Google Stadia naar Nederland in November

Redactie Laatste update: 21-10-2020

Afgelopen maart werd Google Stadia aangekondigd: een gamestreamingdienst waarbij gebruikers kunnen gamen in Chrome-browsers. Toen werd er echter nog niets bekend gemaakt over een mogelijke releasedatum en was er ook nog geen informatie over eventuele kosten. Op dit moment heeft Google hier wel informatie over bekend gemaakt, weet Tweakers te melden. Zo komt Google Stadia naar Nederland in november en zullen gebruikers 10 euro per maand moeten neerleggen voor de gamestreamingdienst.

google stadia nederland

Gamen ter illustratie © Pixabay

Gamers kunnen met Google Stadia gamen via de Pixel 3, 3A of via de speciale Stadia applicatie. Er zullen twee soorten versies verschijnen in November in Nederland: Google Stadia Pro en Base. Het grote verschil in deze twee versies zit hem met name in de beeldkwaliteit en de audioweergave. Zo genieten gebruikers Google Stadia Pro van 4k beeldkwaliteit en 5.1 audioweergave.

Google Stadia via Chromecast Ultra op TV

Naast het gebruik kunnen maken van Google Stadia via de app of op een Pixel toestel, kan er ook gespeeld worden op de televisie. Hiervoor dienen de gebruikers wel een Google Chromecast Ultra aan te schaffen, een media streamer die via de HDMI aansluiting gekoppeld kan worden met een smart TV. Gegadigden die staan te trappelen om Google Stadia te gaan gebruiken, kunnen een speciale ‘Founder’s Edition’ pakket reserveren. Hierbij krijgen zij drie maanden toegang tot Google Stadia Pro, een Chromecast Ultra en een blauwe Stadia controller.

Google Stadia Base is volledig gratis

In tegenstelling tot de Pro versie, is Stadia Base gratis te gebruiken. Deze versie zal echter niet in november al in Nederland verschijnen, maar waarschijnlijk volgend jaar pas. Hoewel de dienst geen maandelijkse kosten met zich meebrengt, dienen gebruikers wel spellen los aan te schaffen. De eventuele kosten van de games hebben wij nog niet kunnen ontdekken.

Google Stadia Games tot nu toe

Welke spellen we binnenkort in Nederland kunnen gaan spelen met Google Stadia? Denk aan Borderlands 3, Assassin’s Creed Odyssey en Final Fantasy XV. Bij de lancering zullen er in totaal 28 games verschijnen.

Gamen met Google Stadia controller of andere controller

De Stadia controller werd tevens in maart aangekondigd. Hiervan zijn drie kleuren beschikbaar: een witte, zwarte en een mint variant. Hoewel de controller speciaal bedoeld is voor gamen met Google Stadia, kunnen ook controllers van populaire gameconsoles gebruikt worden. Denk hierbij aan de controller van een Playstation of een X-Box. Ook hebben gebruikers natuurlijk de mogelijkheid om met het normale toetsenbord te kunnen gamen, wat echter wat minder aantrekkelijk kan zijn bij het gamen op de televisie vanaf de bank.

 Aanbieding!  
google nest mini twee pack

Google Nest Mini 2-pack – Nu 50% korting!

Bekijk hier een scherpe aanbieding met twee Google Nest mini speakers, de speakers waren nog nooit zo goedkoop! Bekijk deze deal hier!

Meer smart home artikelen

banner smart week tink
sonos zonder wifi

Sonos zonder wifi

/
beste indoor ip camera
irobot roomba j7+ ontwijkt hondenpoep
homey app en homey bridge
z-wave met apple homekit koppelen
TV met ingebouwde chromecast
segway navimov robotmaaiers zonder perimeterdraad
google nest doorbell vs nest hello videodeurbel
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *