Nieuwe Google Nest Wifi met Google Assistant aan boord

Redactie Laatste update: 21-10-2020

Een opvallend gerucht in de smart home wereld: Google zou van plan zijn om op zeer kort termijn – volgende maand – een nieuwe variant van Google WiFi te lanceren: Google Nest WiFi.

google nest wifi met google assistant

Google WiFi nodes © Unsplash

Deze slimme WiFi mesh router van Google niet alleen voorzien zijn van een nieuw jasje een vernieuwend design, maar er zouden ook Assistant-speakers onder de motorkap toegevoegd zijn. Hiermee zou het dus mogelijk moeten zijn om een mesh-netwerk aan slimem speakers te kunnen realiseren in een smart home. Over prijzen en beschikbaar in Nederland is nog niets bekend.

Google Assistant onder de motorkap bij Google Wifi mesh routers

Een spraakassistant én een wifi mesh router in één. Dat is hoogstswaarschijnlijk wat we binnenkort kunnen verwachten van Google Nest WiFi. Dit weet 9to5google exclusief te melden op hun website. Naast een verandering in het uiterlijk en design van de WiFi mesh routers, zou er ook Google Assistant toegevoegd zijn. Hierdoor kunnen ze dus ook aangesproken worden en communiceren met smart home eigenaren.

Drie verschillende kleuren Google Nest WiFi

Een ander opvallend nieuwtje is dat Google van plan zou zijn om de Nest WiFi mesh routers in drie kleuren aan te bieden. Dit om ‘aan te sluiten op de esthetiek van het huis’, is tevens te lezen op 9to5google. Dit kan een groot voordeel zijn, gezien negen van de tien WiFi mesh router modellen op dit moment grotendeels opvallend-wit zijn.  Naast de verschillende kleuren, zouden de speakers ook huisvriendelijker eruit zien en meer in lijn met andere Google apparaten.

In plaats van meerdere losse WiFi routers, één primaire Google WiFi router

Waar Google WiFi op dit moment voorzien is van allemaal kleine volwaardige routers, zal de nieuwe variant voorzien zijn van één primaire router. Deze primaire router zou niet voorzien zijn van Google Assistant: juist de kleinere aanvullende routers zouden de extra functie als smart speaker hebben. Op het gebied van prestaties, zouden bij de WiFi stations hetzelfde mogelijk zijn als de Google Home Mini en Nest mini. Communiceren en spraakopdrachten doorgeven via een smart speaker opent veel mogelijkheden als deze gekoppeld zijn met WiFi mesh routers. Mogelijk zouden gebruikers van Nest WiFi bijvoorbeeld via  Google Assistant het internet in specifieke kamers uit kunnen schakelen.

De kans is groot dat Google Nest WiFi wordt aangekondigd op 15 oktober, tijdens het jaarlijkse Made by Google. We houden jullie uiteraard op de hoogte van deze vernieuwde Google WiFi router.

 Aanbieding!  
TP-Link Deco M9 Plus

Scherp geprijsd: TP-Link Deco M5 Multiroom WiFi systeem

Bij Bol.com kun je nu flink besparen op het multiroom WiFi systeem van TP-Link. De Deco M5 – die goed scoort in onze ogen!

Meer smart home artikelen

(Slimme) rookmelders verplicht in 2022
ikea slimme producten
Nanoleaf introduceert Nanoleaf Lines
ring wired videodeurbel
banner smart week tink
sonos zonder wifi

Sonos zonder wifi

/
beste indoor ip camera
irobot roomba j7+ ontwijkt hondenpoep
homey app en homey bridge
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *