Mogelijk ‘goedkope Google Nest Thermostaat met handgebaren’ op komst

nieuwe goede google nest thermostaat
Google Nest Learning Thermostat. © Unsplash

▲ Google Nest Thermostaat © Unsplash

Een opvallend gerucht in smart home land: Google zou binnenkort een nieuwe slimme thermostaat lanceren. Een goedkopere variant dan haar huidige Google Nest Thermostat en de Nest Thermostat E. Volgens geruchten zou de adviesprijs van deze slimme thermostaat rond de 129 dollar liggen. Daarnaast zou Google veel instellingen die handmatig gedaan moesten worden, vervangen voor bediening met handgebaren.

Google zal hoogstwaarschijnlijk op kort termijn een nieuwe Nest thermostaat aankondigen. Volgens geruchten, die onder andere te lezen zijn op Bloomberg, werkt Google aan een nieuwe goedkopere Nest Thermostaat. Niet alleen in prijs zou de nieuwe thermostaat van Google Nest verschillen van zijn oudere broertjes: ook zou de bediening gaan via handgebaren in plaats van handmatig.

Google Nest thermostaat met handgebaren

Natuurlijk zijn we allemaal bekend met de mogelijkheid om een slimme thermostaat te bedienen via spraakopdrachten, dit kan door een koppeling te maken met een smart speaker die compatibel is met desbetreffende thermostaat. In het geval van een Nest thermostaat zou je een koppeling kunnen maken met bijvoorbeeld de nieuwe Google Nest Audio, om vervolgens tegen Google Assistant te kunnen zeggen dat de temperatuur in de woonkamer een stukje naar beneden moet.

Wat we echter nog niet hebben gezien in de wereld van slimme thermostaten is bediening via handgebaren. Sowieso binnen een smart home staat deze manier van bedienen nog in de kinderschoenen. Echter gaan er nu dus ook steeds meer verhalen rond over de introductie van een nieuwe Google Nest thermostaat met handgebaren.

‘Allergoedkoopste Google Nest thermostaat ooit’

Op dit moment fiks je een Google Nest thermostaat voor een kleine 180 euro: we hebben het dan over de Google Nest Thermostat E, de goedkoopste variant op dit moment. Echter lijkt Google zich nog meer te willen richten op de budget-markt, gezien er aanwijzingen zijn dat dit nieuwere model nóg goedkoper aangeboden zal gaan worden. Zo is in het artikel van Bloomberg te lezen dat er gesuggereerd wordt dat de nieuwe goedkope Google Nest thermostaat met handgebaren rond de 129 dollar zal gaan kosten in Amerika.

Google lijkt hiermee steeds meer prijs als belangrijke factor te beschouwen: zo introduceerde de zoekgigant onlangs een nieuwe Google Nest Audio voor slechts € 99,- (check onze bevindingen in de Google Nest Audio review). Vlak na de introductie tijdens het Google Night Launch In was er gelijk al sprake van een bizarre Google Nest Audio aanbieding: 3 halen, twee betalen.

Plastic behuizing, in plaats van aluminium bij de duurdere Nest Thermostaten

Hoe de prijs zo ver kan zakken? Als we kijken naar de behuizing van de reguliere Google Nest Thermostaat, is er sprake van aluminium. Ook hier wordt een verandering in aangebracht, als we de geruchten mogen geloven. Zo zou er sprake zijn van een plastic behuizing, in plaats van aluminium.

Prijs en release datum Nest Thermostaat met handgebaren

Wanneer de nieuwe Google Nest Thermostaat gelanceerd gaat worden in Nederland en tegen welke prijzen, is nog niet bekend. Zoals we daarnet aangaven gaat het hier nog steeds om geruchten en heeft Google hierover zelf nog niets bekend gemaakt. Uiteraard houden we jullie op de hoogte!

Tip: schrijf je in voor onze nieuwsbrief om de hoogte te blijven en krijg ons 60 pagina dikke e-book ‘Smart home voor beginners‘ helemaal gratis!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Related Posts