Google lanceert Fuchsia OS voor eerste Nest Hub

Laatste update: 25-05-2021

Google heeft bekendgemaakt dat er nu een update beschikbaar is voor de eerste Nest Hub, die het besturingssysteem aanpast naar Fuchsia OS.

google nest hub update 2020

De Google Nest Hub © Unsplash

De update met het Fuchsia OS voor de Google Nest Hub wordt vanaf nu uitgerold. Als het goed is merk je daar als gebruiker niets van. Niet alleen omdat het updateproces niet zichtbaar is, ook omdat de functies niet veranderen.

Fuchsia OS voor Google Nest Hub

Er komen geen nieuwe functies bij en er verdwijnen geen bestaande functies. Het enige dat daadwerkelijk verandert, is dat de Nest Hub dus draait op een ander besturingssysteem. Tot nu toe draait elke Nest Hub op het Cast OS, een besturingssysteem dat, net als Android, gebaseerd is op Linux.

Jouw ervaring met de Nest Hub blijft dus onveranderd. Dat komt onder meer doordat Google ondersteuning ingebouwd heeft voor Flutter. Dat is een opensource UI-softwareontwikkelkit, waarmee apps en ervaringen voor meerdere platformen tegerlijktijd ontwikkeld kunnen worden. De ervaringen van die apps zijn op alle platformen dan gelijk aan elkaar.

Google werkt sinds 2016 aan het Fuchsia OS, dat onlangs nog in het nieuws was. Sinds 2016 is het besturingssysteem op verschillende smarthomeproducten en Chromebooks gespot. De update wordt in de komende maanden uitgerold naar iedereen, maar arriveert eerst bij de mensen die onderdeel zijn van het previewprogramma.

Dit is overigens de eerste keer dat Google het Fuchsia OS gebruikt voor een reeds uitgebracht product. Het is echter nog niet duidelijk of het bedrijf al z’n smarthomeproducten op dit OS wil laten draaien.

Meer smart home artikelen

banner smart week tink
sonos zonder wifi

Sonos zonder wifi

/
beste indoor ip camera
irobot roomba j7+ ontwijkt hondenpoep
homey app en homey bridge
z-wave met apple homekit koppelen
TV met ingebouwde chromecast
segway navimov robotmaaiers zonder perimeterdraad
google nest doorbell vs nest hello videodeurbel
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *