Google Nest Audio koppelen met TV

google nest audio koppelen met tv

▲ Google Nest Audio naast een TV © Smarthomeweb.nl

Heb jij een Google Nest Audio smart speaker in huis gehaald? Dan kun je deze koppelen met je TV, zodat je deze vervolgens met spraak kunt bedienen! Zo kun je met Google Nest Audio de TV met spraak aan- of uitzetten en zelfs je favoriete Netflix serie starten met een spraakopdrachten. Je moet hiervoor wel je Google Nest Audio koppelen met TV, wat we in dit artikel stap voor stap uitleggen.

Op de redactie hebben we veel vragen binnengekregen over hoe mogelijk is om de nieuwe Google Nest Audio te kunnen koppelen met een TV. Het kan namelijk super interessant zijn om eens na te denken over deze koppeling, gezien je met een smart speaker – met spraakassitent – aangesloten apparaten kunt bedienen met spraak. Laten we kijken naar dé redenen om je Google Nest Audio met je TV te verbinden.

Waarom je Google Nest Audio koppelen met je TV?

Plof je net op de bank, ligt de afstandsbediening nog op het TV meubel onder de TV. Het is een situatie die we allemaal wel eens meemaken. Sta je in de keuken met je handen in het eten, begint het avondnieuws wat je toch graag even op de achtergrond aan wil zetten. Handen afvegen? Nee, laat dan maar.

Zoals je waarschijnlijk wel weet is de Google Nest Audio is een smart speaker: onder de motorkap ontdekken we Google Assistant, een voice assistant waarmee we aangesloten apparaten met spraak kunnen bedienen. Zo kunnen we naast het opvragen van het weer, ook Google Nest Audio vragen om bijvoorbeeld je TV aan te zetten, zonder dat je hiervoor dus een afstandsbediening of smartphone nodig hebt.

Mogelijkheden na Google Nest Audio verbinden met TV

Als je je Nest Audio koppelt met je smart TV, kun je dus de bediening regelen via gesproken opdrachten. We zetten wat mogelijkheden op een rij, waarvan jij kunt genieten na een succesvolle koppeling:

  • Hé Google, speel The Haunting of Hill House af op Netflix (deze serie is trouwens beter dan de nieuwe Haunting of Bly Manor, maar dat terzijde )
  • Hé Google, verhoog het volume van de televisie
  • Hé Google, speel Grappige vragen voor Google Assistant af op YouTube op de TV

Let op: bovenstaande Google Home commands zijn enkele voorbeelden. Zoals je kunt zien zeggen we soms geen TV erachter, wat kan als je de TV als standaard output hebt geselecteerd bij je Nest Audio. In een ander voorbeeld noemen we hem TV, wat mogelijk is als jij je Chromecast zo genoemd hebt. We gaan hier strakjes dieper op in.

Dit heb je nodig om de Nest Audio met je smart TV te koppelen

Het mag logisch zijn dat je een Google Nest Audio nodig hebt (heb je er nog geen een, bekijk dan hier een interessante aanbieding) en een smart TV. Het is belangrijk dat de smart TV voorzien is van een ingebouwde of een aangesloten Chromecast.

Stappenplan: zo kun je de Google Nest Audio koppelen met je TV

Eigenlijk zijn er twee stappen die je moet maken: allereerst dien je de Google Nest Audio toe te voegen aan je Google Home App en daarna ditzelfde te doen met je Google Chromecast.

  1. Zorg ervoor dat je Google Nest Audio toevoegt aan je huis via de Google Home app. Bekijk hier hoe je de Google Nest Audio installeren kunt.
  2. Zorg er daarnaast voor dat je smart TV voorzien is van een Chromecast. We schreven een uitgebreid artikel over de Chromecast installeren, zodat je niet in de war kunt raken met verschillende Chromecast modellen.

Wanneer beiden Google producten terug te vinden zijn in de Google Home app, is het mogelijk om je TV nu te bedienen met spraak via de Nest Audio. Er zijn nog wel wat extra instellingen mogelijk om dit wat makkelijker en eenvoudiger te maken.

Extra instellingen na het koppelen

Het kan goed zijn dat jij meerdere Chromecast players in je smart home geïnstalleerd hebt. Om te voorkomen dat Google Nest Audio de verkeerde televisie de opdracht geeft om bijvoorbeeld Netflix te starten, is het slim om je Chromecast een naam te geven. Heb je één Chromecast? Dan kan je het nog makkelijker maken.

  • Geef Chromecast naam TV: het is slim om je Chromecast een naam te geven, zodat je exacter aan Google aan kan geven waar iets moet gebeuren.
  • Nog beter, stel standaard TV in: Heb jij maar één Chromecast, dan kun je de TV als standaard televisie selecteren bij je Google Nest Audio speaker. Zo hoef je niet constant te zeggen dat Netflix afgespeeld moet worden op [Naam Chromecast].

Meerdere Google Nest Audio speakers?

Wanneer je meerdere speakers van Google Nest hebt, kun je al snel de wens hebben om deze te koppelen met je TV om te dienen als home cinema groep. In ons artikel over geluid TV via Google Home bleek echter dat dit – nog – niet mogelijk is, enkel via de Google Home Max. Met de Google Nest Audio ontbreekt namelijk de mogelijkheid om een directe aansluiting met je TV te realiseren.

Wat je wel kunt doen is Google Nest Audio speakers koppelen met elkaar, zodat je ze als een stereopaar kunt gebruiken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Related Posts
Innr lampen

Innr lampen

Innr is een Nederlandse smart home aanbieder dat expert is op gebied van slimme verlichting. Innr geeft jou de…
Lees meer