Google Home wekker

Google Home wekker

De slimme speakers van Google Home zijn ideaal om uiteenlopende tools te benutten en verschillende slimme apparaten in huis te koppelen bedienen. Een van deze tools is voor de meeste van ons onmisbaar: de wekker. In deze blog lees je hoe je via Google Home een wekker zet, hoe je muziek kunt gebruiken als wekker én hoe je je wekker eenvoudig weer uit zet.

Kan Google Home een wekker zetten?

Ja! Google Home kan zeker gebruikt worden om één of meerdere wekkers te zetten. Met het juiste stemcommando kun je namelijk met iedere slimme speaker met Google Assistant naar voorkeur een wekker instellen. Het commando luidt als volgt:

Hey Google, zet een wekker om 7 uur ‘s morgens.

Zoals je ziet, kun je dus eenvoudig een wekker zetten door de specifieke tijd aan Google te verkondigen. Echter kan het soms nog handiger zijn om te zeggen ‘Hey Google, zet een wekker over 8 uur’. Beide opties zijn mogelijk, afhankelijk van wat jou het beste uit komt.

Zo zet je een Google Home wekker met muziek

Vanuit de standaardinstellingen heeft Google Home een herkenbaar wekkergeluid, die vele smart home eigenaren met regelmaat voorbij horen komen. Voor wie dit geluid niet meer aan kan horen, is er gelukkig een mooi alternatief: de Google Home muziekwekker.

Voordat je jouw muziek in kunt stellen als wekker, is het van belang om eerst je muziekservice te koppelen aan je Google Home app. Dit doe je door in de app in te loggen en via ‘instellingen’ naar ‘muziek’ te gaan en hier in te loggen met jouw service naar voorkeur (Spotify, Google Play Music of YouTube Music). Indien gekoppeld, zet je een muziekwekker met het volgende commando:

Hey Google, stel een muziekwekker in voor 7 uur ‘s morgens met [nummer / artiest / afspeellijst].

Volgens communicatie vanuit Google werkt bovenstaande functie alleen in de VS, alleen is gebleken dat hij ook in Nederland prima kan functioneren! Mocht je toch problemen ondervinden met de muziekwekker, kan het een oplossing zijn om je taal op ‘Engels’ te zetten. Het Engelstalige commando luidt dan:

Hey Google, set a music alarm for 7 AM with [song / artist / playlist].

Wanneer je muziek gaat gebruiken om ‘s ochtends uit bed te komen, raden we je wel aan om dit niet met je favoriete muziek te doen. Het klinkt misschien als een goed idee om met een goed humeur je dag te beginnen, alleen loop je het risico dat je favoriete nummer snel niet zo mooi meer klinkt als voorheen. Vertrouw ons, doe het niet 😉

Hoe zet je de wekker uit op Google Home?

Gaat je wekker af en wil je deze uitzetten? Dan is dit zo geregeld door simpelweg het touchpad van je slimme speaker aan te raken, die veelal bovenop je speaker te vinden is. Ook kun je op afstand het volgende commando gebruiken:

Hey Google, stop de wekker.

Wil je een ingeplande wekker annuleren, bijvoorbeeld omdat je deze per ongeluk ingesteld hebt, dan kan dat ook met een simpel stemcommando:

Hey Google, annuleer de wekker van 7 uur ‘s morgens.

Google Nest Audio

Google Nest Audio

De Google Nest Audio is een goede speaker met een ingebouwde Google Assistant. Je kunt de speakers van alles vragen of dingen laten uitvoeren. Wanneer je bijvoorbeeld slimme lampen hebt van Philips Hue kun je met je stem de lampen aan- of uitzetten. Ook kun je gewoon muziek afspelen en is deze speaker te gebruiken met meerdere Nest Audio speakers.

Google Home wekkers bekijken en aanpassen

Op dit moment biedt de Google Home-app geen mogelijkheid om actieve alarmen te bekijken. Dit is wel jammer, want het is zo heb je niet overzichtelijk welke wekkers er gezet zijn. Je kunt echter wel aan Google vragen welke alarmen er zijn ingesteld en ze eventueel wijzigen. Gebruik hiervoor de volgende spraakopdrachten:

He Google, welke wekkers zijn gezet?

He Google, annuleer mijn wekker.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Related Posts
telefoon verbinden met tv

Telefoon verbinden met tv

Tegenwoordig is het met elke telefoon en tv wel mogelijk om een koppeling te maken. Handig voor bijvoorbeeld presentaties of gewoon media af te laten spelen.
Lees meer