Google Nest Hub kopen in Nederland

Rob Tigchelaar Laatste update: 23-10-2020

Wanneer jij staat te trappelen om het smart display van Google in huis te halen, heb ik goed nieuws voor je. Je kunt Google Nest Hub kopen in Nederland vanaf deze maand!

google nest hub kopen nederland

Dit kondigde Google aan tijdens het jaarlijkse I/O. Daarbij is het ook goed om te weten dat dankzij de toevoeging van Google Nest Hub, de prijs van de reguliere Google Home speaker aanzienlijk is verlaagd: in plaats van € 149,- is deze nu al te koop voor slechts € 99,-.

Waar kun je de Google Nest Hub kopen?

De Google Nest Hub, die voor de naamswijziging naar Google Nest als Google Home Hub door het leven ging, is al te bestellen bij diverse grote webshops in Nederlands! Voor een gemiddelde verkoopprijs van € 129,- kun je kiezen uit een antraciet of een grijze Google Nest Hub.

Google Nest Hub release datum: 28 mei 2019

Hoewel je de Nest Hub alvast kunt pre-orderen, is deze pas officieel beschikbaar vanaf 28 mei 2019. Als je hem nu dus bestelt heb je het smart display eind deze maand in huis.

Let altijd goed op of je de goede Nest Hub voor ogen hebt. Al sinds de introductie van de Google Home Hub was deze al beschikbaar bij webshops als Bol.com in Nederland, maar daar ging het op de Amerikaanse versie. Voor de Nederlandse versie moet je dus nog eventjes wachten tot de release datum.

Wat is de Google Nest Hub?

Natuurlijk is de kans aanwezig dat je een groot vraagteken zet bij de Nest Hub van Google. Wat kun je ermee en wat is het überhaupt? Ik leg het kort voor je uit! Google Nest Hub is een smart display. Eigenlijk is dit een smart speaker, zoals de bekende Google Home (straks Google Nest), die voorzien is van een extra scherm. Een smart display is niets nieuws: zo heeft Facebook ‘Portal’ en Amazon de ‘Echo Show’ wat ook slimme displays zijn.

Met het display kun je allerlei zaken, wat goed duidelijk wordt in onderstaande video van Google:

Nest Hub voorzien van Google Assistant

Net zoals bij de Google Home speakers vinden we onder de motorkap Google Assistant bij de Nest Hub. Deze zal ook Nederlands zijn, waardoor we er gewoon in onze eigen taal mee kunnen communiceren. Het mooiste van de Nest Hub is dat gekoppelde apparaten (via Google Home app) nu eenvoudig in een overzicht te zien zijn en te bedienen zijn!

Ook kun je op het overzichtelijke dashboard eenvoudig YouTube video’s starten of het laatste nieuws bekijken.

Google Nest Hub, het hulpje in de keuken

In mijn eerdere adviesgids voor een smart display lichtte ik mijn voorkeur voor een plaatsing van het display in de keuken al toe. Het display kan namelijk handige tips geven voor bij het koken en zelfs gebruikt worden voor simpele klusjes: denk aan een kookwekker, het omrekenen van gewichten of het vragen van specifieke kooktijden.

Specificaties op een rij

google nest hub bestellen

Eenvoudige weergave van de Nest Hub

Om nog even wat in te zoomen op de mogelijkheden, zet ik de belangrijkste specificaties van Google Nest Hub op een rij.

 • Bluetooth: ja, bluetooth 5.0
 • WiFi: ja
 • Stroomvoorziening: bedraad
 • Afmetingen: 17,9 x 11,8 x 6,8 cm
 • Bellen via speaker: ja
 • Multiroom: ja
 • Casten: ja, via Google cast
 • Radio: ja, internetradio
 • Platform: Google Assistant
 • Adviesprijs: € 129,-
 • Fabrieksgarantie: 2 jaar

En? Sta je nu net als mij te springen om deze nieuwe smart home gadget in huis te halen? Pre-order hem dan snel, zodat je hem Nest Hub met de release datum direct in huis hebt!

 Aanbieding! 
google nest hub max

Google Nest Hub Max

De Google Nest Hub Max is te koop bij Bol.com, check hier of er nog een scherpe deal is. Het mooie van deze Nest Hub is dat het scherm extra groot is en dat er ook een camera op de display zit.

Meer smart home artikelen

ring wired videodeurbel
banner smart week tink
sonos zonder wifi

Sonos zonder wifi

/
beste indoor ip camera
irobot roomba j7+ ontwijkt hondenpoep
homey app en homey bridge
z-wave met apple homekit koppelen
TV met ingebouwde chromecast
segway navimov robotmaaiers zonder perimeterdraad
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *