Google stopt met de productie van de Google Home Max

Rob Tigchelaar Laatste update: 15-12-2020

Google is gestopt met de productie van de Google Home Max. Google’s grootste smart speaker is uitverkocht en zal niet meer van de band rollen.

google home max smart speaker

Google Home Max © B.Tigchelaar/Smarthomeweb

Helaas: de Google Home Max productie is stopgezet. De tot op heden grootste smart speaker van Google zal niet meer geproduceerd worden. De slimme luidspreker is overal uitverkocht en zal ook niet meer aangevuld worden in de virtuele schappen van diverse webshops. Wil je hem nog snel scoren? Dan kun je hem nu nog scherpgeprijsd bij Bol.com scoren.

Google Home Max nooit in Nederland verkocht

Hoewel de Google Home Max nooit in Nederland officieel is aangekondigd, staat de smart speaker wel in menig woonkamer. Dat komt omdat webshops als Bol.com de smart speaker via partners aanboden die de speaker uit het buitenland haalden. De Google Home Max werd in 2017 geïntroduceerd en is tot op heden de grootste smart speaker van Google.

De smart speaker had twee 4,5 inch woofers onder motorkap en twee tweeters. De nieuwere generatie smart speakers – waaronder de Google Nest Audio – zijn zo ontworpen dat ze ondanks een kleiner formaat prima geluidskwaliteit kunnen leveren. En dat lijkt dan ook de reden te zijn dat we vaarwel kunnen zeggen tegen de Home Max.

Google Nest Audio als alternatief

Zoals  we daarnet aangeven zijn de nieuwe smart speakers van Google Nest zo ontworpen dat ze met een kleiner formaat alsnog voor een super goede geluidsbeleving kunnen zorgen in jouw smart home. Kijken we naar de Nest Audio dan is deze voorzien van een speciale woofer van 75mm en een 19mm tweeter. Engadget spreekt over nagenoeg hetzelfde – of wellicht nog een beter – geluidseffect als een Google Home Max wanneer je twee Nest Audio’s zou koppelen. En daar sluiten wij ons volledig bij aan.

 Aanbieding!  

google nest mini twee pack

Google Nest Mini 2-pack – Nu met 50% korting!

De Google Nest Mini speakers zijn in een 2-pack afgeprijsd. Bij twee speakers krijg je nu extra korting, ideaal om het geluidssysteem uit te breiden of overal in huis een spraak assistent te hebben!

‘Ondersteuning Home Max blijft bestaan’

Degenen die nu een Google Home Max in huis hebben staan hoeven zich geen zorgen te maken. Diverse media melden dat de ondersteuning voor de smart speaker vanuit Google Nest gewoon blijft bestaan. Dit benadrukt Google: “We’ll continue to offer software updates and security fixes to Google Home Max devices. We’re committed to delivering great sound and whole home audio features across all of our Assistant-enabled products“, aldus de techgigant.

Benieuwd hoe wij destijds spraken over deze smart speaker? Lees dat in deze uitgebreide Google Home Max review.

Meer smart home artikelen

xiaomi mi tv stick
xiaomi mi store Nederland
slimme deurbel zonder camera
nieuwe lampen philips hue
(Slimme) rookmelders verplicht in 2022
ikea slimme producten
Nanoleaf introduceert Nanoleaf Lines
ring wired videodeurbel
banner smart week tink
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *