Google introduceert Winter Seizoensbesparingen voor Nest Thermostaten

Rob Tigchelaar Laatste update: 18-01-2021

Google breidt haar energiebesparende programma uit naar Google Nest Thermostats. De Winter Seizoensbesparingen lijken nu steeds meer ondersteund te worden door de slimme thermostaten van Google.

google nest thermostats winter seizoensbesparingen

Radiator, ter illustratie © Ri/Pixabay

Vorig jaar introduceerde Google al haar energiebesparende programma voor eigenaren van een Google Nest Thermostat. Echter lijkt er nu sprake te zijn van een uitbreiding: op diverse slimme Google Nest thermostaten is namelijk nu een Winter Seizoensbesparingen programma te ontdekken: het blad-icoon is nu soms zichtbaar.

Energiebesparingsprogramma op Google Nest Thermostats

De afgelopen week informeerde Google haar Google Nest Thermostat gebruikers over het nieuwe energiebesparende programma voor in de winter: Winter Seizoensbesparingen. Via een blad-icoon kunnen eigen van de slimme thermostaat ervoor kiezen om dit in te schakelen. Ook kunnen zij aangeven dit juist niet te willen activeren óf om meer informatie te ontvangen over het programma.

“For the next 3 weeks, your thermostat can learn to make your schedule even more efficient”, was de boodschap aan gebruikers van Google Nest thermostaten die de mogelijkheid voor het energiebesparende winterprogramma ondersteunen.

  Aanbieding! 
tado slimme thermostaat starter kit

Tado slimme thermostaat starterkit

De slimme thermostaat van tado is een hele goede keuze! Scoor nu ook een deal op de starterkit van tado waarin ook twee slimme radiatorknoppen zitten!

Winter Seizoensbesparingen

Maar, wat zijn dan deze winter seizoensbesparingen op Google Nest Thermostaten? In een beschrijving op haar website meldt Google het volgende: “Seasonal Savings is an energy savings program that’s available on your Google Nest thermostat in winter and summer. It’s like a personal energy assistant that looks for ways to lower your bills, quietly works behind the scenes, and helps you stay comfortable too”, aldus de Amerikaanse techgigant.

In grote lijnen is er sprake van een analyse van het temperatuurschema in de woning, waarna de slimme thermostaat deze beter afstemt om de elektriciteitsrekening te kunnen verlagen. Volgens Google zou het het dus ook rekening houden om enig comfort hiermee niet te beïnvloeden: het zou dus niet moeten gebeuren dat je het koud gaat hebben in je eigen huis om daarmee een aantal euro per maand in je zak te houden.

Verschil van Winter met Zomer Seizoensbesparingen

Als we kijken naar het grote verschil van Zomer Seizoensbesparingen met deze nieuw uitgerolde Winter Seizoensbesparingen programma, zou Google volgens 9to5Google met name ’s nachts besparingen proberen te realiseren. Interessant om ook te lezen: op dit moment test Google routines voor zonsondergang. Ook IKEA Tradfri zonsondergang opties zijn nu mogelijk. Smart home merken lijken zich steeds vaker te gaan richten op milieuvriendelijke aspecten.

Google meldt dat in het sommige gevallen temperaturen in je schema helemaal niet veranderen bij het Winter Seizoensbesparing programma.

Aanpassen of uitzetten

Je kunt natuurlijk altijd het energiebesparende programma uitschakelen. Wel is het ook mogelijk om het Seizoensprogramma aan te passen. Heeft je slimme thermostaat – met alle goede bedoelingen – het te koud gemaakt in jouw woning? Dan kun je de temperatuur gewoon verhogen: Google neemt deze beslissing dan mee in het vervolg, zodat je hem eigenlijk zelf optimaliseert.

Wil je er tóch helemaal vanaf stappen? Dan zou je dit kunnen doen via de Google Nest-app. In de geschiedenis-tab zou daar straks een stopknop te vinden moeten zijn om Seizoensbesparingen uit te schakelen. Hou er wel rekening mee dat je dan pas het volgende seizoen weer gebruik kunt maken van het programma.

Meer smart home artikelen

(Slimme) rookmelders verplicht in 2022
ikea slimme producten
Nanoleaf introduceert Nanoleaf Lines
ring wired videodeurbel
banner smart week tink
sonos zonder wifi

Sonos zonder wifi

/
beste indoor ip camera
irobot roomba j7+ ontwijkt hondenpoep
homey app en homey bridge
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *