Nieuwe Google Nest Hub update 2020: dit is nieuw

Rob Tigchelaar Laatste update: 26-10-2020

Google heeft een grote update voor de Google Nest Hub aangekondigd, waarmee er veel nieuwe verschillende functies mogelijk zijn op de smart displays. Zo kunnen gebruikers de Google Nest Hub in een donker thema gebruiken, het hele smart home in één overzicht bedienen en zal de informatievoorziening meer gericht zijn op zaken als het moment van de dag.

google nest hub update 2020

Google Nest Hub, beeld ter illustratie © Smarthomeweb

Gisteren heeft Google een grote update aangekondigd voor haar smart display: de Google Nest Hub. De grote update zorgt voor veel nieuwe functies en manier van informatievoorziening op het slimme display. Zo kunnen gebruikers het smart display in een donker thema gebruiken en wordt de informatievoorziening veel gerichter gepresenteerd. Laten we inzoomen op de belangrijkste nieuwe veranderingen van je Google Nest Hub met deze grote update.

Beginnen van de dag was nooit zo fijn

Google meldt allereerst dat gebruikers van de Google Nest Hub strakjes met één tik op het scherm hun dag goed kunnen beginnen. Na het tikken op ‘Mijn ochtend’ krijgen gebruikers gelijk zaken als geplande afspraken voor die dag te zien en wordt er een samenvatting gegeven van het laatste nieuws. Ook een actueel weerbeeld ontbreekt niet bij deze start van de dag via het smart display.

Informatievoorziening gericht op moment van de dag

Wees niet bang dat deze fijne functie later op de dag weg is: de pagina ‘evolueert’ mee met de dag, aldus Google. Is het middag of avond? Dan past de informatie zich automatisch aan naar het moment van de dag.

Voorgeschoteld entertainment op Google Nest Hub

De Hub van Google Nest zal na de nieuwe update ook suggesties kunnen geven voor specifieke content: van video’s tot muziek. Hoogstwaarschijnlijk worden deze suggesties gedaan op basis van gekoppelde medium accounts, denk aan Netflix of YouTube. Zelf rept de zoekgigant over de mogelijkheid om content voor te schotelen van muziek- en videoplatformen als Disney+, Netflix, Spotify en YouTube. Eerder schreven wij al een artikel over de mogelijkheid voor Netflix kijken op een Google Nest Hub.

Smart home bediening wordt overzichtelijker

Vond je het vervelend om alle smart home apparaten op verschillende pagina’s te bedienen op je slimme display? Daar komt met deze Google Nest Hub update eindelijk verandering in: er is nu een pagina, die Google op de Google Nest Hub ‘Home Control’ noemt, waar je alle apparaten op één plek kunt bedienen.

Google Nest Hub op donker thema instellen

Ook meldt Google dat het slimme display binnenkort de mogelijkheden biedt om als donker thema ingesteld te worden. Hiermee wordt de lichtemissie verminderd, waardoor het makkelijker is om het scherm in het donker te bekijken. Gebruikers hebben de mogelijkheid om dit automatisch te laten veranderden: wordt het avond, dan wijzigen de instellingen van de Google Nest Hub naar het donkere thema. Echter kan het ook handmatig. Ontdek hier meer over de Google Nest Hub in donkere modus.

Gebruik de Nest Hub als wekker

Om nog even bij de avond te blijven: naast het donkere thema meldt de zoekgigant dat de Google Nest Hub ook een beetje als een slimme wekker gebruikt kan worden: zo kunnen gebruikers ontspannende geluiden. We hebben deze nieuwe functie uitgebreid uitgelicht in het artikel Google Nest Hub gebruiken als slimme wekker.

 Aanbieding! 
google nest hub max

Google Nest Hub Max

De Google Nest Hub Max is te koop bij Bol.com, check hier of er nog een scherpe deal is. Het mooie van deze Nest Hub is dat het scherm extra groot is en dat er ook een camera op de display zit.

Nest Hub nog meer geschikt voor thuiswerken

Eerder schreven we over de voordelen van een smart home tijdens een corona lockdown. Hoogstwaarschijnlijk moeten wij dat artikel binnenkort updaten: in de nieuwe Nest Hub update kunnen we namelijk de mogelijkheid om via meer manieren in contact te blijven met vrienden, familie en collega’s. Dit kan op de volgende manieren:

Let op: bellen met Google Home kan reeds met alle speakers, als je echter wil videobellen zul je een Nest Hub Max (officieel niet in Nederland, maar bekijk hem hier) moeten hebben, gezien een camera natuurlijk noodzakelijk is.

Google Nest Hub Meet blijft op jou gefocust

Ben je aan het videobellen via de Nest Hub Max, dan hoef je niet meer bang te zijn dat je onscherp wordt als je even beweegt of zelfs eventjes gaat lopen. Meet zorgt er namelijk voor dat de camera op jou gefocust blijft. Google laat weten dat dit later dit jaar mogelijk zal zijn.

Alle Google accounts nu tegelijk op de Google Nest Hub

Tja, wie heeft er geen meerdere Google accounts. Een account voor je werk en een persoonlijke gmail kunnen nu allemaal tegelijk beheert worden op je smart display. Dit kan erg handig zijn als je bijvoorbeeld al je afspraken tegelijk wil bekijken

Benieuwd wat onze ervaring was met de Google Nest Hub? Bekijk dan hier onze Google Nest Hub review.

Meer smart home artikelen

xiaomi mi tv stick
xiaomi mi store Nederland
slimme deurbel zonder camera
nieuwe lampen philips hue
(Slimme) rookmelders verplicht in 2022
ikea slimme producten
Nanoleaf introduceert Nanoleaf Lines
ring wired videodeurbel
banner smart week tink
1 antwoord

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *