Google Nest Audio kan mogelijk ingezet worden als home cinema speaker

google nest audio home cinema speaker
De nieuwe Google Nest Audio © Smarthomeweb

▲ De nieuwe Google Nest Audio © Smarthomeweb

Met de Google Nest Audio lijkt Google de concurrentie aan te willen gaan met speakers van een hoger niveau. Naast het produceren van 75% meer volume dan zijn voorganger, lijkt de nieuwste slimme luidspreker van Google ook binnenkort ingezet te kunnen worden als home cinema speaker.

Een smart speaker gebruiken als een home cinema speaker? Dat klinkt als muziek in de oren (letterlijk). Tot op heden zijn er namelijk nog maar weinig luidsprekers die zowel slim zijn, als een goede geluidskwaliteit biedt. Toch bleek bij de introductie van de Google Nest Audio al snel dat we te maken hadden met een smart speaker van hoge kwaliteit, ondanks zijn lage prijs van € 99,-.

Google Nest Audio als home cinema speaker

Bij de betere geluidsbeleving zal het hoogstwaarschijnlijk niet blijven: zo spotte 9to5Google in Google Search namelijk een zoekresultaat, waarin blijkt dat de Google Nest Audio mogelijk als home cinema speaker gebruikt zou kunnen worden. Hij zou als home cinema speaker gebruikt kunnen worden wanneer er media via Chromecast met Google TV afgespeeld wordt.

In een printscreen van het zoekresultaat is duidelijk te lezen dat er via het afspelen van muziek met Chromecast met Google TV, de Google Nest Audio als een ‘home theater sound system’ gebruikt kan worden.

With Chromecat & Google TV Nest Audio becomes your home theater sound system
– Google in een van haar zoekresultaten

Het blijft echter niet alleen bij het zoekresultaten. Een van onze eigen redacteuren ontdekte namelijk dat Google de Nest Audio op Pinterest namelijk zelf ook de tag Home Theater Sound Systeem heeft meegegeven.

pinterest home cinema google nest audio

Google tagged de Nest Audio met Home Theater Sound System © Printscreen/Pinterest

Eindelijk geluid van de TV afspelen op Google smart speakers?

Een vraag die we vaak in onze inbox krijgen is: hoe kan je toch mijn televisiegeluid af laten spelen op mijn Google smart speaker? We hebben eerder alle mogelijkheden onderzocht en kwamen al snel tot de conclusie dat het geluid van tv via Google Home afspelen enkel mogelijk is met een Google Home Max. Dit is namelijk de enige speaker van Google Nest met een 3.5 mm jack ingang.

Google Nest audio speakers koppelen voor thuistheater ervaring

Verder is in het zoekresultaat de kleine tip te lezen om de Nest Audio speakers met elkaar te groeperen. Op Smarthomeweb.nl besteden we eerder flink aandacht aan Google Nest Audio speakers koppelen, om daarmee een stereo-effect te creëren. Daarnaast is het vanzelfsprekend een vereiste om de Google Nest Audio met Google TV te koppelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Related Posts