Home » Smart home blog » Google Nest mini de nieuwe speaker van Google?

Google Nest mini: de nieuwe speaker van Google?

Google Nest Mini

Google Nest Mini © Unsplash
Bram Tigchelaar · 22 augustus 2019

Vorige jaar introduceerde Google de Google mini in Nederland en in mei was eindelijk de Google Nest Hub te koop in Nederland. Waar wij nog steeds wachten op de introductie van de Google Nest Max schijnt Google er binnenkort met een upgrade te komen van de Google Home mini: de Google Nest mini, zo is te lezen in een bericht van 9to5Google.

Wat is de Google Nest mini voor nieuwe smart speaker?

Google zelf heeft nog niks bevestigd, maar een betrouwbare bron van 9to5Google heeft wat nieuwe updates gedeeld met de website. De nieuwe speaker krijgt de naam Google Nest mini, om deze reden wordt er verwacht dat dit de opvolger is van de huidige Google Home mini. Hoe de speaker er uitkomt te zien is niet duidelijk maar er wordt verwacht dat deze beter geluid, een ingebouwde muurbevestiging, een bewegingssensor en een 3.5 mm stereo aansluiting heeft.

Geluid van de nieuwe mini smart speaker

Het geluid van de nieuwe Nest mini smart speaker wordt beter dan het huidige mini model. Zo kun je verwachten dat de volume van de Nest mini harder kan een betere bas en over het algemeen betere geluidskwaliteit heeft.

Ingebouwde muurbevestiging Nest mini

Ook een interessante is het gerucht over de ingebouwde muurbevestiging. Momenteel is het niet mogelijk om de Google Mini te bevestigen aan de muur zonder accessoires, hiervoor dien je namelijk  speciale accessoires aan te schaffen. Hoe dit er uit gaat zien bij de nieuwe Nest mini is niet bekend.

Bewegingssensor in de smart speaker?

De bron van 9to5Google heeft ook verteld dat er waarschijnlijk een ingebouwde bewegingssensor in de Nest mini zal zitten, net zoals de Max en Hub. Dit kan interessant zijn voor de volume regeling, sta je dicht bij dan kan de Google zijn volume aanpassen of wanneer je op afstand staat dan kan de spraakassistent zich beter hoorbaar maken.

3.5 mm stereo aansluiting

Zeer interessant is de nieuwe uitbreiding van een 3.5 mm stereo aansluiting. Of het gaat om een invoer of uitvoer is niet bekend, wel kan dit interessant zijn bijvoorbeeld oordopjes. Ook zien wij mogelijkheden om de Google Mini aan te sluiten aan speakers die momenteel geen Wifi of bluetooth mogelijkheid hebben.

Prijs nieuwe Google mini en wanneer te verwachten?

Over de prijs van de Nest mini is niets bekend, wel wordt er verwacht dat deze ongeveer de zelfde prijs krijgt als de huidige Google Home mini, de prijs van het huidige model ligt rond de € 49,-. Ook zijn er geruchten dat de Nest mini te verkrijgen is in verschillende kleuren.

Zolang Google zelf nog niks bevestigd heeft is het afwachten wanneer de Google Nest mini gepresenteerd wordt en wat de nieuwe functionaliteiten zullen zijn.

google home mini

Eerste generatie Google Home mini

Vooralsnog moeten we het met de huidige mini speaker van Google doen. In onze ogen is dit momenteel nog steeds een hele goede start voor het begin van een smart home.

Meer smart home blogs

siri vragen
philips hue spots
oke google stel apparaat in
beveiligingstips smart home
smart home apps
google home deurbel