Google Nest Audio vs Google Home

google nest audio google home design
Design verschil Google Home (l.) en Google Nest Audio (r.)

▲ Google Home © Unsplash

Onlangs presenteerde Google haar nieuwe smart speaker: de Nest Audio. Deze slimme luidspreker – die net als alle andere speakers in de Nest-lijn ondersteund worden door Google Assistant – wordt in de markt gezet als de opvolger van de Google Home. Maar of je hiermee ook je huidige Google Home speaker gelijk mee móet vervangen? In deze Google Nest Audio vs Google Home vergelijking leggen we de grote verschillen bloot.

Google presenteerde tijdens de Google Night Launch In – het jaarlijkse hardware event van de techgigant – haar nieuwe smart speaker, de Google Nest Audio. Er vielen gelijk een aantal zaken op: de smart speaker is ondanks zijn goede specificaties erg scherp geprijsd, hij ziet er eerder uit als een Google Home Max (sinds kort de Google Nest Max) en hij wordt dé opvolger genoemd van de reguliere Google Home. Maar is er wel sprake van een dusdanig goede opvolger dan we onze vertrouwde Google Home van de plank kunnen schuiven?

Google Nest Audio vs Google Home: de verschillen

Laten we beginnen door in te zoomen op de grote verschillen tussen de Nest Audio en de Google Home. Want dat er verschillen zijn, dat is een ding dat zeker is. Bij zowel het geluid als het uiterlijk van de speakers zijn de verschillen goed zichtbaar.

Kwaliteit: Google Nest Audio luider en krachtigere bas

Toen we inzoomende op de specificaties van de nieuwe slimme luidspreker tijdens de Google Nest Audio review, werd ons gelijk al duidelijk dat er sprake is van een flinke verbetering op het gebied van geluidskwaliteit. Dit belooft Google dan ook bij de beschrijving van haar nieuwe luidspreker: “De Nest Audio is 75% luider dan de originele Google Home met een 50% krachtigere bas”, meldt Google bij webshops als Bol.com.

In onze Google Nest Audio review – die we binnenkort zullen aanvullen met mooie productfoto’s – ontdekten we bij de Google Nest Audio een subwoofer (van 75 mm) en een tweeter (van 19mm).

Design: ‘Google Nest Audio totaal anders’

Als we kijken naar het uiterlijk van beide smart speakers, zien we veel verschillen. Zoals we in de inleiding al aangaven lijkt de Audio van Google Nest veel meer op de Google Home Max. Dit komt door de stoffen behuizing, die we niet tegenkomen bij de oudere Google Home.

In onderstaande afbeelding zijn de verschillen tussen de Google Nest Audio en de Google Home op het gebied van uiterlijk goed zichtbaar.

google nest audio google home design

Design verschil Google Home (l.) en Google Nest Audio (r.)

Prijs: Google Nest Audio duurder, maar meer kwaliteit

Als we kijken naar de prijzen van beiden bij verschillende smart home webshops, dan zien we ook weer een duidelijk verschil. Waar de Google Nest Audio geïntroduceerd wordt als ‘goedkoop’ voor een adviesprijs van € 99,-, is de Google Home wel een stukje goedkoper met een gemiddelde prijs van € 85,-. Wel hebben we dus te maken met de Nest Audio met een speaker van betere geluidskwaliteit dan de Google Home.

Wat echter gelijk opvallend was bij de introductie, is dat de Google Nest Audio al direct bij diverse webshops te koop was met een bijzonder hoge korting: bij een 3-pack bespaar je namelijk € 99,-, wat neer komt op 34% korting óf een Google Nest Audio gratis.

Afmeting en gewicht: Google Home kleiner en lichter

Kijken we naar de afmetingen, dan is de Google Nest Audio een stukje groter dan de Google Home. De Google Home is 150 x 142,8 x 100 mm (b x h x d). De Google Nest Audio is 124 x 175 x 78 mm (b x h x d). Ook op het gebied van gewicht zijn er grote verschillen merkbaar: waar de Google Home slechts 0,5 kilogram weegt, is de Google Nest Audio zo’n 1,2 kilogram.

Het is hierbij wel goed om te melden dat beiden speakers aangesloten worden op netstroom: het zijn dus geen draagbare smart speakers die bedoelt zijn om even mee te nemen.

Google Nest Audio vs Google Home: de overeenkomsten

Nu we de grote verschillen hebben besproken, is het ook goed om eens te kijken of er overeenkomsten zijn. Het is natuurlijk om stil te staan bij de grote vraag of je de huidige Google Home van de plank kunt schuiven om ruimte te maken voor de nieuwe Nest Audio.

Ondersteuning: beiden Google Assistant

Als we kijken naar de ondersteuning van deze Google speakers, is er sprake van Google Assistant als spraakassistent. Dit is natuurlijk wat we ook verwacht hadden, gezien we hier te maken hebben met twee Google assistant speakers. Beiden speakers zijn te koppelen met de Google Home app via je smartphone of tablet, waarna je diverse instellingen kunt verrichten en de spraakassistent kunt finetunen.

Mogelijkheden: bediening apparaten met spraak

Voor degenen die nieuw zijn in de smart home wereld en de eerste stappen willen zetten met een smart speaker, is het goed om nog eventjes stil te staan bij de bedieningsmogelijkheden met een smart speaker. In veel gevallen worden smart speakers namelijk gebruikt voor de smart home bediening via spraak. Met een spraakassistant, zoals we Google Assistant die we daarnet benoemden, heb je de mogelijkheid om aangesloten apparaten met spraak te bedienen.

Een aantal voorbeelden van de mogelijkheden, wat dus zowel met een Google Nest Audio als een Google Home mogelijk is:

Noot: het is hierbij dus wel belangrijk dat je de apparaten gekoppeld hebt én dat ze compatibel zijn met Google Assistant. Je ontdekt die vaak op de verpakking met een sticker ‘Talks with Google’.

Multiroom: koppel en groepeer de speakers met elkaar

In onze smart home kennisbank stonden we al stil bij de betekenis van multiroom. Speakers die multiroom ondersteunen kunnen met elkaar verbonden (gegroepeerd) worden en bij smart speakers boodschappen doorgeven. Bij zowel de Google Nest Audio als de Google Home is er sprake van multiroom, wat in onze ogen bij een goede speaker ook een must is.

Conclusie: Google Nest Audio goede vervanger

Nu we zowel de grote verschillen in deze Google Nest Audio vs Google Home en de overeenkomsten op een rij hebben gezet, is het goed om de grote verschillen te bekijken. Zo wordt het vergelijken nóg eventjes wat makkelijker.

De verschillen op een rij:

  • Kwaliteit: Nest Audio betere geluidskwaliteit dan de Google Home
  • Design: Google Nest Audio helemaal uitgevoerd met stoffen behuizing, Google Home niet
  • Prijs: Google Nest Audio met € 99,- duurder dan Google Home (€ 85,-)
  • Afmetingen: Google Nest Audio groter dan de Google Home
  • Gewicht: Google Nest Audio meer dan 2x zo zwaar (1,2 kilogram) dan de Google Home (0,5 kilogram)

De overeenkomsten op een rij:

  • Ondersteuning: beiden speakers voorzien van Google Assistant
  • Mogelijkheden: beiden hét hart van je smart home
  • Multiroom: beiden speakers kunnen met elkaar verbonden worden

In onze ogen is het zeker de moeite waard om te overwegen of je de Google Home niet beter kunt vervangen voor de nieuwe Nest Audio. Heb jij nog helemaal geen smart speaker in huis? Dan is het een no-brainer en kun je écht het beste kiezen voor de Google Nest Audio.

F.A.Q. – Veelgestelde vragen over de verschillen

Toen we onlangs een uitgebreid artikel schreven over de Google Nest Audio, kwamen er veel vragen binnen over de verschillen met de Google Home. Niet heel gek; zowel Google als diverse media bestempelden deze speaker namelijk gelijk als dé vervanger van de huidige Google Home. De veelgestelde vragen die we binnenkregen (en krijgen) op de redactie hebben we gebundeld in onderstaande F.A.Q.

Wat zijn de grootste verschillen tussen de Google Nest Audio en de Google Home?

De grootste verschillen zijn de kwaliteit, het design en de afmetingen. Bekijk hierboven de precieze specificaties per kenmerk.

Is de Google Nest Audio de vervanger van Google Home?

Ja, zo wordt hij gepresenteerd door Google en vele webshops. We vinden het zeker een goede opvolger!

Wat zijn de overeenkomsten tussen de Google Home en de Google Nest Audio?

Het zijn beiden Google Assistant speakers. Ook de mogelijkheden en de ondersteuning komen overeen (perfect voor in een smart home). Daarbij bieden beide speakers mogelijkheden voor multiroom.

Welke is beter: de Google Nest Audio of Google Home?

Wij vinden de Google Nest Audio velen malen beter dan de Google Home. Heb je nog geen smart speaker, dan is de Google Nest Audio een flinke aanrader. Heb je reeds een Google Home, dan is vervanging het overwegen waard…

Twijfel jij op dit moment nog welke je het beste kunt kiezen óf heb je een aanvullende vraag? Stel het dan aan onze smart home experts via het contactformulier óf laat een reactie achter onder de pagina!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Related Posts