Google Nest Doorbell vs Nest Hello Videodeurbel

Maarten Reijneveld Laatste update: 07-09-2021

Met de nieuwe Google Nest Doorbell kan je jezelf afvragen of je de Google Nest Hello videodeurbel moet vervangen voor dit nieuwe draadloze model welke werkt op accu. Maar heeft de Google Nest Doorbell naast het draadloze nog meer redenen om de Nest Hello videodeurbel te vervangen? Om daar achter te komen hebben wij de twee slimme deurbellen vergeleken.

google nest doorbell vs nest hello videodeurbel

De Google Nest Doorbell (accu) © Smarthomeweb.nl

Begin Augustus heeft Google Nest een aantal nieuwe producten geïntroduceerd, namelijk de Google Nest deurbel en Nest Cam die beide werken op een oplaadbare batterij. Dit is uniek omdat er nog niet eerder een slimme deurbel of slimme beveiligingscamera op accu werkte van Nest. Eerder was er wel een slimme deurbel die redelijk dezelfde functies had maar die werkte dan op netstroom en niet op een oplaadbare accu. We kunnen wel stellen dat de nieuwe Nest Doorbell een opvolger of nieuwe variant van de Google Nest Hello is. Daarom zoomen we dieper in op de overeenkomsten en vergelijkingen om erachter te komen welke slimme deurbel voor jou beter is.

Verschillen Google Nest Doorbell & Nest Hello

De overeenkomsten zijn goed om te weten, maar de verschillen zijn nog veel belangrijker. Want op basis van de verschillen kan je een keuze maken of de nieuwe Nest Doorbell een aanwinst is of dat de ‘oude’ Nest Hello nog beter voor jou is. Daarom zetten we de verschillen tussen de Nest Doorbell & Nest Hello op een rij:

 • Het grootste en opvallendste verschil is dat de nieuwe slimme deurbel op een oplaadbare batterij werkt en daarom draadloos is en de oude werkt op netstroom.
 • De Nest Doorbell kan naast mensen en beweging ook pakketjes, voertuigen en dieren onderscheiden, dit kan de Nest Hello niet.
 • De oude Nest Hello kan 24/7 continue opnames maken, dit doet de Nest Doorbell niet.
 • De Nest Doorbell geeft zonder abonnement 3 uur aan videogeschiedenis in de vorm van clips, de Nest Hello doet dit in in de vorm van stilstaand beeld.
 • Bij de Nest Doorbell kan je snelle reacties instellen, dit zijn vooraf ingesproken berichten die automatisch afgespeeld kunnen worden als iemand aanbelt.
 • De Google Nest Doorbell is in staat om bekende gezichten te herkennen, je krijgt dan de melding dat bijvoorbeeld Anouk voor de deur staat.
 • De Nest Doorbell koppelen met je smart speakers of smart display, hierdoor kan je de deurbel aflaten gaan via je smart speaker of via je smart display. Je kunt dan via de smart speaker of smart display communiceren met de persoon die voor jouw deur staat. Via de smart display zie je live beelden.
 • De installatie van de nieuwe Nest Doorbell is makkelijker dan de oude Nest Hello omdat deze draadloos is. Je kunt de Google Nest Doorbell eenvoudig installeren.
 • De totale kwaliteit van het beeld is van de Nest Hello beter. Het blikveld, de beeldverhouding en het aantal pixels zijn van de Nest Hello beter dan die van de Nest Doorbell (batterij).
 • Google heeft een ook een verschil aangebracht in het design. De nieuwe Nest Doorbell is volledig wit van kleur (sneeuw) en is wat groter en zwaarder dan de Nest Hello die wit van kleur is met een zwarte voorkant.

Zo als je ziet is het best een grote lijst aan verschillen, het belangrijkste is om te kijken welke functies voor jou interessant zijn en welke verschillen dus relevant zijn. Wij vinden het grootste verschil dat je de nieuwe slimme deurbel van Google Nest op accu kunt gebruiken in plaats van met netstroom. Dit geeft als groot voordeel dat je de deurbel zo kan ophangen en gebruiken. Daarnaast is de koppeling met een smart speaker of display ook erg fijn, je kunt zo door heel het huis je deurbel horen en ook beantwoorden als er aangebeld wordt. Het grootste voordeel van de Nest Hello is dat de beeldkwaliteit beter is dan bij de Nest Doorbell (accu) en dat je deurbel ten alle tijden kan blijven hangen. De Nest Doorbell moet je op een gegeven moment namelijk opladen waardoor je tijdelijk geen deurbel hebt. De nieuwe Nest Doorbell heeft wel een aantal mooie extra functies ten opzichte van de Nest Hello, let wel op dat deze vaak alleen beschikbaar zijn wanneer je een Nest Aware abonnement afsluit.

Je moet dus persoonlijk afwegen wat voor jou de beste keuze is. Vind je gemak belangrijk dan is de nieuwe Nest Doorbell een uitstekende keuze. Maar vind je de (beeld)kwaliteit van de opnames belangrijker dan kan de Nest Hello weer een betere keuze zijn. Kijk zelf dus waarvoor en hoe je een slimme deurbel het liefste gebruikt en maak dan een keuze.

Overeenkomsten Google Nest Doorbell & Nest Hello

Ondanks dat het twee verschillende slimme deurbellen zijn hebben ze naast verschillen ook een aantal overeenkomsten. Dit zijn functies die Google bij de Nest Hello had en nu ook aanwezig zijn bij de Nest Doorbell. We zetten overeenkomsten tussen de twee modellen op een rij:

 • Beide slimme deurbellen detecteren bewegingen en personen.
 • Bij beide Google Nest deurbellen is nachtzicht aanwezig.
 • Zowel de Nest Doorbell als de Nest Hello communiceren via 2-wegcommunicatie.
 • Voor veel extra functies heb je bij beide modellen een abonnement nodig: Nest Aware.

Vergelijkingen Google Nest Doorbell & Nest Hello

In onderstaande vergelijkingstabel hebben we de Nest Doorbell & Nest Hello vergeleken met elkaar op basis van de specificaties van de slimme deurbellen.

Conclusie Google Nest Doorbell vs Nest Hello

Kijkend naar de overeenkomsten en verschillen moet je persoonlijk afwegen wat voor jou de beste keuze is. Vind je gemak belangrijk dan is de nieuwe Nest Doorbell een uitstekende keuze. Maar vind je de (beeld)kwaliteit van de opnames belangrijker dan kan de Nest Hello weer een betere keuze zijn. Kijk zelf dus waarvoor en hoe je een slimme deurbel het liefste gebruikt en maak dan een keuze. Mocht je nog meer willen weten over de nieuwe slimme deurbel dan kan je ook nog onze Google Nest Doorbell review lezen.

Handig om te weten: Google Nest heeft op haar eigen website aangegeven dat de naam van de Nest Hello zal veranderen naar Nest Doorbell (netvoeding). Hierdoor maakt Google Nest eigenlijk duidelijk dat de Nest Hello en de nieuwe Nest Doorbell (batterij) een vergelijkbaar product zijn van elkaar alleen dat de voeding verschilt. Zo krijg je dus de Nest Doorbell (batterij) en de Nest Doorbell (netvoeding)

Meer smart home artikelen

banner smart week tink
sonos zonder wifi

Sonos zonder wifi

/
beste indoor ip camera
irobot roomba j7+ ontwijkt hondenpoep
homey app en homey bridge
z-wave met apple homekit koppelen
TV met ingebouwde chromecast
segway navimov robotmaaiers zonder perimeterdraad
google nest doorbell vs nest hello videodeurbel
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *