Google kondigt nieuwe Google Assistant updates aan voor gezinnen en families

Rob Tigchelaar Laatste update: 18-11-2020

Google heeft nieuwe updates aangekondigd die met name interessant zijn voor gezinnen en families. De updates zijn met name van toepassing op smart displays van Google Nest, waaronder de Google Nest Hub Max. In een speciale familie sectie – Family Tab – zijn de functies strakjes terug te vinden.

google assistant updates families gezinnen

Voorlezen? Dat kan Google Assistant strakjes overnemen © Unsplash/Picsea

In de nieuwe familiesectie, die Google de Family Tab lijkt te noemen, zijn strakjes verschillende gezinsgerichte functies terug te vinden. Google meldt dat het onder andere gaat om familienotities, nieuwe geluidseffecten voor Family Bell en interactieve verhalen.

Updates gericht op families en gezinnen met smart displays

Het zou gaan om een handje vol updates waar Google Nest haar pijlen lijkt te richten op gezinnen en families. Er lijkt flink rekening gehouden te worden met de verschillende populaire locaties van een smart display in een smart home. Zo kunnen er notities achter gelaten worden (keuken), maar kunnen er mogelijk ook interactieve verhalen voorgelezen worden (slaapkamer). We zetten de nieuwe functionaliteiten binnen de Family Tab familiesectie op een rij.

Familienotities op Google Nest Hub

Vergeet de gele memo’s op de koelkast die ’s ochtends achtergelaten worden. Strakjes is het mogelijk om notities voor gezinsleden achter te laten op het smart display van Google. Berichten kunnen in memo-stijl achtergelaten worden en blijven op het hoofdscherm van het display hangen. Zo zijn ze dus praktisch zichtbaar voor iedereen die het slimme scherm ziet staan.

 Aanbieding! 
google nest hub max

Google Nest Hub Max

De Google Nest Hub Max is te koop bij Bol.com, check hier of er nog een scherpe deal is. Het mooie van deze Nest Hub is dat het scherm extra groot is en dat er ook een camera op de display zit.

Interactieve verhalen: onderwijs en entertainment

Het is alweer een tijdje geleden dat we bij Smarthomeweb.nl het nieuws deelden dat er een interactief verhaal op een Google Nest Hub te luisteren was: KRO lanceerde een gratis luisterboek. Daar lijkt Google nu zelf ook stappen in te gaan zetten met de gezinsgerichte updates voor Google Assistant. Zo zullen er hoogstwaarschijnlijk een aantal functionaliteiten komen om Google te vragen om kinderen wat bij te leren.

Ook zou je de voice assistant in de toekomst kunnen vragen om verhalen voor te lezen. Als je dat nu vraagt wimpelt de virtuele assistant je af met korte – vaak twee zinnen lange – verhaaltjes. Het zou volgens Google gaan om favoriete verhalen.

Plus, we’ve added a new “interactive” story category on Smart Displays and phones, so your favorite stories come to life when you say, Hey Google, tell me a story.
– Google

Locaties achterhalen van gezinsleden

Hoewel wij hier wel vraagtekens zetten op het gebied van smart home privacy, is het wel interessant voor ouders om te zien waar hun kids uithangen. Er zou een functie komen waarbij gebruikers van het smart display via Google Assistant de locatie van gezinsleden kunnen opvragen. Middels spraakopdracht “He Google, waar is mijn familie” zou dit straks mogelijk moeten zijn. Via Google Maps zou de locatie dan per gezinslid gedeeld worden.

Hierbij is wel een gezinsaccount bij Google vereist en dienen kinderen ouder te zijn dan 13 jaar. Daarbij moet – vanzelfsprekend – de locatievoorziening ingeschakeld zijn.

Nieuwe geluidseffecten voor Family Bell

De laatste update die gericht is op gezinnen zijn nieuwe geluidseffecten voor Family Bell. Deze vriendelijk klinkende reminder voor herinneringen krijgt een aantal nieuwe effecten die je in kunt stellen. Ook zouden er tijdstippen ingesteld kunnen worden waar er juist geen geluidseffecten te horen zullen zijn.

Meer smart home artikelen

xiaomi mi tv stick
xiaomi mi store Nederland
slimme deurbel zonder camera
nieuwe lampen philips hue
(Slimme) rookmelders verplicht in 2022
ikea slimme producten
Nanoleaf introduceert Nanoleaf Lines
ring wired videodeurbel
banner smart week tink
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *