Google Home vs. Google Home Mini

google home vs google home mini
Home » Google Home vs. Google Home Mini

Op het gebied van smart speakers is Google Home een van de bekendere merken. Er zijn op dit moment twee modellen beschikbaar: de Google Home en de Google Home Mini. Vanwege de populariteit van deze twee modellen, hebben we besloten om ze te vergelijken. Kan een Google Home Mini net zoveel als zijn grotere broer of is het verschil enkel te vinden in de prijs? Wij zoeken het uit in deze Google Home vs. Google Home Mini vergelijking!

Verschillen tussen Google Home en Google Home Mini

Voor we beginnen met de vergelijking, is het interessant om te kijken naar de algemene specificaties van deze twee smart speakers van Google. Hierbij kijken we eerst naar standaard productkenmerken. We zetten zaken als de prijs, de omvang en de aansluitingsmogelijkheden in een overzichtelijke tabel.

KenmerkGoogle HomeGoogle Home Mini
BluetoothJaJa
WiFiJaJa
NFCNeeNee
MultiroomJaJa
SpraakbedieningJaJa
DraadloosNeeNee
Bediening met knoppenJaNee
Prijs indicatie€ 145,-€ 59.-

Na het op een rij zetten van de productkenmerken van beide Google Home varianten, vallen er aantal zaken op. Zo is de Google Home Mini een stuk goedkoper dan de Google Home. Daarbij is het je vast al bekend dat de Mini een stuk kleiner is en dat deze niet voorzien is van drukknoppen voor de bediening. Laten we inzoomen op enkele grote verschillen.
  • Google Home Mini stuk goedkoper: de Google Home Mini is goedkoper dan de Google Home. Dit scheelt zo’n kleine € 90,-.
  • Google Home beter te bedienen: doordat de Google Home voorzien is van drukknoppen, is de bediening een stuk makkelijker dan de Mini. Deze is voorzien van ‘onzichtbare’ touch knoppen die vaak moeilijk te vinden zijn.
  • Google Home Mini minder bedoeld voor muziek: op het gebied van geluidskwaliteit is de Google Home beter. De kleinere variant is in mijn ogen minder geschikt voor het afspelen van muziek.
  • Google Home Mini minder opvallend: door het kleine formaat van de Google Home Mini kun je hem praktisch overal in huis neerzetten, zonder dat deze opvalt in het interieur.

Naast deze verschillen zijn er echter ook een aantal overeenkomsten. Zo kun je met beide Google Home speakers andere apparaten aansturen en is er de mogelijkheid om vragen te stellen in het Nederlands en hierin antwoord te krijgen. De belangrijkste overeenkomsten op een rij:

  • Beide geschikt voor bedienen van apparaten: zowel bij de Mini als bij de grotere variant kun je er andere apparaten mee bedienen. Zo kun je slimme lampen aan- en uitzetten of smart home scenario’s starten wanneer je de speaker koppelt met smart home producten.
  • Beide Google Home modellen ondersteunen Google Assistant: beide smart speakers ondersteunen Google Assistant, waardoor je vragen kunt stellen en antwoorden kan krijgen. Benieuwd wat je allemaal kunt vragen? Check dan hier de complete Google Home vragenlijst.

Google Home vs. Google Home Mini: welke is beter?

Het antwoord op de vraag welke van deze Google Home modellen beter is, hangt af van jouw situatie. Als jij echt op zoek bent naar een speaker die je zowel voor het bedienen van apparaten met je stem wilt gebruiken áls voor het afspelen van muziek, is de Google Home een betere keuze.

Wanneer jij echter een smart speaker in huis wilt halen, puur voor het bedienen van apparaten en voor het stellen van makkelijke vragen, kun je met de Google Home Mini ook prima uit de voeten. Deze functionaliteiten vind je bij beide Google Home speakers terug. Daarbij is de Google Home Mini een goedkopere keuze in dit geval.

Ten slotte is de Google Home Mini ook een betere keuze als je een onopvallende slimme speaker in de woonkamer wilt zetten. Dankzij zijn kleine formaat kun je hem overal in huis plaatsen. Enige nadeel is wel de bediening: deze is niet als bij de Google Home in knop-vorm, maar met touch. Dit kan lastiger zijn als je hem bijvoorbeeld wilt gebruiken als wekker.

google home

Google Home

De Google Home is een van de bekendste en meest gekochte smart speakers in Nederland. Sinds eind 2018 is Google Assistant in het Nederlands beschikbaar, waardoor je in het Nederlands kunt communiceren met deze smart speaker. Ook kun je hem prima gebruiken als muziek-speaker!

google home mini

Google Home Mini

Op zoek naar een kleine smart speaker, puur voor het bedienen van apparaten en het stellen van vragen? Dan is de Google Home Mini budgetair gezien een hele goede keuze! Deze kleine smart speaker van Google valt daarbij ook niet enorm op in de woonkamer.