Google komt met zonsopkomstalarm voor Google Nest Hub

Google nest hub timer
Mogelijk om meerdere timers tegelijk te zetten

Via de Google Nest Hub kun je makkelijk alarmen zetten. Er komt nu echter een nieuwe mogelijkheid bij: een zonsopkomstalarm. Het scherm wordt hierbij langzaam helderder. Je kunt daarbij kiezen voor een rustgevend geluid.

Zonsopkomstalarm Google Nest Hub

Google zou op dit moment een nieuwe functionaliteit bekijken voor de Google Nest Hub, het smart display van de Amerikaanse zoekgigant. Het gaat om onder meer een zonsopkomstalarm: een functie die we kennen van slimme wekkers als de Philips Wake Up Light.

Met het nieuwe zonsopkomstalarm wordt het display van de Google Nest Hub langzaam helderder als je wakker moet worden om je rustig wakker te maken. Je kunt hierbij ook aangeven dat andere slimme lampen in je kamer ook rustig aan moet gaan.

Wil je al voorbereid worden op het fellere licht? Dan kun je ook kiezen voor een vooralarm, waarbij er een rustgevend geluid begint af te spelen, alvorens je gewek wordt. Je kunt hierbij kiezen hoelang deze geluidseffecten van te voren moeten beginnen: van 5 tot 30 minuten met tussenpozen van 5 minuten.

Nieuwe bediening van alarmen

Daarnaast kun je de alarmen op de Google Nest Hub op een nieuwe manier bedienen. Waar je vandaag de dag kunt vragen ‘He Google, laat me mijn alarmen zien’ of door omhoog te vegen van onderaf het scherm, krijg je alle alarmen te zien. Je kunt links onderin het scherm een nieuw alarm aanmaken.

Bij de nieuwe bediening van alarmen is er sprake van een lijstvorm van al  je alarmen. Je kunt hier per alarm gebruik maken van een aan-uit schuifje. En als je nu een nieuw alarm via je Hub van Google Nest aanmaakt, dan krijg je ook de optie om te kiezen of het alarm herhaald moet worden én of er sprake moet zijn van de nieuwe zonsopkomstalarm functionaliteit.

‘Google Nest Hub Update vanaf vandaag beschikbaar’

De nieuwe Google Nest Hub update zou vanaf vandaag beschikbaar moeten zijn op de normale Google Nest Hub, dus niet de grotere Hub Max. Het gaat om versie 1.52: controleer je huidige firmware versie door naar je apparaatinstellingen te gaan en vervolgens op apparaatinformatie te drukken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Related Posts