Google Nest mini: de nieuwe speaker van Google?

Laatste update: 23-10-2020, 12:45 - Door: Rob Tigchelaar

Vorige jaar introduceerde Google de Google mini in Nederland en in mei was eindelijk de Google Nest Hub te koop in Nederland.

Google Nest Mini

Google Nest Mini © Unsplash

Waar wij nog steeds wachten op de introductie van de Google Nest Max schijnt Google er binnenkort met een upgrade te komen van de Google Home mini: de Google Nest mini, zo is te lezen in een bericht van 9to5Google.

Wat is de Google Nest mini voor nieuwe smart speaker?

Google zelf heeft nog niks bevestigd, maar een betrouwbare bron van 9to5Google heeft wat nieuwe updates gedeeld met de website. De nieuwe speaker krijgt de naam Google Nest mini, om deze reden wordt er verwacht dat dit de opvolger is van de huidige Google Home mini. Hoe de speaker er uitkomt te zien is niet duidelijk maar er wordt verwacht dat deze beter geluid, een ingebouwde muurbevestiging, een bewegingssensor en een 3.5 mm stereo aansluiting heeft.

Geluid van de nieuwe mini smart speaker

Het geluid van de nieuwe kleine smart speaker van Google Nest wordt beter dan het huidige mini model. Zo kun je verwachten dat de volume van de Nest mini harder kan een betere bas en over het algemeen betere geluidskwaliteit heeft.

Ingebouwde muurbevestiging Nest mini

Ook een interessante is het gerucht over de ingebouwde muurbevestiging. Momenteel is het niet mogelijk om de Google Mini te bevestigen aan de muur zonder accessoires, hiervoor dien je namelijk  speciale accessoires aan te schaffen. Hoe dit er uit gaat zien bij de nieuwe Nest mini is niet bekend.

Bewegingssensor in de smart speaker?

De bron van 9to5Google heeft ook verteld dat er waarschijnlijk een ingebouwde bewegingssensor in de Nest mini zal zitten, net zoals de Max en Hub. Dit kan interessant zijn voor de volume regeling, sta je dicht bij dan kan de Google zijn volume aanpassen of wanneer je op afstand staat dan kan de spraakassistent zich beter hoorbaar maken.

3.5 mm stereo aansluiting

Zeer interessant is de nieuwe uitbreiding van een 3.5 mm stereo aansluiting. Of het gaat om een invoer of uitvoer is niet bekend, wel kan dit interessant zijn bijvoorbeeld oordopjes. Ook zien wij mogelijkheden om de Google Mini aan te sluiten aan speakers die momenteel geen Wifi of bluetooth mogelijkheid hebben.

Prijs nieuwe Google mini en wanneer te verwachten?

Over de prijs van de Nest mini is niets bekend, wel wordt er verwacht dat deze ongeveer de zelfde prijs krijgt als de huidige Google Home mini, de prijs van het huidige model ligt rond de € 49,-. Ook zijn er geruchten dat de Nest mini te verkrijgen is in verschillende kleuren.

Zolang Google zelf nog niks bevestigd heeft is het afwachten wanneer de Google Nest mini gepresenteerd wordt en wat de nieuwe functionaliteiten zullen zijn.

 Aanbieding  
google nest audio 3pack

Nu 34% korting op een Google Nest Audio 3-pack

Hij is pas net uit, maar nu al in de aanbieding! Bij Bol.com krijg je nu 34% korting op een 3-pack met nieuwe Google Nest Audio speakers. Nu voor: 199 euro.

Meer smart home artikelen

amazon fire tv spraakbediening
nieuwe google chromecast bol.com kopen
google nest audio koppelen met tv
wat kun je met een google nest hub
acer halo smart speaker
geluid tv via google home
google nest aware
apple homepod intercomfunctie
google nest hub zoom meeting
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *