Google Nest Hub 2 officieel aangekondigd

Rob Tigchelaar Laatste update: 16-03-2021

Google heeft een nieuwe smart display aangekondigd: de Google Nest Hub 2. Zoals verwacht is het vervolg op de Nest Hub voorzien van een Soli-sensor en kan slaap gemonitord worden.

google nest hub 2

De nieuwe Google Nest Hub 2 © Google

Na heel wat geruchten blijkt het nu echt waar te zijn: Google heeft een splinternieuw smart display aangekondigd. Vanmorgen vroeg zaten we op de redactie al op het puntje van onze stoel toen er al wat informatie lekte over deze Google Nest Hub 2. Voor Google blijkbaar reden genoeg om hem dan gelijk zelf maar direct aan te kondigen.

Google Nest Hub 2 smart display

De Google Nest Hub 2 is zoals de naam al doet vermoeden een nieuwer broertje van de reguliere Nest Hub. Het display is met 7 inch net zo groot, evenals de resolutie van 1024 x 600 pixels. Ook is het display weer voorzien van een Ambient EQ-sensor: hiermee wordt het scherm automatisch lichter of donkerder op basis van de omgeving.

Net als de eerste generatie Nest Hub is ook de Nest Hub 2 niet voorzien van een camera. Videobellen is met het smart display dus wederom niet mogelijk.

Extra microfoon en snellere processor

Toch heeft Google gelukkig de Nest Hub 2 wat beter gemaakt. Zo is er onder de motorkap sprake van een extra microfoon en een snellere processor. In theorie zou Google Assistant, de voice assistant van de Nest Hub, dus sneller moeten reageren op jouw vragen.

Ook het geluid zou beter moeten zijn: we ontdekken nu een 43,5 mm primaire driver. De bas van het slimme scherm zou de bass performance met 50% verbeterd zijn, vergelijkbaar met de Google Nest Audio.

Nest Hub met Soli-sensor

Al in een vroeg stadium wisten we bij Smarthomeweb.nl te melden dat de nieuwe Nest Hub voorzien zou worden van een Soli-sensor (lees in ons kennisbank artikel wat de Soli-sensor precies is) en dat hij mogelijk voorizen zou worden van slaaptracking. Beiden blijken waarheid.

Met de Soli-technologie kan beweging gedetecteerd worden, waardoor de bediening ook plaats kan vinden met handgebaren. Tijdens je slaap kan – mits je de Nest Hub op je nachtkastje hebt staan – het smart display je beweging bijhouden en zelfs je ademhaling analyseren.

Thread

Ook zou de Google Nest Hub 2 nu smart home protocol Thread ondersteunen. Dit blijkt echter nog niet te werken; diverse bronnen melden dat Google dit later met een update uit zal gaan rollen.

Nieuwe Google Nest Hub 2 kopen

De Google Nest Hub 2 kopen? Dan moeten we nog heel eventjes wachten. Vanaf 16 maart – vandaag op het moment van schrijven – is het nieuwe smart display in Amerika te pre-orderen voor € 99,99.

Ook in Duitsland zou het al mogelijk moeten zijn om hem te bestellen: hij zou 30 maart verzonden worden, waarna hij ook in de schappen zal komen te liggen in deze landen.

Wanneer de nieuwe Nest Hub 2 in Nederland verkrijgbaar zal zijn blijft nog even in het ongewisse.

Meer smart home artikelen

xiaomi mi tv stick
xiaomi mi store Nederland
slimme deurbel zonder camera
nieuwe lampen philips hue
(Slimme) rookmelders verplicht in 2022
ikea slimme producten
Nanoleaf introduceert Nanoleaf Lines
ring wired videodeurbel
banner smart week tink
1 antwoord

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *