Google Nest Audio speakers koppelen: stappenplan!

google nest audio koppelen

▲ Twee Google Nest Audio speakers kun je koppelen © Smarthomeweb.nl

Wanneer je meerdere Google Nest Audio speakers in de huiskamer hebt staan, dan is het interessant om eens te kijken naar de mogelijkheid om ze te koppelen. Door ze namelijk op te nemen in één speakergroep, kun je ze overkoepelend bedienen en geniet je van stereo geluid. In deze blog delen we ons stappenplan voor Google Nest Audio koppelen en groeperen.

Een van de grote voordelen van de speakers van Google Nest, is dat je ze eenvoudig met elkaar kunt koppelen. Zo kun je – zonder draden te hoeven trekken – zorgen voor een goede spreiding van je muziek in huis. Het is dan ook niet gek dat smart speakers vaak in een groep van meer dan één gekocht worden. Zo ook de nieuwe Google Nest Audio, die zelfs als voordeelpakket verkocht werd: drie halen, twee betalen.

Waarom Google Nest Audio speakers koppelen interessant kan zijn

Er zijn verschillende redenen te benoemen waarom het interessant kan zijn om je nieuwe Google Nest Audio speakers met elkaar te koppelen. Zoals we hierboven aangaven, is het op het gebied van geluidsbeleving een hele goede stap. Maar ook voor de volgende redenen kan het koppelen en groeperen van de speakers interessant zijn:

 • Beiden speakers tegelijk dezelfde muziek af laten spelen
 • In verschillende kamers (bijvoorbeeld woonkamer en keuken) in één keer muziek laten afspelen
 • De Nest Audio speakers gebruiken als speaker stereo groep

Google Nest Audio koppelen aan TV

Hoewel nu het liefst willen roepen dat Google Nest Audio koppelen ook interessant kan zijn om een home cinema omgeving te creëren, blijkt dat niet helemaal mogelijk. Hoewel je de Google Nest Audio met TV koppelen kunt en je je televisie met spraak kan bedienen, blijkt het dienen als output speaker niet mogelijk. Wij discussiëren dit onderwerp met onze lezers in het uitgebreide artikel Geluid TV via Google Home.

Stappenplan: Google Nest Audio speakers koppelen

Het is eerst zaak om te zorgen dat je beide Google Nest Audio speakers toe hebt gevoegd aan je Google Home app. Bekijk hier hoe je de Google Nest Audio installeren kunt. Gedaan? Dan kunnen we starten met het stappenplan om de speakers met elkaar te koppelen en te groeperen.

 1. Open de Google Home app op je smartphone of tablet
 2. Klik op het plusje rechtsboven in het scherm
 3. Selecteer op Speakergroep
 4. Selecteer de Google Nest Audio speakers in jouw huis die je met elkaar wil koppelen
 5. Druk op volgende en geef de speakergroep een naam
 6. De speakergroep is nu gemaakt en is terug te vinden in de Google Home app omgeving

Heb jij een Google Nest Audio overgenomen van iemand of is deze reeds ingesteld? Dan kan het slim zijn om hem even terug te zetten naar de fabrieksinstellingen. Bekijk hier meer informatie over de Google Nest Audio resetten (blijkt nog niet zo eenvoudig te vinden).

Aanvullende tips bij het verbinden/groeperen van twee Google Nest Audio speakers

Om te zorgen voor een goede koppeling, willen we je graag nog aanvullende tips meegeven.

 • Zoek een geschikte locatie voor beide speakers: zorg ervoor dat je de speakers op een strategische plek zet. Speakers in één kamer? Let dan ook goed op de output links en rechts bij de instellingen.
 • Geef de speakergroep een duidelijke naam: om strakjes goed te kunnen communiceren met Google Assistant is een duidelijk speakergroep naam belangrijk. Noem de groep bijvoorbeeld Woonkamerspeakers, zodat je kunt zeggen ‘He Google, speel Bob Dylan af op Woonkamerspeakers’.

Loop jij vast bij het koppelen van je Google Nest Audio speakers óf heb je een aanvullende vraag? Laat dan gerust een reactie achter onderaan de pagina of stuur onze experts een berichtje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Related Posts