‘Google test routines voor zonsondergang’

Rob Tigchelaar Laatste update: 12-12-2020

Google is op het moment van schrijven begonnen met het testen met automatiseren van routines voor zonsondergang en -opkomst voor gesproken opdrachten. Deze mogelijkheid wordt nu getest bij enkele gebruikers.

google routines zonsondergang

Google Nest Mini © Moritz Kindler

Google de opdracht geven om automatisch je slimme lampen aan te laten springen als het donker wordt? Dat is binnenkort waarschijnlijk mogelijk: de Amerikaanse techgigant test namelijk onder enkele gebruikers om Google Assistant routines via spraakopdrachten te plannen bij zonsopkomst of zonsondergang.
Vraag aan Google om routine te starten bij zonsondergang

Eerder schreven wij bij Smarthomeweb.nl al een bericht over de mogelijkheid om Google Home commando’s in te plannen. Als aanvulling hierop komt Google mogelijk met nog een nieuwe update voor Google Assistant: vragen om een routine uit te voeren als de zon ondergaat of juist opkomt.

Zo kun je bijvoorbeeld vragen om slimme verlichting aan te zetten bij zonsondergang. Ook zou je straks kunnen vragen om dit proces te herhalen voor een aantal dagen.

 Aanbieding!  

google nest mini twee pack

Google Nest Mini 2-pack – Nu met 50% korting!

De Google Nest Mini speakers zijn in een 2-pack afgeprijsd. Bij twee speakers krijg je nu extra korting, ideaal om het geluidssysteem uit te breiden of overal in huis een spraak assistent te hebben!

Google Home routines voor tijden instellen was al mogelijk

Het was reeds mogelijk om Google Home routines te activeren bij zonsondergang of zonsopkomst, maar kon nog niet gedaan worden via commando’s met de voice assistant.

Daarbij moest je als gebruiker zelf rekening houden met tijden wanneer het licht of donker werd. Het was dan ook onvermijdelijk om de tijden constant te updaten. Door het nu te kunnen zeggen tegen bijvoorbeeld een Google Nest smart speaker of Nest Hub smart display, gaat dit veel nauwkeuriger.

Meer smart home artikelen

Imou Knight 4k review
Innr lampen

Innr lampen

/
Homey + Google Home Mini

Athom Homey

/
eufy deurbel
Rookmelder Google Home
beste wifi versterker in de tuin
nuki deurslot geinstalleerd
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.