Google’s nieuwe plannen voor milieuvriendelijke smart home producten

Redactie Laatste update: 27-10-2020

Google heeft nu nieuwe streefdoelen aangekondigd binnen haar klimaatactieplan: zo wil de Amerikaanse zoekgigant tegen 2025 haar hardware producten voorzien van minimaal 50 procent gerecyclede materialen, wil zij  het certificaat ‘Zero Waste to Landfill’ bemachtigen én moet er sprake zijn van plasticvrije verpakkingen.

milieuvriendelijke smart home producten

Google wil dat haar verpakkingen in 2025 plasticvrij zijn © Smarthomeweb.nl

Google volgt al geruime tijd een afgebakend klimaatactieplan. Een plan om haar hardware zoveel mogelijk te maken van gerecyclede materialen en om te zorgen voor een minimale belasting voor het milieu als het gaat om verpakkingen en het versturen van haar producten. De vooruitgang van enkele doelen van het klimaatactieplan lijkt goed te gaan.

Google boekt goede vooruitgang met klimaatactieplan

Eerder zei Google toe om alle nieuwe producten, waaronder smart speakers en smart displays binnen een smart home, gerecyclede materialen te laten bevatten. Iets wat gelukt is: zo zijn alle nieuwe Google Pixel smartphones en Google Nest producten ontworpen met gerecyclede materialen. Naast de Google Nest Audio lijken steeds meer smart home apparaten gerecycled plastic te bevatten.

Google smart home producten veelal gemaakt van gerecyclede materialen

Zo bevat de behuizing van de Google Nest Audio maar liefst 70% gerecycled plastic. Dit is inclusief de stof rondom de speaker, die vorig jaar voor het eerst geïntroduceerd werd bij de Google Nest Mini. Kijken we naar de nieuwe Google Nest Thermostat, dan is daar ook sprake van een milieuvriendelijker smart home product: de sierplaat is gemaakt van 75% gerecycled plastic (na consumptie van de consument).

Door het gebruiken van gerecyclede materialen in smart home producten ondersteunt Google niet alleen haar eigen verplichtingen in duurzaamheid, maar is er volgens haar ook sprake van een motivatie voor partners om te investeren in dit soort materialen: “De focus van Google op het opnemen van gerecyclede materialen in ons hardware-ontwerp ondersteunt niet alleen onze duurzaamheidsverplichtingen, maar stelt onze partners in de toeleveringsketen ook in staat om vol vertrouwen te investeren in dit soort materialen en deze te ontwikkelen, zodat de bredere consumentenelektronica-industrie ze ook kan gebruiken“, aldus Google.

 Aanbieding!  

google nest mini twee pack

Google Nest Mini 2-pack – Nu met 50% korting!

De Google Nest Mini speakers zijn in een 2-pack afgeprijsd. Bij twee speakers krijg je nu extra korting, ideaal om het geluidssysteem uit te breiden of overal in huis een spraak assistent te hebben!

Volgende stappen in Google’s klimaatactieplan

Hier stoppen de plannen van Google echter niet. Sterker nog: de milieuvriendelijkheidslat wordt nog veel hoger gelegd: zo wil Google tegen 2025 maar liefst 50% gerecycled materiaal gebruiken in haar hardwareproducten en wil zij het certificaat Zero Waste to Landfill behalen. Ook streeft het Amerikaanse techbedrijf naar plasticvrije verpakkingen in 2025. Google laat weten dat het klimaatactieplan niet alleen een onderdeel is van haar zakendoen, maar eerder het middelpunt ervan is.

We hebben geïnvesteerd in het integreren van duurzaamheid in onze producten, activiteiten en gemeenschappen – het is niet alleen een onderdeel van onze manier van zakendoen, maar het middelpunt ervan
– Google

Klimaat- en milieuvriendelijkheid belangrijk bij Smarthomeweb.nl

Bij Smarthomeweb.nl gaan we ons de komende tijd meer verdiepen in de milieuvriendelijkheid van smart home producten: van het design tot de productie. In onze smart home reviews zullen we hier steeds meer op toespitsen.

Meer smart home artikelen

(Slimme) rookmelders verplicht in 2022
ikea slimme producten
Nanoleaf introduceert Nanoleaf Lines
ring wired videodeurbel
banner smart week tink
sonos zonder wifi

Sonos zonder wifi

/
beste indoor ip camera
irobot roomba j7+ ontwijkt hondenpoep
homey app en homey bridge
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *