Google Nest Wifi versterker

google nest wifi

▲ © Pexels

Het langverwachte Google Nest Wifi systeem is eindelijk te koop in Nederland! Afgelopen week introduceerde Google het nieuwe Nest Wifi systeem in de shop van Google. In andere landen was dit systeem al te koop, maar nu gelukkig ook in Nederland.

Naast dat dit systeem zorgt voor een goede Wifi heeft het apparaat nog andere functies waar wij smart home gebruikers blij van worden. In dit bericht lees je alles wat je moet weten over dit nieuwe systeem en wat de nieuwe functies zijn.

Hoe werkt het Google Nest wifi versterker?

De meeste huishoudens hebben één wifi router in huis, vaak zijn dit de routers die je krijgt bij het afsluiten van een internetabonnement. Deze router staat in verbinding met elk apparaat in je huis dat internetverbinding nodig heeft, denk hierbij aan je computer, smartphone, smart tv en misschien ook de slimme verlichting in je achtertuin of slimme deurbel bij de voordeur.

Hoe verder het apparaat af staat van de router hoe moeilijker het wordt om een sterk signaal te krijgen, zo kan het zijn dat je in de tuin of op zolder slecht bereik hebt. Veel huishoudens lossen dit probleem op door een wifi-versterker te plaatsen. Alleen is er één minpuntje aan een wifi-versterker: een wifi versterker versterkt het signaal wel, maar dit gaat ten koste van de snelheid.

Om de snelheid die je beneden in woonkamer ook te krijgen op de zolder of in de tuin, kun je kiezen voor een wifi mesh systeem. Het nieuwe wifi mesh systeem van Google Nest is bijvoorbeeld een goede oplossing. Het wifi systeem van Google is namelijk een schaalbaar systeem dat je door het hele huis kan plaatsen, zodat je door het hele huis ook een sterk wifi signaal hebt zonder dat dit ten koste gaat van de prestaties. Zie hier een korte uitleg en introductie van Google Nest Wifi.
https://www.youtube.com/embed/WsdUJ9sM78k

Wat zijn de voordelen van dit nieuwe mesh systeem van Google Nest?

Een Wifi mesh systeem zorgt ten eerste voor een stabiel en snelle wifi verbinding. Ook kun je met dit systeem van Google gewoon door je huis lopen zonder dat je buffering hebt, hiermee bedoelen we dat wanneer je naar boven loopt de wifi verbinding wegvalt omdat hij opnieuw verbinding moet maken met een router. Het mesh systeem werkt snel en goed met elkaar dat je niet niet hebt.

Het meeste interessante functie waar wij blij van worden is dat elke wifi-punt ook gebruikt kan worden als smart speaker. In elke wifi punt zit namelijk Google Assistant ingebouwd, hierdoor kun je commando’s doorgeven aan het punt. Bijvoorbeeld: “He Google, zet de lichten aan”, hierdoor hoef je niet extra smart speakers aan te schaffen.

Andere voordelen van dit Google wifi mesh systeem:

  • Automatische updates: dit systeem van Google regelt automatische software updates, deze updates zorgen er voor dat het systeem beveiligd blijft en de wifi zichzelf verbetert.
  • Optimaliseert zichzelf: automatische schakelt het systeem naar het beste wifi kanaal, hiermee heb je altijd de snelste band en voorkom je overbelasting.
  • Beveiliging: dankzij de automatische updates is je netwerk goed beveiligd, daarnaast zit er een ingebouwde beveiligingschip die helpt je netwerk te beveiligen.
  • Ouderlijk toezicht instellen: met dit systeem kun je eenvoudig ouderlijk toezicht instellen. Geef bijvoorbeeld aan hoelang je kinderen gebruik kunnen maken van het internet. Ook kun je bepaalde content blokkeren, zodat je kinderen bepaalde sites niet bezoeken.

Het netwerk beheer van het mesh systeem gaat ook eenvoudig via de Google Home app, zo kun je via de Google Home app het netwerk makkelijk beheren. Maak bijvoorbeeld een gastnetwerk aan voor je vrienden, zo hoeven deze niet met je eigen wifi verbonden te zijn. Ook kun je aangeven via de app welke apparaten prioriteit hebben en kun je een snelheidscheck doen, of vraag dit aan de Google Assistant.

Wat heb je nodig voor het wifi systeem van Google?

Voorheen was de wifi router alleen te koop met drie verschillende routers, nu heb je keuze uit drie verschillende pakketten, zo heb je de keuze uit één router, één router met een wifi punt of één router met twee wifi punten, zie hieronder de dekking per keuze:

  • Eén router dekt tot 120m²
  • Eén router met extra punt dekt tot 210m²
  • Eén router met twee extra punten dekt tot 300m²

Mesh wifi systeem en smart speaker in één

Hierboven vertelden we het al, maar elk Nest Wifi punt kun je ook direct gebruiken al smart speaker. Heb je slimme apparaten als slimme verlichting, dan kun je als het ware aan je wifi punt vragen of de verlichting aan of uit mag.

Heb je dit liever niet dan zit er aan de achterzijde van de wifi punt een schuifje waarmee je de spraakassistent uitschakelt. Net zoals een Google Nest Mini (smart speaker) kun je apparaten aan het systeem koppelen. In totaal is elk wifi router of punt geschikt voor maximaal 100 gekoppelde apparaten.

Google Wifi Mesh systeem kopen?

Sinds deze week is het systeem ook te koop in Nederland, momenteel zien we alleen nog dat er beschikbaarheid is in de shop van Google en op Bol.com. Hier zien we dat een losse wifi router € 159,- kost, één wifi router met een wifi punt € 259,- en een losse wifi punt € 139,-.

Heb je nog het oude wifi systeem van Google dat is ook geen probleem want de Nest wifi router en punten zijn ook geschikt voor Google wifi apparaten van de vorige generatie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Related Posts