Google stopt met Nest Secure zonder opgaaf van reden

Rob Tigchelaar Laatste update: 26-10-2020

Het lijkt er sterk op dat Google de handdoek in de ring heeft gegooid met haar smart home beveiligingssysteem Nest Secure. Hoewel het systeem nooit op de Nederlandse markt geïntroduceerd is, was de complete beveiligingsset wel gewoon te koop in onder andere de Amerikaanse Google Store. Google heeft geen vervanging aangekondigd.

google nest secure

Beeld ter illustratie © Unsplash

Degenen die met smart wachtten op de introductie van Nest Secure van Google Nest op de Nederlandse markt kunnen waarschijnlijk lang wachten: Google lijkt de verkoop van het complete smart home beveiligingssysteem zonder redenen stop te hebben gezet. Hoewel het beveiligingspakket – voorzien van een Nest Guard en Detect – vandaag nog steeds te koop is bij diverse wederverkopers, biedt Google het product zelf niet meer aan.

Google kondigt nog geen vervanging aan voor Nest Secure

Het stopzetten van het aanbieden van Nest Secure lijkt niet vanwege een nieuwere variant of een alternatief: Google heeft namelijk nog geen vervanging aangekondigd. Huidige gebruikers van het beveiligingssysteem hoeven niet bang te zijn dat zij de slimme producten strakjes niet meer kunnen gebruiken: tegenover Android Police bevestigt Google dat het systeem niet zomaar stopt met werken.

Nest Secure: Nest Guard en Nest Detect

Nest Secure is (binnenkort waarschijnlijk was) een compleet smart home beveiligingssysteem, bestaande uit twee producten:

  • Nest Guard: de Nest Guard is een smart home hub, het breid van het beveiligingssysteem. Het apparaatje is voorzien van een toetsenbord, een paniekknop en een alarm detectie. Onder de motorkap is spraakassistent Google Assistant te vinden. Met de Guard kunnen gebruikers van het systeem slimme sensoren in het smart home bedienen.
  • Nest Detect: de Nest Detect zijn slimme beveiligingssensoren die op verschillende manieren ingezet kunnen worden. Zo kunnen ze als raamsensor gebruikt worden, maar kunnen er ook lampen aanspringen als je een kamer binnengaat.

Ook kon het systeem eenvoudig aangevuld worden met een slimme deurbel (Nest Hello), slimme beveiligingscamera (Nest Cam Indoor/Outdoor) en Nest Tag (bluetooth tracker), smart display (Nest Hub) en smart speaker (Google Home).

Meer weten over het beveiligen van je smart home? Lees dan onze uitgebreide gids over smart home beveiliging.

Meer smart home artikelen

(Slimme) rookmelders verplicht in 2022
ikea slimme producten
Nanoleaf introduceert Nanoleaf Lines
ring wired videodeurbel
banner smart week tink
sonos zonder wifi

Sonos zonder wifi

/
beste indoor ip camera
irobot roomba j7+ ontwijkt hondenpoep
homey app en homey bridge
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *