Google Nest Cam review

nest cam en hub

Nest Cam gekoppeld aan Nest Hub © Smarthomeweb
Bram Tigchelaar · 20 juni 2019

Afgelopen weken hebben we ons bezig gehouden met het schrijven van een Google Nest hub review. In deze review zijn we in gegaan op alle functies en mogelijkheden van dit apparaat. Tijdens deze review kwamen we de handige integratie tegen met een andere interessant product van Google Nest, de outdoor slimme camera. Met deze camera kun je live beelden kijken op je Google Nest hub. Om deze reden ben ik op zoek gegaan naar hoe slim deze buitencamera van Google is, vandaar deze Google Nest Cam review.

google nest cam outdoorGoogle Nest Cam outdoor

Een slimme beveiligingscamera van Google Nest. Ideaal om te koppelen met al je Google Home producten. Ook zeer interessant om meer veiligheid in en rondom je huis te creëren.

Wat is de Google Nest Cam?

De Google Nest Cam is een slimme beveiligingscamera. Met zo’n slimme camera kun je op afstand bekijken wat er in en rondom het huis gebeurt. Kijk en luister bijvoorbeeld live mee met de camera, loopt er iemand in de tuin dan kun je deze persoon in de gaten houden of aanspreken. Het mooie van slimme camera’s is dat wanneer er beweging, dit gedetecteerd wordt en je een melding op je smartphone. Direct kun je kijken wat er aan de hand is en hierop handelen.

Ook is deze Google Nest Cam te koppelen met andere apparaten van Google Home. Zo kun je bijvoorbeeld aan Google Assistant van Google vragen of je live beelden van de woonkamer of tuin kunt krijgen. Wel dien je hiervoor een smart display van Google Nest te hebben.

Functies van de Nest Cam

Zoals hierboven al vermeld staat gaat het om een slimme beveiligingscamera, deze smart camera’s hebben meer functies dan een “normale” camera. Bekijk hieronder de functies van die deze Google Nest Cam slim maken.

 • Bewegingsdetectie op je smartphone
 • 2-weg audio, hiermee zie je niet alleen gebeurtenissen maar je hoort ze ook. Ook is het mogelijk om terug te spreken, dit is handig om bijvoorbeeld een indringer toe te spreken of gewoon de postbode.
 • Infraroodcamera zodat je ook  ’s nachts ziet wat er gebeurt in je tuin.

Koppel je de Google Nest Cam aan je Google Nest Hub dan kun je aan Google vragen of hij je de woonkamer kunt laten zien, lees hier meer over wat je kunt doen met de Google Nest hub.

Unboxing Google Nest Cam

Na ontvangst van de Google Nest Cam hebben we de camera natuurlijk direct uit gepakt. Op de foto hieronder zie je de camera met bijgeleverde accessoires. Op de foto zie je de formaat van de camera, zo is de camera zelf 7,2 cm breed, 7.2 cm hoog en 8,9 cm lang.

google nest camera review

Inhoud van de doos:

 • Google Nest Cam outdoor
 • Stroomadapter met extra lang snoer
 • Magnetische basis
 • 2x Montagesteun, voor camera en adapter
 • Overige montage accessoires, schroeven, pluggen en klemmen voor snoeren

De camera is vrij simpel te installeren, middels een zeer krachtige magneet monteer je de camera eenvoudig. Wel dien je de montage steunen goed vast te zetten met schroeven, maar dat is ook zo gedaan. Verder is het prettig dat de camera geleverd wordt met een vrij lang snoer van 7,5 meter. Via de bijgeleverde klemmen kun je eenvoudig het snoer bevestigen en wegwerken.

Google Nest camera specificaties

Voor de installatie is het belangrijk om eerst te kijken naar de specificaties van de Google Nest Cam. Er is bijvoorbeeld goede Wifi verbinding benodigd om het beeld te kunnen bekijken. Bekijk hieronder welke specificaties deze Google Nest Camera heeft.

Google Nest Cam outdoorSpecificaties
Afmetingen72 x 72 x 89 mm
Totale lengte snoer7,5 m
Gewicht313 gram
Audio2-weg
Camera3 megapixel-sensor van ⅓ inch met miljoenen kleuren en 8x digitale zoom
Gezichtsveld130° diagonaal
Nachtzicht8 infrarood-led lampen met hoog vermogen (850 nm) en infraroodfilter
Prijsindicatie€ 229,-

Koppelingen met de beveiligingscamera van Google

Hierboven hadden we het er al even over de koppeling met de smart display van Google Nest hub, maar naast deze koppeling zijn er nog vele andere koppelingen mogelijk. Belangrijk is dat je weet welke apparaten te koppelen zijn met Google Home. Elk apparaat dat te koppelen is met Google Home kun je koppelen met deze beveiligingscamera, dit is te herkennen aan “Werkt met Google Assistant”. Weet je welke apparaten te koppelen zijn, dan zijn de mogelijkheden oneindig. Hieronder heb ik enkele interessante koppelingen die je kunt maken met de Google Nest camera:

 • Philips Hue verlichting: verlicht de tuin wanneer er iemand na 23:00 uur in de tuin loopt
 • Nuki slim deurslot: doe de deur op afstand open wanneer er een bekende voor de deur staat
 • Google Chromecast: stream de camera beelden live naar je televisie

Helemaal wanneer je koppelingen met apparaten en IFTTT maakt kun je van alles bedenken. Ook hebben we een complete lijst met apparaten voor Google Home, met deze apparaten kun je leuke koppelingen maken met de camera.

Mijn conclusie Google Nest Cam review 2019

Over de werking en de koppelmogelijkheden van de Google Nest Cam ben ik erg tevreden. Vooral leuk om de camerabeelden direct te bekijken op de Google Nest hub, echter één minpuntje is dat de 2-weg audio functie niet werkt met de Google Nest hub. Om terug te kunnen praten met de camera dien ik alsnog gebruik te maken van me smartphone.

Verder zijn de beelden heel scherp en krijg ik de meldingen wanneer er iets gebeurd in of om het huis. Ook is dit makkelijk in te stellen en is er een mogelijkheid om secties aan te geven waar de camera op dient te reageren. Wel dien je voor het terug kijken van beelden een abonnement aan te schaffen, wel is dit mogelijk voor de laatste 3 uur.

Ook ben ik erg tevreden over de installatie van de Google Nest Cam. Binnen 5 minuten is de camera geïnstalleerd en met de bijgeleverde accessoires is het ophangen van de camera ook vrij simpel.

Google Nest Cam Outdoor

€ 229,-
8.6

Mogelijkheden

9.0/10

Design

8.5/10

Ondersteuning

9.0/10

Prijs

8.0/10

Voordelen

 • Veel koppelmogelijkheden
 • Makkelijk te installeren
 • Uitbreidbaar

Nadelen

 • Prijzig
 • Geen 2-weg audio met hub