Laat Google muziek herkennen door te fluiten of neuriën

Redactie Laatste update: 20-10-2020

Het is nu mogelijk  om Google muziek te laten herkennen door te fluiten of te neuriën. Dit maakte Google gisteren bekend in een live video op YouTube, waar zij inzoomden op nieuwe zoektechnologiëen. De technologie is vergelijkbaar met die van Shazam, waar met behulp van toonhoogtes muziek geïndetificeerd wordt.

google muziek herkennen

De nieuwe Google Nest Audio © Smarthomeweb

Google muziek herkennen kan tegenwoordig erg makkelijk: door simpelweg te fluiten of te neuriën kan de zoekmachine mogelijk herkennen welk nummer jij bedoelt. Het gefluit en geneurie wordt vergeleken met de tonen van muzieknummers, om erachter te komen welk nummer jij bedoelt.

Via smartphone microfoon muziek fluiten

Vanzelfsprekend dienen gebruikers dit te doen via de microfoon van de smartphone. Er moet dus toestemming gegeven om Google toegang te geven tot je microfoon. Google muziek herkennen kan dus op twee verschillende manieren:

  • Fluiten
  • Neuriën

Google muziek herkennen met Google Assistant

Het is al langer mogelijk om informatie op te vragen over muziek wat reeds afgespeeld wordt. Google muziek herkennen met Google Assistant kan met behulp van spraakcommando’s. Een aantal voorbeelden:

  • Hey Google wie zingt dit nummer?
  • Hey Google welk album is dit?

Dit is mogelijk op een smart speaker die Google Assistant ondersteunt. Het kan hier bijvoorbeeld gaan om de nieuwe Google Nest Audio.

Kunstmatige intelligentie: ook zoeken in YouTube

Ook meldt de wereldwijde zoekgigant dat zij gebruik zal maken van kunstmatige intelligentie om vanaf nu binnen YouTube video’s te zoeken. Hierbij wordt er ook gekeken naar ‘de inhoud’ en de ‘betekenis’ van video’s. Het zou hierbij kunnen gaan om specifieke momenten in video’s die nu getoond kunnen worden.

Bekijk de video van de nieuwe zoekmogelijkheden in onderstaande video, die gisteren live uitgezonden werd op – hoe kan het ook anders – YouTube.

Meer smart home artikelen

banner smart week tink
sonos zonder wifi

Sonos zonder wifi

/
beste indoor ip camera
irobot roomba j7+ ontwijkt hondenpoep
homey app en homey bridge
z-wave met apple homekit koppelen
TV met ingebouwde chromecast
segway navimov robotmaaiers zonder perimeterdraad
google nest doorbell vs nest hello videodeurbel
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *