Google Nest Mini vs Google Home Mini

google home vs mini

▲ De Google Home Mini en Google Nest mini verschillen © Smarthomeweb

Vooraf de Made by Google presentatie gingen er al geruchten in de ronde over uitgelekte foto’s en informatie van de nieuwe generatie Google Home mini. Wat al snel duidelijk was is dat de naam van de nieuwe speaker Google Nest mini zou worden, sinds Google ervoor gekozen heeft de naam in Nest te veranderen van alle nieuwe smart home producten.

Ook tijdens de presentatie van Google kwam de nieuwe smart speaker van Google aanbod. In de presentatie was te zien dat de nieuwe Nest mini te verkrijgen was in een nieuwe kleur en dat de prijs van de nieuwe mini en design dicht bij elkaar zouden liggen. Voor ons een mooie kans om de nieuwe Google Nest mini te vergelijken met de “oude” Google Home mini.

In deze Google Nest mini vs Google Home mini vergelijken we beide speakers. De hoofdonderwerpen waarop we deze vergelijking maken zijn design, bediening, sound en natuurlijk ook de nieuwe functies van de nieuwe generatie van Google mini.

Inhoud van dit artikel

google home mini smart speaker

Google Nest mini nu te koop!

De nieuwe Google Nest mini is nu te koop onder ander bij Bol.com is de nieuwe Nest mini te verkrijgen voor € 59,99. Lees hieronder wat de functionaliteiten van deze mini zijn.

Bekijk

Design: Google Home mini vs Google Nest mini

Allereerst nemen we het design van de speaker mee in deze vergelijking. In de presentatie van Google was direct te zien dat er een nieuwe kleur was: Sky, lichtblauwe kleur. Momenteel zijn de kleuren waarin de Google Mini’s te koop zijn: wit, grijs en koraal.

Naast een nieuwe kleur is er ook een verandering aan de behuizing van de Nest mini, deze is namelijk gemaakt van 100% gerecyclede flessen. In vergelijking met de Home mini is dit een stuk duurzamer, hierbij bestaat de ombouw uit 20% gerecyclede plastic.

Ook was in de presentatie te zien van Google dat er aan de achterkant van de nieuwe mini een nieuwe verandering toegebracht was. In de nieuwe mini hebben ze namelijk een muurophanging gemaakt die het mogelijk maakt om de Nest mini eenvoudig op te hangen. De Google Home mini heeft dit niet en hiervoor moest je accessoires aanschaffen omdat te kunnen doen.

Onze vergelijking van de Google Home mini vs. Google Nest mini

Voor deze vergelijking hebben we gekozen voor Home mini in de kleur zwart en de Nest mini in een grijze kleur. Helaas is de nieuwe blauwe kleur nog niet te verkrijgen in Nederland en hebben we alleen een grijze Nest mini kunnen bemachtigen.

Gezien het design is er inderdaad weinig veranderd en hebben beide mini’s hetzelfde formaat. Wel zijn we erg te spreken over de muurophanging aan de achterzijde, erg handig en maakt het mogelijk om de Nest mini makkelijk te verwerken in je huis.

Naast de muurophanging valt er nog iets op. Op de Home mini zat namelijk een reset knopje en deze is niet terug te vinden op de nieuwe Nest mini. Wil je de Google Nest Mini resetten? Lees hieronder vier simpele stappen.

Stappenplan: Google Nest mini reset

  1. Zet de microfoon uit door het schuifje op de achterzijde naar links te schuiven, zodat je het oranje vlakje ziet.
  2. Druk in het midden van de Nest Mini en houdt dit ingedrukt.
  3. Na 5 seconden zal de Nest mini reset starten, houdt de knop nog 10 seconden ingedrukt totdat Google zegt dat het reset proces begint.
  4. Na de reset zijn alle gegevens gewist en de instellingen weer gewijzigd naar fabrieksinstellingen.
design verschillen google home

Bediening: verschillen tussen de Nest mini en Home mini

Om een muziekje af te spelen op je Google mini kun je gebruik maken van een Google Command, door: “He Google speel mijn favoriete album af” te zeggen, zal je favoriete muziek afgespeeld worden op de Google speaker. Maar naast commando’s zijn de mini’s ook gedeeltelijk te bedienen met de hand, zo kun je de volume harder of zachter zetten door op de zijkant te tikken. Een verschil die de Home mini niet heeft is dat de Nest mini ook de muziek op pauze kan zetten door in het midden te drukken van de speaker.

