‘Google Nest Secure stopt, maar blijft gewoon werken voor bestaande gebruikers’

Rob Tigchelaar Laatste update: 29-10-2020

Vorige week kwam het nieuws naar voren dat Google Nest Secure niet meer aangeboden zal gaan worden. Google bevestigt aan diverse media dat het alarmsysteem stopgezet wordt, maar meldt wel dat de ondersteuning voor huidige gebruikers voortgezet blijft worden. Sterker nog: er zouden mogelijk nieuwe Nest Detect sensoren op de markt komen.

google nest cam review

Google Nest Cam, ter illustratie © Smarthomeweb

Vorige week kwam het nieuws naar voren dat het aanbieden van het Google Nest Secure alarmsysteem verleden tijd is: Google stopt met Nest Secure, zonder opgaaf van reden. Hoewel Nest Secure nooit officieel in Nederland geïntroduceerd is, was het systeem wel via omwegen vanuit buitenlandse webshops te verkrijgen. Maar ook deze webshops melden al sinds vorige week dat Nest Secure niet langer beschikbaar is.

Google bevestigt voortdurende ondersteuning voor bestaande gebruikers

Degenen die op dit moment genieten van een beveiligd smart home met behulp van het Google Nest Secure systeem hoeven niet te gaan zweten: Google bevestigt namelijk dat er voor bestaande gebruikers gewoon nog ondersteuning geboden zal worden. Sterker nog: de techgigant heeft ook onthuld dat er meerdere Nest Detect sensoren geïntroduceerd gaan worden in de toekomst om het systeem mee uit te breiden. De bevestiging en onthulling was te lezen in een bericht op het Google Nest help forum.

Geen nieuwe Nest Secure functies

Gebruikers van het alarmsysteem van Google Nest hoeven echter niet te rekenen op nieuwe functionaliteiten. Het lijkt hier meer op het handhaven van de huidige functionaliteiten en het voortzetten van de ondersteuning, zoals dit nu is. Echter zijn er wel wat problemen: want hoe kunnen gebruikers hun alarmsysteem dan uitbreiden én hoe zit het met de nieuwe Google Home Thuis en Afwezig routines, die eerder uitgerold werden op de Google Home app? Nest Secure ontbreekt daar namelijk in, weet 9to5Google te melden.

Nieuwe Nest Detect sensoren en beveiligingsudpates

Om er toch ervoor te kunnen zorgen dat bestaande gebruikers hun Nest Secure systeem kunnen uitbreiden, onthult Google dat er dus mogelijk nieuwe Nest Detect sensoren zullen komen in de toekomst. Deze zouden hoogstwaarschijnlijk aan het einde van 2020 geïntroduceerd worden. Wij verwachten echter dat dit – net als de andere Nest Secure producten – wederom niet in Nederland zal gaan gebeuren.

Naast de onthulling van mogelijk nieuwe sensoren, meldt Google ook aan haar gebruikers via een mail dat ze er alles aan zullen doen om kritieke beveiligingsupdates en software updates uit te blijven voeren. Gebruikers zouden niets moeten merken aan de Nest Secure ervaring met het stopzetten van de productie, aldus Google.

Meer smart home artikelen

(Slimme) rookmelders verplicht in 2022
ikea slimme producten
Nanoleaf introduceert Nanoleaf Lines
ring wired videodeurbel
banner smart week tink
sonos zonder wifi

Sonos zonder wifi

/
beste indoor ip camera
irobot roomba j7+ ontwijkt hondenpoep
homey app en homey bridge
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *