuwe Chromecast 4 Sabrina hoogstwaarschijnlijk gepresenteerd, waar deze Chromecast Voice Remote bij geleverd wordt.

De prijs zal waarschijnlijk schommelen tussen de 50 en 70 euro. Hoewel de release datum waarschijnlijk 30 september is, is het nog niet exact bekend wanneer hij daadwerkelijk te koop is. Wij verwachten echter dat dit enkele dagen na de release zal gaan gebeuren.

Op de hoogte blijven over nieuwe ontwikkelingen van Google vanavond? Bekijk dan de laatste nieuwtjes in onze Google Hardware Event 2020 liveblog.

 Nu te koop! 

chromecast 4 sabrina kopen

Google Chromecast met Google TV kopen?

Wanneer je de nieuwe Google Chromecast met Google TV kopen wilt, kun je hem nu bekijken bij webshops als Bol.com. Omdat de nieuwe Chromecast 4 officieel nog niet in Nederland aangekondigd is, kunnen we geen mening geven over de huidige verkoopprijs.

Meer smart home artikelen

Google Home intercom
Philips Hue Black Friday
slimme deurbel black friday 2022
beste black friday deals mediamarkt
Sonos opnieuw installeren verhuizing
Philips Hue kerstverlichting Festavia
Dirigera IKEA smart home
Sonos resetten
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *