Google Nest Hub gespot die draait op mysterieuze Fuchsia OS

Laatste update: 04-05-2021

Er is een Google Nest Hub gespot die draait op het mysterieuze Fuchsia OS. Dat is een besturingssysteem waar Google al heel lang aan werkt.

wat kun je met een google nest hub

De Google Nest Hub © Smarthomeweb

De Google Nest Hub draait niet op Android of Chrome OS; twee besturingssystemen die in handen zijn van Google. In plaats daarvan heeft het apparaat zijn eigen software-omgeving, genaamd Cast. Maar nu is er dus een Nest Hub gespot die draait op een derde systeem, het mysterieuze Fuchsia OS.

Google Nest Hub en Fuchsia OS

Het Fuchsia OS is een systeem waar Google al jaren achter – en steeds vaker ook vóór – de schermen aan werkt. Het is gestoeld op veiligheid en prestaties en biedt vooralsnog een magere ervaring aan. Het OS (operating system) is in de afgelopen jaren al eens aangetroffen op de Google Pixelbook, Nest Hub en Nest Hub Max.

Onlangs kwam het Fuchsia OS wederom in het nieuws, doordat Google besloten heeft het project open te gooien voor contributie van buitenaf. Daardoor lijkt het erop dat het OS voorlopig in elk geval nergens heengaat.

Wat heeft dat allemaal te maken met het nieuws? Nou, bij de Bluetooth Special Interest Group (de organisatie achter de bluetoothstandaard) is een Google-apparaat opgedoken dat draait op het Fuchsia OS. Het gaat niet om een nieuw apparaat, maar om een Google Nest Hub die in dit geval nog de Google Home Hub genoemd wordt. Dat is de oude benaming van de Nest Hub.

Opvallend is dat de Home Hub draait op Fuchsia 1.0. Het zou natuurlijk kunnen zijn dat het gaat om een placeholder, maar het kan ook betekenen dat het besturingssysteem een release nadert.

Voorlopig ziet het er echter niet naar uit dat we zelf aan de slag kunnen gaan met de software. De kans is groot dat Google hier het grondwerk legt voor ontwikkelaars, zodat die hun apps kunnen uitproberen op de nieuwe software, gecombineerd met bestaande hardware. Aangezien de ontwikkeling van het Fuchsia OS behoorlijk traag gaat, en het OS sinds deze week weer opduikt, tot nu toe, verwachten we niet dat er heel snel meer nieuws komt.

Meer smart home artikelen

xiaomi mi tv stick
xiaomi mi store Nederland
slimme deurbel zonder camera
nieuwe lampen philips hue
(Slimme) rookmelders verplicht in 2022
ikea slimme producten
Nanoleaf introduceert Nanoleaf Lines
ring wired videodeurbel
banner smart week tink
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *