Google Nest koppelen met Samsung SmartThings binnenkort mogelijk

google nest koppelen met samsung smart things

▲ Google Nest Mini naast Samsung account © Unsplash

Eindelijk: op kort termijn zal de Samsung SmartThings app ondersteuning bieden voor Google Nest apparaten. Het is de allereerste keer dat Samsung en Google hun smart home systemen tot elkaar brengen.

Voor de allereerste keer brengen Samsung en Google hun smart home systemen nader tot elkaar: SmartThings zal op kort termijn ondersteuning gaan bieden voor Google Nest apparaten. Hierbij kunnen Nest apparaten, denk aan een smart speaker, display of slimme thermostaat, opgenomen worden in Samsung SmartThings smart home systeem.

Waarom Google Nest koppelen met Samsung SmartThings interessant is

Alle Google Nest apparaten kunnen strakjes bediend worden via het Samsung SmartThings platform. En dat is een groot voordeel, gezien je smart home apparaten natuurlijk het liefst via een centrale plek wil bedienen. Voorheen was het enkel met flink wat omwegen mogelijk om Google Nest apparaten centraal te bedienen via SmartThings.

Met deze nieuwe ondersteuning is het mogelijk om Google Nest apparaten op te nemen in smart home scenario’s binnen het op SmartThings gebaseerde smart home. Ook kunnen Samsung en Google Nest apparaten voor het eerst met elkaar praten. Zo kan bijvoorbeeld een slimme koelkast van Samsung de camerabeelden van een Google Nest slimme beveiligingscamera weergeven op het display van de koelkast.

Samsung SmartThings

In 2014 kocht Samsung smart home systeem SmartThings voor zo’n 200 miljoen dollar. Met name de grote compatibliteit binnen een smart home was voor Samsung reden genoeg om het bedrijf over te nemen.

Samsung beweert dat SmartThings meer dan 120 smart home merken ondersteunt en op het moment van schrijven totaal zo’n 63 miljoen gebruikers heeft.

Nest met SmartThings koppelen vanaf januari 2021

In januari 2021 zou het mogelijk moeten zijn om Google Nest met SmartThings te koppelen. Wij volgen de ontwikkelingen op de voet en houden jou uiteraard op de hoogte bij meer nieuws over deze mogelijkheid.

6 comments
  1. YES! Eindelijk de integratie tussen nest en smart things. Dit was er eingelijk al maar dan zeer beperkt. Mn koelkast staat in google home als zijnde een thermostaat en op de koelkast kan ik nu alleen nog maar een ring deurbel koppelen. Blij dat ik gewoon binnen het google ecosysteem kan blijven.

  2. ” 2020 : op kort termijn zal de Samsung SmartThings app ondersteuning bieden voor Google Nest apparaten ”

    anno 2023 krijg ik mij Google NetHub 2 niet gekoppeld met SmartThings, ook de Nest Mini is niet aan te sluiten, de eerdere NestHub + (met camera) is wel te koppelen en dan alleen de camera functie . . .

    zie hier trouwens ook nergens een update over deze plannen >> “januari 2021 zou het mogelijk moeten zijn om Google Nest met SmartThings te koppelen. Wij volgen de ontwikkelingen op de voet en houden jou uiteraard op de hoogte bij meer nieuws over deze mogelijkheid”

    Enige voortgang in deze ???

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Related Posts