Home » Smart home nieuws » Google Stream Transfer: makkelijker audio en video doorsturen

Google Stream Transfer: makkelijker audio en video doorsturen

new & next generation google assistant

Google Home Mini smart speaker © Unsplash
Robbert Tigchelaar · 10 oktober 2019

Google komt met een nieuwe feature voor het makkelijker doorsturen van audio en video’s van verschillende apparaten: Stream Transfer. Wanneer gebruikers bijvoorbeeld een YouTube video opvragen via hun Google Nest Hub, het smart display van Google, kan deze via Google Stream Transfer bijvoorbeeld makkelijk doorgezet worden naar een Google Chromecast, zodat de video verder afgespeeld kan worden via een smart TV. Hoewel de nieuwe functie onlangs is aangekondigd, blijken er nog wel wat beperkingen te zijn.

Stream Transfer: stuur eenvoudig video’s en muziek door naar andere apparaten

Wanneer jij een video opvraagt via een smart display of smart speaker van Google, was het tot op heden lastiger om deze eenvoudig door te schakelen naar bijvoorbeeld je smart TV. Hiervoor zou je een apart spraakcommando moeten inspreken. Het nieuwe Google Stream Transfer moet hier verandering in gaan brengen. Gebruikers zouden met deze functie straks makkelijker opgevraagde video’s of muzieklijsten door kunnen schakelen van smart speaker naar smart speaker of van smart display naar een smart TV. Bij deze laatste optie is het wel noodzakelijk dat er sprake is van een koppeling met Google Chromecast, zodat het apparaat in verbinding staat met een smart speaker of smart display van Google.

Handig om snel te schakelen tussen smart speakers in verschillende kamers

De kans is natuurlijk groot dat eigenaren van meerdere Google speakers of – displays reeds groepen hebben aangemaakt. Hiermee zou Stream Transfer overbodig zijn, gezien muziek direct al afgespeeld wordt op alle smart speakers die met elkaar in verbinding staan. Waar het echter wel interessant voor kan zijn is bij het gebruik van meerdere smart speakers of displays in verschillende kamers.

Op verschillende manieren zijn bestanden door te sturen

Het doorsturen van video’s of muziek via Stream Transfer kan op verschillende manieren. Zo kan er doorgestuurd worden via een spraakcommando, maar kan men ook de Google Home app gebruiken om de juiste uitvoerende apparaten te selecteren. Heeft men ook een Google Nest Hub in de kamer staan? Dan is het ook mogelijk om de bediening te regelen via het dashboard van Google’s smart display.

Hoewel Google in haar blog laat weten de functie vanaf vandaag te hebben uitgerold, blijkt de feature nog niet helemaal functioneel te zijn. Uiteraard houden we jullie op de hoogte over de ontwikkelingen.

Meer smart home nieuws

ring stick up cam derde generatie
google nest audio
ifttt pro
amazon eero mesh netwerk
amazon echo show 10
nieuwe amazon echo dot