Ook zit er op beide speakers een mute schuifknop. Dit schuifje zit aan de achterkant en door deze de andere kant op te schuiven zal de spraakassistent uitgeschakeld worden.

Onze ervaring met de bediening van de Google mini’s

Wij vinden het erg handig dat het muziek van de mini makkelijk te pauzeren is. Voorheen moest je elke keer zeggen He Google, pauzeer muziek of stop. Dit is toch even wat makkelijker. Verder is de bediening van de smart speakers gelijk gebleven.

Sound: Wat is het verschil van Home mini en Nest mini qua sound?

Over de sound van de Google Home mini waren we niet echt te spreken. Wij zouden de speaker alleen gebruiken als spraakassistent, maar voor muziek is de kwaliteit van de speaker niet super goed. Wel beloofd Google in de presentatie verbetering, met twee sterkere bassen zou het geluid natuurlijker en helderder moeten klinken.

Naast een betere geluidservaring is er ook een nieuwe microfoon toegevoegd, deze microfoon is toegevoegd om beter verstaanbaar te zijn door de Google Home mini. Momenteel zitten er in de Google Home mini twee microfoons en dit worden er drie in de Google Nest mini.

Andere opvallende verschillen: Nest mini vs Home Mini

In de nieuwe Google Nest mini zit een nieuwe chip: Dedicated Machine Learning-chip met maximaal 1 TeraOPS. Deze chip moet er voor geen zorgen dat de nieuwe Mini sneller is, doordat bepaalde functies overgeheveld van de dataservers van Google naar Nest mini. Ook leert de Google Nest mini de meestgebruikte commando’s van de gebruiker en verwerkt deze lokaal waardoor de reactietijd sneller wordt.

We blijven beide mini’s gebruiken en opvallende verschillen zullen we updaten, hetzelfde geldt voor deze Google Home apps lijst. 

Samenvatting: grootste verschillen beide speakers:

Als kleine samenvatting van deze Google Home mini vs Google Nest mini vergelijking hebben we de grootste verschillen tegen elkaar opgezet in het onderstaande tabel. Hierin zie je direct de grootste verschillen van beide mini speakers.

GROOTSTE VERSCHILLENGOOGLE HOME MINIGOOGLE NEST MINI
Verkrijgbare kleurenZwart, grijs & koraalZwart, grijs, koraal & sky
Materiaal20% gerecyclede plastic100% gerecyclede plastic
OphangingNiet inbegrepen, kan met accessoiresMuurophanging inbegrepen
BedieningHarder en zachterHarder, zachter, pauzeren en afspelen
Prijs€59,-€ 59,-

Eindoordeel: Google Nest mini vs Google Home mini

Altijd leuk wanneer er nieuwe modellen te koop zijn van bepaalde producten. Echter is het verschil in beide producten niet erg super groot. Qua functionaliteiten zijn beide apparaten gelijk en de design is ook bijna identiek. Wel zijn er wat kleine aanpassingen gedaan, zo is het handig dat de nieuwe mini makkelijk op te hangen is door een ingang op de achterkant van de speaker. Ook is het geluidskwaliteit wat beter, maar we zouden de speaker nog steeds niet gebruiken voor het beluisteren van muziek.

Maar gezien de kosten zijn beide speaker ook bijna gelijk, wat wel voor fijn is. Daarom hebben we de volgende conclusie: mocht je de Home mini al hebben dan hoef je deze niet te vervangen voor een Nest mini, maar mocht je op zoek zijn naar een nieuwe mini, dan zouden wij wel aanbevelen om deze te kopen gezien de kosten gelijk zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Related Posts
heos speaker gids

Heos Speaker

Denon HEOS speakers zijn niet meer: deze speakers zijn sinds enige tijd vervangen voor een Denon Home Speakers.…
Lees meer