Google Home Widget Android

Het is mogelijk om Google Home widgets op je Android te krijgen, lees hieronder hoe je dit doet.
Google Home Android

Wil je een Google Home widget op je Android startscherm plaatsen? Als je de lijst met beschikbare widgets af gaat, lijkt dit in eerste instantie niet mogelijk. Maar niet getreurd, toch zijn er verschillende manieren om nuttige Google Home widgets op je Android te benutten! In deze blog lees je daarom welke smart home widgets er automatisch op je Android staan én hoe je zelf persoonlijke widgets aan kunt maken.

Hier vind je de Google Home Widget op je Android

Zoals je misschien al gemerkt hebt, staat Google Home niet tussen de lijst met widgets die aan je startscherm toegevoegd kunnen worden. Wellicht dat Google hier op een later moment toch mogelijkheid toe zal bieden, maar voor nu zullen we het moeten doen met een andere (en betere) soort widget, het bedieningspaneel.

Het Google Home bedieningspaneel is op Android eenvoudig te bereiken door kort de aan/uit-knop ingedrukt te houden, op dezelfde manier hoe je je telefoon uit zou schakelen. Hier zie je dan een paneel tevoorschijn komen waar je verschillende (slimme) apparaten mee kunt bedienen.

Om zeker te weten dat de apparaat bediening vindbaar is en goed werkt, is het raadzaam om te checken of je verbonden bent met de wifi en er voor te zorgen dat zowel je Android als de Google Home app up-to-date zijn.

Wanneer je slimme apparaten vervolgens gekoppeld zijn in de Google Home app, zullen deze automatisch op je bedieningspaneel verschijnen. Zo kun je de in een handomdraai eenvoudig verschillende apparaten bedienen, zonder dat deze je startscherm bedekken. Vind je hier toch niet de functies die je zoekt? Lees dan verder over hoe je ook routines via widgets kunt bedienen.

Eigen Google Home Widget aanmaken met Routines

Wil je toch liever op je startscherm een snelkoppeling naar een specifieke Google Home actie, of wil je een snelkoppeling naar een combinatie van meerdere acties? Dan kan dat eenvoudig door een routine aan te maken en deze toe te voegen aan je startscherm. Het gaat als volgt:

  1. Open de Google Home app
  2. Ga naar ‘Instellingen’
  3. Druk op ‘Google Assistant’
  4. Kies ‘Alle Assistent-instellingen beheren’
  5. Ga naar ‘Routines’
  6. Kies of maak een routine
  7. Voeg toe aan startscherm (zie foto’s)

Door bovenstaande stappen te volgen kun je geheel naar je eigen voorkeur op je Android startscherm eenvoudig je slimme huis bedienen. Het kost misschien even wat tijd om te bedenken hoe je de routines in wilt stellen, het gemak dat dit oplevert, betaalt dit zeker terug. Lees hieronder verder over wat er met routines allemaal mogelijk is.

Google Home Widget Android

Wat kun je allemaal met routines

Naast het feit dat je via Google Home routines je apparaten als widgets op je startscherm kunt plaatsen, maken ze nog een hoop andere dingen mogelijk. Dit zijn een aantal mooie voorbeelden:

  1. Je kunt verschillende apparaten tegelijk bedienen: In plaats van je apparaten individueel in/uit te schakelen, kun je een routine aanmaken die verschillende apparaten naar jouw keuze bedient.
  2. Je kunt acties inplannen: Of je nu alleen vanavond om een bepaalde tijd het licht uit wilt laten gaan, of bijvoorbeeld iedere dag om een specifieke tijd apparaten aan/uit wilt laten gaan, met routines krijg je het voor elkaar.
  3. Je kunt acties koppelen aan je locatie: Via routines kun je bijvoorbeeld ook instellen dat specifieke apparaten aan gaan wanneer je dicht bij huis bent. Handig!

Deze drie zijn nog maar een kleine greep uit alles dat je met routines kunt doen, dus kijk vooral zelf in de Google Home app om te zien wat je er allemaal uit kunt halen.

Google Nest Audio

De Google Nest Audio is een goede speaker met een ingebouwde Google Assistant. Je kunt de speakers van alles vragen of dingen laten uitvoeren. Wanneer je bijvoorbeeld slimme lampen hebt van Philips Hue kun je met je stem de lampen aan- of uitzetten. Ook kun je gewoon muziek afspelen en is deze speaker te gebruiken met meerdere Nest Audio speakers.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Related Posts