Nieuw: Google Nest Hub gebruiken als slimme wekker

Rob Tigchelaar Laatste update: 26-10-2020

De Google Nest Hub zal binnenkort flink geüpdatet worden. Google kondigt verschillende nieuwe functies aan voor het slimme display, waaronder de mogelijkheid om hem in te gaan zetten als een slimme wekker. Een slimme keuze: het smart display wordt namelijk veelal gebruikt op nachtkastjes.

google nest hub slimme wekker

Beeld ter illustratie. © Pixabay

Een nieuwe Hub van Google Nest update moet ervoor gaan zorgen dat we het slimme display straks ook als slimme wekker kunnen gebruiken. Een best wel logische stap, gezien het smart display in veel smart homes te vinden is op het nachtkastje. De Google Nest Hub gaat met haar slimme wekker mogelijkheden echter verder dan enkel het nabootsen van een zonsopgang: met geluiden moet je er ook sneller mee in slaap kunnen vallen.
Met Google Nest Hub in slaap vallen

Laten we beginnen met de nieuwe functie om in slaap te vallen. In de nieuwe update is het strakjes mogelijk om uit verschillende ontspannende geluiden te kiezen, die jou zou moeten helpen sneller in slaap te vallen. Wanneer het bedtijd is, zal er op het slimme display ‘Avond’ te zien zijn, waar je na een klik uit een rustgevende geluiden kunt kiezen. “Misschien geeft u de voorkeur aan rustige regenval of het geluid van krekels, of kunt u Google vragen om er een voor u uit te kiezen“, aldus Google in haar aankondiging.

Met slaaptimer het geluid laten vervagen

Om te voorkomen dat je op het moment van in slaap vallen de geluiden uit moet zetten, kun je een slaaptimer instellen. Deze laat vervolgens het geluid vervagen, zodat je niet de hele nacht tussen de tsjerpende krekels hoeft te liggen.

 Aanbieding! 
google nest hub max

Google Nest Hub Max

De Google Nest Hub Max is te koop bij Bol.com, check hier of er nog een scherpe deal is. Het mooie van deze Nest Hub is dat het scherm extra groot is en dat er ook een camera op de display zit.

Google Nest Hub Sunrise alarm

Maar, we moeten natuurlijk ook weer wakker worden met deze slimme wekker in de vorm van een smart display. Google introduceert daarom het nieuwe Sunrise Alarm op de Google Nest Hub. Hiermee wordt zonlicht nagebootst: de helderheid van het scherm neemt geleidelijk toe vanaf 30 minuten, voordat de wekker gaat. Hierdoor zou je volgens Google op natuurlijke wijze wakker wrden.

Snoozen zonder ‘Hey Google’ te hoeven zeggen

Waar je normaal gesproken Hey Google dient te zeggen voor Google Home commands, is dit bij het stoppen van het alarm verleden tijd. Met enkel het woordje ‘Stop’ zal het alarm stoppen. Maar, of dit voor de snooze-liefhebber nu zo’n fijne verandering is.
Meer updates gericht op Nest Hub in de slaapkamer

Deze slimme wekker functionaliteiten zijn niet de enige nieuwe functies. In ons overzichtelijke artikel over deze Google Nest Hub update vertelden we ook al over de mogelijkheid om een Google Nest Hub in een dark modus in te stellen.

Meer smart home artikelen

Imou Knight 4k review
Innr lampen

Innr lampen

/
Homey + Google Home Mini

Athom Homey

/
eufy deurbel
Rookmelder Google Home
beste wifi versterker in de tuin
nuki deurslot geinstalleerd
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.