Home » Smart home nieuws » Google Nest Mini kopen: vanaf 22 oktober 2019

Google Nest Mini kopen: vanaf 22 oktober 2019

google nest mini

De Google Nest Mini © Unsplash
Robbert Tigchelaar · 14 oktober 2019

Vanavond heeft Google tijdens haar jaarlijkse Made by Google event de nieuwe Google Nest Mini geïntroduceerd. De Google Nest Mini volgt de Google Home Mini op. Naast een nieuwe naam – zoals we deze konden verwachten – zijn er verbeteringen in het geluid doorgevoerd en kan de slimme speaker eindelijk op een makkelijke manier aan de muur bevestigd worden. Qua uiterlijk lijkt de Nest mini op het eerste gezicht exact op de oudere Google Home Mini. Naar verwachting zal de nieuwe Google Nest Mini op 22 oktober in Nederland te kopen zijn voor een bedrag van € 59,-. 

Google Nest Mini, opvolger van de Google Home Mini

Al enige tijd geleden was op Smarthomeweb.nl een artikel te lezen over de mogelijke introductie van de Google Nest Mini. Hierin werd al duidelijk dat Google met een vernieuwde variant zal komen, als opvolger van de Google Home Mini. Vanavond was het dan zover: tijdens Made by Google werd de kleine nieuwe variant geïntroduceerd. Hoewel de Nest Mini hetzelfde oogt als de Google Home Mini, zijn er toch flinke verbeteringen doorgevoerd in de smart speaker van Google.

Nest Mini levert betere geluidskwaliteit

De Google Nest Mini zal – gelukkig – beter gaan klinken dan de Google Home Mini. De Home Mini was als smart speaker een prima product om andere smart home producten met spraak te bedienen, maar voor het ultiem genieten van je favoriete afspeellijst was deze wat slimme luidspreker wat minder geschikt. Met de Google Nest Mini komt daar nu gelukkig verandering in: volgens Google zal de nieuwe variant voorzien zijn van een betere en vooral luidere speaker, waardoor bass-geluiden beter ervaren kunnen worden. Ook meldt de Amerikaanse techgigant dat het volume automatisch aangepast kan worden, op basis van omgevingsgeluiden. Is er veel herrie in de kamer, dan zal de slimme luidspreker het volume doen verhogen.

Ook kan Google Nest Mini ‘beter horen’

Niets is zo vervelend als een smart speaker in huis hebben staan, die de gebruiker slecht verstaat. Ook daar lijkt Google Nest Mini nu een verbetering op te hebben gehad: er is sprake van drie microfoons onder de motorkap, waarmee gebruikers sneller en duidelijker te horen zullen zijn. Een extra mooie plus is dat de Nest Mini nu machine-learning toepast, waardoor de communicatie op den duur nog makkelijker zal gaan.

Eindelijk: we kunnen de Google Nest Mini ophangen

Zoals verwacht is de smart speaker nog steeds niet draadloos. Hoewel we eerder een inspirerend artikel schreven voor Google Home Mini draadloos maken, blijkt Google nu zelf ook een oplossing te bieden voor het ontbreken van een goede plek bij het stopcontact. Aan de achterzijde van de Google Nest Mini is nu een opening te vinden, waardoor hij makkelijker aan de muur te bevestigen is. Waarom dit handig is? Niet altijd is er ruimte vlakbij een stopcontact waar je wel de smart speaker van Google zou willen plaatsen. Nu is er dus eindelijk een oplossing.

Google Nest Mini releasedatum: 22 oktober 2019

Het mooie nieuws is dat we niet lang hoeven te wachten op deze nieuwe opvolger van de Google Home Mini. Degene die de Google Nest Mini kopen willen, kunnen volgende week al in de buidel tasten. Op 22 oktober is de Nest Mini verkrijgbaar bij diverse verkooppunten. Gelukkig hoeven we ook niet te schrikken van de prijs: met een adviesprijs van € 59,- ligt de Nest Mini qua prijzen in lijn met zijn eerdere versie.

google home mini smart speaker

Google Nest Mini kopen?

De Google Nest Mini kun je vanaf 22 oktober bij diverse verkooppunten kopen vanaf € 59,-. Bekijk de huidige verkoopstatus en adviesprijzen bij Bol.com.

Meer smart home nieuws

innr buitenverlichting
nieuwe innr lampen
auto openen met je iphone
mediamarkt black friday deal
slim deurslot loqed
Philips hue buitenlampen