Google Nest Hub Zoom meeting binnenkort mogelijk

Rob Tigchelaar Laatste update: 23-11-2020

Goed nieuws als jij veelgebruiker bent van Zoom meetings én een Google Nest Hub Max in je smart home hebt staan. Binnenkort is het namelijk ook mogelijk om via je Google Nest Hub Zoom meetings bij te wonen en te starten. We vertellen alles wat je moet weten over deze mogelijkheid.

google nest hub zoom meeting

Zoom meetings kunnen binnenkort ook gestart worden via een Google Nest Hub © Unsplash

In tijden waar we veelal thuis werken en vanaf de keukentafel vergaderingen bij wonen, is het interessant om in te zoomen (heel letterlijk) op een nieuwe feature van de Google Nest Hub Max: Zoom meetings organiseren en bijwonen. Want, waarom zouden we eigenlijk via Google Nest Hub een Zoom meeting willen bijwonen of organiseren?

Ondersteuning voor Zoom meeting eind dit jaar verwacht voor Nest Hub

Google meldde in haar Google Nest Hub update 2020, waar wij uitgebreid verslag van deden, dat Zoom binnenkort zal behoren tot de mogelijkheden op slimme display. Naar verwachting kunnen we eind dit jaar al aan de slag met videobellen en vergaderingen bijwonen via deze dienst.

Velen staan te springen op de mogelijkheid om hun smart display te gaan gebruiken voor videobellen. Niet alleen voor privézaken, maar ook voor zakelijke doeleinden. En sinds het coronavirus ervoor heeft gezorgd dat menig Nederlander vanuit huis aan het werk is, lijkt Zoom videobeldiensten als Skype opzij te hebben gedrukt. Maar, waarom is Zoom – even los van het feit dat je het straks kunt gebruiken op je Nest Hub Max – zo interessant?

Dit is Zoom

Zoom kan gekenmerkt worden als een videoconferentie dienst of software. Het wordt met name gebruikt voor zakelijke doeleinden, gezien er via de software diverse handige manieren zijn om bijvoorbeeld vergaderingen in te schieten, documenten te delen of collega’s aan te laten sluiten bij een videocall. De vergaderingen vinden plaats in de cloud.

 Aanbieding! 
google nest hub max

Google Nest Hub Max

De Google Nest Hub Max is te koop bij Bol.com, check hier of er nog een scherpe deal is. Het mooie van deze Nest Hub is dat het scherm extra groot is en dat er ook een camera op de display zit.

Alternatieven Zoom Meeting op Nest Hub Max

Zoom is niet van Google. En Google zou Google niet zijn, als ze uit hun eigen zoekmachinefabriek geen antwoord zouden geven met een soortgelijke dienst. En dat is Google Meet; een vergelijkbare videoconferentie software die terug te vinden is op de Nest Hub Max.

En als we dan toch kijken naar alternatieven manieren van communiceren via de Google Nest Hub (Max) dan kunnen we daar ook DUO aan toevoegen: de mogelijkheid om te bellen via je je slimme display. In grote lijnen is vergaderen, bellen of videobellen strakjes dus mogelijk via de volgende diensten:

 • Duo (Bellen)
 • Google meet (Videobellen)
 • Zoom (Videobellen)

Kanttekening: videobellen alleen mogelijk Google Nest Hub Max

Het is vanzelfsprekend dat je voor videobellen een camera nodig hebt (bellen met Google Home kan via elke speaker met DUO). In onze Google Nest Hub Max review stonden we stil bij het feit dat je bij een Google Nest Hub regulier geen camera hebt aan de voorzijde.

Wil je dus via je Google Nest Hub Zoom Meeting gaan gebruiken, dan kan dat alleen met de grotere Max van Google Nest. Hoewel deze grote broer van de Nest Hub officieel nog niet in Nederland is aangekondigd, kun je hem wel fiksen bij verschillende webshops. Check hem bijvoorbeeld hier.

Meer smart home artikelen

xiaomi mi tv stick
xiaomi mi store Nederland
slimme deurbel zonder camera
nieuwe lampen philips hue
(Slimme) rookmelders verplicht in 2022
ikea slimme producten
Nanoleaf introduceert Nanoleaf Lines
ring wired videodeurbel
banner smart week tink
2 antwoorden
 1. Aniel G
  Aniel G zegt:

  Zoom Meeting is een dienst van Microsoft en kan gekenmerkt worden als een videoconferentie dienst of software.

  Denk dat dit niet klopt… Teams is van Microsoft

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *