Google Nest Audio installeren: stappenplan!

google nest audio installeren
De nieuwe Nest Audio. © Smarthomeweb.nl

▲ Google Nest Audio smart speaker © Smarthomeweb.nl

Heb jij de nieuwe Google Nest Audio bemachtigd? Dan sta je vast te popelen om apparaten te bedienen met spraakopdrachten of om aan Google Assistant te vragen hoe de weersverwachting is voor de komende dagen. Het is eerst zaak om Google Nest Audio goed te in te stellen. In dit artikelen delen we een makkelijk stappenplan hoe jij je Google Nest Audio installeren kunt.

Het is de nieuwste smart speaker van Google Nest op dit moment: de nieuwe Google Nest Audio, dé opvolger van de populaire Google Home speaker. De nieuwe Nest Audio is vele malen beter dan zijn voorganger: zo is hij 75% luider en is het geluid veel zuiverder.

We hebben hier te maken met een smart speaker, waarmee je verbonden apparaten kunt bedienen met spraak. Het is echter wel noodzaak om de Google Nest Audio eerst te installeren, voor je ermee aan de slag kunt gaan. Laten we kijken naar de stappen om dit zo snel mogelijk (en makkelijk) voor elkaar te krijgen.

Stappenplan: Google Nest Audio installeren doe je zo

Is de Google Nest Audio je allereerste Google Assistant apparaat in jouw woning? Dan is het eerst belangrijk dat je de Google Home app op je smartphone of tablet installeert en je een Google Home account aanmaakt. Gedaan? Dan kunnen we starten met het installeren van je Google Nest Audio.

 1. Haal de Google Nest Audio uit de verpakking en steek de voedingskabel in de achterzijde van de speaker en sluit deze aan op het stopcontact
 2. Open in de tussentijd de Google Home app
 3. Klik op het blauwe plusje
 4. Ga naar Nieuw apparaten instellen
 5. Selecteer het huis waar je je Google Nest Audio installeren wil
 6. Ga nu naar apparaten zoeken en selecteer de Google Nest Audio speaker
 7. Na het selecteren zal de Google Nset Audio een geluidsignaal afgeven
 8. Klik op ‘Ja’ op de vraag of je het signaal hebt gehoord
 9. Geef nu aan in welke kamer de speaker te vinden is
 10. Maak nu verbinding met WiFi in jouw woning

Na het doorlopen van bovenstaande stappen heb je de Google Nest Audio succesvol geïnstalleerd. Er zijn nog wel wat extra instellingen mogelijk om te genieten van een optimale instelling!

Extra instellingen voor goede Google Nest Audio installatie

Als de Google Nest Audio succesvol is toegevoegd aan je Google Home app, kun je de smart speaker nog wat meer aanpassen. Zo kun je hem bijvoorbeeld een eigen naam geven, zodat je in spraakopdrachten met de voice assistant niet constant de naam van de kamer hoeft te zeggen. Noem hem bijvoorbeeld ‘Keukenspeaker’. Naast deze optie zijn er nog meer extra instellingen ná de Google Nest Audio installatie:

 • Naam van Google Nest Audio: wijzig deze naar een makkelijke naam. Hou rekening met de een makkelijke uitspraak voor spraakopdrachten.
 • Standaard services: je kunt Spotify koppelen met Google Home, en vervolgens aangeven dat dit de standaard muziekdienst is. Vraag je om Bob Dylan af  te spelen, dan hoef je niet erachter te zeggen dat het meot gebeuren via Spotify. Ditzelfde geldt overigens ook voor Netflix, wel zo makkelijk :).
 • Geluidsinstellingen wijzigen: je kunt na het klikken op de speaker ook geluidsinstellingen verrichten. Zo kun je de bass, treble of equalizer instellingen aanpassen.

Naast de individuele instellingen van de Google Nest Audio in de app zelf, is het natuurlijk nét zo belangrijk om hem op een goede plek in de kamer te plaatsen. Denk hierbij goed over het gebruik: waar zal jij het meest gebruik maken van bijvoorbeeld de spraakassistent?

Haal meer uit je Google Nest Audio na het installeren

Bij Smarthomeweb.nl doen we er alles aan om zoveel mogelijk uit smart home apparatuur te halen. Of het nu gaat om een simpele slimme stekker waarmee we een klassiek apparaat slim kunnen maken óf een mooie Google Nest Audio in dit geval.

We hebben twee interessante extra’s op een rij gezet om nog meer uit je nieuwe slimme luidspreker te halen. Bekijk ze hieronder en geniet optimaal van je speaker!

 • Groeperen: heb je meerdere Google Nest Audio speakers, dan kun je deze groepen. Je kunt Google Nest Audio speakers koppelen om te genieten van stereo geluid of om het geluid in één keer op alles speakers af te laten spelen
 • Koppelen aan TV: heb jij ook een Google Chromecast in je smart TV? Dan kun je Google Nest Audio koppelen aan TV om deze vervolgens met spraak te bedienen!*

* Eerder schreven we ook over interessante apparaten voor Google Home. Alle apparaten die Google Assistant ondersteunen kun je toevoegen in de Google Home app, waarna je ze kunt bedienen met je nieuwe Nest Audio.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Related Posts
xiaomi mi store Nederland

Uitgelicht: Xiaomi Aqara

▲ Afbeelding ter illustratie © Xiaomi Xiaomi Aqara is een samenwerking van Xiaomi en Aqara die samen meerdere smart home producten…
Lees meer
Eufy HomeKit

Eufy HomeKit koppelen

Het is mogelijk om een koppeling te maken met Eufy en HomeKit, echter is dit niet met elk apparaat mogelijk. Lees hieronder wat wel en niet mogelijk is.
Lees meer