Google legt uit hoe Matter werkt op Android en Nest

Laatste update: 20-05-2021

Google heeft laten weten dat de Nest Thermostaat in de toekomst een update krijgt voor het open smarthomeplatform Matter.

google nest hello en nest hub aanbieding

Het logo van Google © Unsplash

Google is één van de bedrijven achter het open smarthomeplatform Matter en legt nu uit wat eigenaars van Android- en Nestproducten mogen verwachten in de toekomst.

Google vertelt meer over Matter

Zo weten we nu dat alle slimme speakers en smart displays van Nest kunnen rekenen op de Matterupdate. Dat houdt in dat wanneer Matter arriveert (Google laat nog niet weten wanneer precies), je in staat bent alle apparaten in huis aan te sturen met de Assistent. Het maakt dan niet uit of die apparaten eerder al onderdeel was van Google Home.

Daarnaast is het zo dat apparaten met Thread ingebouwd, in het Matternetwerk fungeren als een verbindingshub. Denk dan aan devices als Nest Wifi en de tweede generatie Nest Hub. Ook mag de nieuwste Nest Thermostaat rekenen op de Matterupdate. Je kunt na het updaten die thermostaat dus ook bedienen met andere stemassistenten, zoals Siri en Alexa. Helaas is het zo dat vooralsnog alleen de goedkoopste thermostaat de update krijgt; voorlopig is het duurste model niet aan de beurt.

Matter voor Androidsmartphones

Matter komt eveneens naar Androidsmartphones toe. Zo moet het voor iedereen gemakkelijker worden slimme apparaten in huis te bedienen, waar Matter aanwezig is. Dat gaat dan via apps, de Google Assistent of de Home-app.

Meer smart home artikelen

Philips hue calla sokkellamp
Amazon Music in Nederland (HD - Abonnement - Unlimited)
Ring abonnement - abonnement voor je Ring deurbel
welke ring deurbel moet ik nemen
kerst smart home deals
draadloze deurbel action dit moet je weten!
meerdere hue bridges, waarom en hoe kan dit
Sonoff ZBMINI
philips hue lamp niet bereikbaar, wat te doen
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *