Uitgelekt: informatie over de nieuwe Google Nest Audio

google nest audio

▲ Google smart speaker. Binnenkort foto’s van nieuwe Google Nest Audio © Unsplash

Er werd al veel over gespeculeerd, maar nu lijkt er dan eindelijk meer informatie te zijn over de nieuwe Google Nest speaker, die onder de naam Google Nest Audio gepresenteerd zal worden. Zo weegt de nieuwe smart speaker van Google 1,2 kilogram en zou hij beter klinken dan zijn oudere broertje, de Google Home Max.

Google Nest Audio. Dat is de naam van de nieuwe smart speaker van Google Nest die we eind van deze maand kunnen verwachten. Hoewel er nog weinig informatie was over – onder andere – specificaties als het gewicht en de geluidskwaliteit van de nieuwe smart speaker, blijkt daar nu wel het een en ander over gezegd te kunnen worden. Op Reddit verscheen namelijk meer informatie van een Amerikaan die de nieuwe Google Nest Audio reeds in handen heeft.

Google Nest Audio weegt twee keer zoveel als Google Home

Uit de informatie blijkt onder andere dat de Google Nest Audio ruim twee keer zoveel weegt als de reguliere Google Home smart speaker. Waar de normale variant 475 gram weegt, is de Google Nest Audio 1165 gram. Hiermee is er sprake van een speaker die – net als veel andere smart speakers – gemaakt is op zijn plek te blijven staan.

Gezien de speaker onder de Nest lijn komt te hangen, zal er sprake zijn van Google Assistant als spraakassistent. Hiermee kun je in het Nederlands communiceren en binnen een smart home gekoppelde apparaten aansturen.

Tweeter en Woofer onder de motorkap

Volgens de reeds eigenaar van de Google Nest Audio smart speaker is er onder de motorkap een tweeter en een woofer te vinden en zou het geluid stukken beter zijn dan de Google Home. Op Reddit maakt hij ook de vergelijking met de IKEA Sonos smart speakers: zo zegt hij dat de Google Nest Audio op een laag volume hiermee vergelijkbaar is op het gebied van geluidskwaliteit.

ZIE OOK
Gespot: nieuwe interface op de Google Nest Hub Max

Google Nest Audio kopen? Binnenkort release!

Wie de Google Nest Audio wil kopen in Nederland, moet waarschijnlijk nog eventjes wachten. De releasedatum zou volgens veel geruchten 30 september zijn (hier zal naar alle waarschijnlijkheid ook de nieuwe Google Chromecast aangekondigd worden), maar of de smart speaker dan ook in Nederland beschikbaar zal zijn is nog niet bekend. Over de vraagprijs wordt veelal gesproken over een adviesprijs van rond de € 100,-. Check hier het actuele aanbod bij Bol.com voor de Google Nest Audio.

Bij Smarthomeweb.nl houden we de ontwikkelingen nauwlettend in de gaten: schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte (en krijg onze 60 pagina’s dikke Smart Home voor Beginners gids helemaal gratis).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Related Posts