Home » Smart home nieuws » Google Home wordt omgedoopt tot Nest

Google Home wordt omgedoopt tot Nest

google home wordt nest

Google Home Mini © Unsplash
Robbert Tigchelaar · 8 mei 2019

Google heeft een naamswijziging aangekonigd van de smart home en domotica apparatuur die op dit moment onder de Google Home naam aangeboden wordt. Google Home wordt Nest. Nest is een bedrijf van Google wat op dit moment reeds slimme deurbellen, rookmelders en beveiligingscamera’s aanbiedt.

Google Home heet voortaan Nest

Google heeft tijdens het jaarlijkse Google I/O aangekondigd dat ‘Google Home’ voortaan als ‘Nest’ door het leven zal gaan. Dit is een grote verandering van alle smart home producten die op dit moment de Google Home dragen. Zo was eerder op Smarthomeweb.nl al te lezen dat Google Home Hub, het smart display van Google, voortaan Nest Hub genoemd zal gaan worden.

Nest Hub in Nederland: 28 mei 2019

De Nest Hub is een smart display die in Amerika al langer verkrijgbaar is onder de naam Google Home Hub. In Nederland wordt de Nest Hub op 28 mei 2019 verwacht, waarbij er ook sprake zal zijn van een grotere variant: de Nest Hub Max. Het display is vergelijkbaar met het smart display van Facebook, Portal.

Nest Home speakers of Nest speakers?

Het is nog even twisten welke naam de Google Home speakers zullen gaan dragen. Ook deze zullen meegaan in de naamswijziging en zullen hoogstwaarschijnlijk Nest speakers of Nest Home speakers genoemd gaan worden. Gezien Google de naam Home lijkt te saneren, lijkt de eerste benaming het meest vanzelfsprekend.

Accounts van Nest gaan juist naar Google

Hoewel de naamswijziging van Google naar Nest gaat, gaan de Nest accounts naar Google. Dit heeft met name te maken met een aanzienlijke verbetering van de smart home privacy en beveiliging op Google accounts, wat nog niet zo sterk is bij Nest.

Meer weten over smart speakers? Kom alles te weten in onze complete adviesgids voor een smart speaker.

Meer smart home nieuws

slimme lichtplaatjes innr
bol 10daagse smart home deals
auto met google assistant
witte nuki slot
ikea symfonisk blauw
netatmo deurbel