Google Nest Wifi gelanceerd tijdens Made by Google

Rob Tigchelaar Laatste update: 23-10-2020

Hoewel we het bijna zeker wisten, is het nu officieel bekendgemaakt: Google komt met een vernieuwde variant voor Google Wifi.

google nest wifi

Ter illustratie, foto volgt © Unsplash

Het WiFi mesh netwerk wordt aangeboden als Google Nest Wifi en heeft niet alleen Google Assistant aan boord, ook zien de nodes er veel beter uit dan voorheen. Naar verwachting kun je Google Nest Wifi kopen vanaf 4 november voor een adviesprijs van $ 269,- voor een two-pack en $ 349,- voor een three-pack.

Google Nest Wifi: ondersteuning van Google Assistant

Een WiFi-mesh netwerk waarbij de verschillende nodes aan te spreken zijn met Google Assistant. We hebben het over de nieuwe Google Nest Wifi, die Google vandaag heeft aangekondigd tijdens het Made by Google evenement. Eerder was al op Smarthomeweb.nl een artikel te lezen, waarbij de waarschijnlijkheid heerste dat Google Nest Wifi voorzien zou zijn van Google Assistant. Dat is dus nu bevestigd.

Bedien apparaten met Google Assistant via Google Nest WiFi stations

Door de ondersteuning van Google Assistant, hoef je dus niet per se een smart speaker of smart display in de buurt te hebben staan om bijvoorbeeld je slimme verlichting te kunnen bedienen met spraak. Dankzij de ondersteuning van Google Assistant, heb je door het hele huis (afhanklijk van het aantal WiFi nodes) toegang tot de spraakassistent van Google.

Nieuw uiterlijk: mooier en designvoller

Hoewel we de producten van Google Nest Wifi nog niet in handen hebben gehad, laten diverse media al prachtige foto’s zien van onder andere de nodes (WiFi stations) en de extender. In tegenstelling tot de eerdere Google Wifi stations, is er nu sprake van een veel mooier design, waardoor het nu geen straf is om de stations op een bijzettafel op bij een kast te plaatsen, in plaats van erin.

Google WiFi: al jaren een populair WiFi mesh netwerk

Nog niet bekend met de werking van een mesh-netwerk? Dan lichten we dit nog even kort toe. Google biedt een handig mesh-netwerk aan onder de naam Google WiFi. Bij een mesh-netwerk wordt het signaal constant doorgestuurd naar minimaal twee nodes. In tegenstelling tot een regulier WiFi-netwerk, is het signaal overal even sterk en hoef je dus niet dichterbij de router te gaan zitten om een sterkere en betere verbinding te hebben. In een smart home is een WiFi mesh-netwerk zeer aan te raden, gezien er bij veel apparaten op het web sprake kan zijn van interferentie. In onze adviesgids voor een WiFi Mesh-router is Google al ruim een jaar benoemd als de beste eenvoudige keuze. Na de lancering van Google Nest Wifi zullen wij op kort termijn deze adviesgids gaan updaten, evenals de top 10 WiFi mesh-router lijst.

Release datum Google Nest WiFi

Hoewel we voor de tevens gelanceerde Google Nest Mini kopen wat minder lang hoeven te wachten (22 oktober), kunnen we wifi van Google Nest pas kopen in november. Naar verwachting zal de prijs van een two-pack $ 269,- dollar gaan kosten en de prijs van een three-pack $ 349, weet TechRadar te melden.

Google Nest Wifi kopen?

Naar verwachting kun je Google Nest Wifi kopen vanaf 4 november 2019 voor een vanaf prijs van $ 269,- dollar. Op dit moment zijn we Nest Wifi nog niet tegengekomen in grotere webshops, maar zullen ze hoogstwaarschijnlijk op kort termijn te pre-orderen zijn. Bekijk nu alvast het huidige aanbod bij Bol.com.

 Aanbieding!  
TP-Link Deco M9 Plus

Scherp geprijsd: TP-Link Deco M5 Multiroom WiFi systeem

Bij Bol.com kun je nu flink besparen op het multiroom WiFi systeem van TP-Link. De Deco M5 – die goed scoort in onze ogen!

Meer smart home artikelen

banner smart week tink
sonos zonder wifi

Sonos zonder wifi

/
beste indoor ip camera
irobot roomba j7+ ontwijkt hondenpoep
homey app en homey bridge
z-wave met apple homekit koppelen
TV met ingebouwde chromecast
segway navimov robotmaaiers zonder perimeterdraad
google nest doorbell vs nest hello videodeurbel
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *