Google Home speakers koppelen

google-home-speakers-koppelen

▲ Google Home Mini met smartphone © Unsplash

Wanneer je geluid in je huis van meerdere hoeken wilt laten komen, dan kun je dat doen door Google Home speakers – of andere bluetooth speakers – aan elkaar te koppelen. Het synchroon laten lopen van deze speakers kan voor een mooi effect zorgen. We vertellen je daarom hoe je Google Home speakers kunt koppelen en waar je op moet letten. In dit artikel vertellen we je hoe je Google Home/Nest speakers met elkaar kunt koppelen. Met deze koppeling haal je meer uit je smart speakers en zorg je dat alles vlekkeloos met op elkaar werkt.

Inhoud van dit artikel

Je speakers koppelen aan Google Home

Wanneer je bluetooth speakers wilt koppelen, is het belangrijk dat je ze eerst individueel toevoegt in de Google Home app. Volg daarom eerst het stappenplan om een bluetooth speaker aan Google Home te koppelen. Het koppelen van je speaker aan de app heeft een aantal voordelen, bijvoorbeeld dat je dan gebruik kunt maken van Google Assistant. Een ander groot voordeel is dat je via de app verschillende bluetooth speakers aan elkaar kunt koppelen, of ze nu wel of niet slim zijn. Dit doe je door het maken van een speakergroep.

Zo maak je een speakergroep in Google Home

Om geluid op meerdere speakers af te kunnen spelen heb je de Google Home app nodig, deze helpt je bij het koppelen van je speakers door middel van een speakergroep. Met zo’n groep luister je o.a. muziek door verschillende speakers tegelijk, wat een mooie toevoeging kan zijn. Dit is hoe je zo’n speakergroep maakt in de Home app:

 1. Open de Google Home app
 2. Klik linksboven op het ‘+’ teken
 3. Ga naar ‘Speakergroep maken’
 4. Kies de speakers die je wilt koppelen
Speakergroep-maken-1
Speakergroep-maken-2
Speakergroep-maken-3
 1. Vul een naam in voor je speakergroep
 2. Je speakergroep vind je nu onder ‘casten’ in verschillende apps
Speakergroep-maken-4
Speakergroep-maken-5
Speakergroep-maken-6

Wanneer je later nog een nieuwe speaker aan de groep wilt toevoegen, kun je dat eenvoudig doen. Ga naar je speakergroep en druk op instellingen, daar ga je naar ‘apparaten kiezen’ en kun je je speaker toevoegen.

Zo kun je 2 bluetooth speakers tegelijk afspelen

Het kan erg handig zijn om meerdere bluetooth speakers aan elkaar te koppelen, zo geeft het je een aantal mogelijkheden. Je kunt bijvoorbeeld bluetooth speakers stereo af laten spelen of je speakers in meerdere ruimte tegelijk laten afspelen, handig! Let er in deze gevallen wel op dat de speakers in de buurt staan van een apparaat zoals de Google Nest Hub of Google Nest Mini, zodat deze het bluetooth-signaal op kan vangen.

Chromecast aan een speakergroep toevoegen

Wat goed is om te weten, is dat je ook je bluetooth speakers aan een Chromecast kunt koppelen via Google Home. Dit zorgt ervoor dat de speakers van je televisie meespelen met de speakergroep. Het kan handig zijn om je Chromecast te aan een speakergroep te koppelen wanneer je bijvoorbeeld muziek, audioboeken of podcasts wilt luisteren.

Het koppelen gaat in dit geval iets anders dan bij een bluetooth speaker. Volg deze stappen om het voor elkaar te krijgen:

 1. Open de Google Home app
 2. Druk op de gekoppelde Chromecast
 3. Ga naar instellingen
 4. Druk op ‘previewprogramma’ en volg de stappen om je aan te melden
Chomecast-speakergroep-1
Chomecast-speakergroep-2
Chomecast-speakergroep-3
 1. Herstart je Chromecast
 2. Ga naar de instellingen van je speakergroep 
 3. Druk op ‘apparaten kiezen’ 
 4. Selecteer je de Chromecast & druk op ‘opslaan’
Chomecast-speakergroep-5
Chomecast-speakergroep-6
Chomecast-speakergroep-7

Let op dat je alleen ‘normale’ Chromecasts toe kunt voegen aan je speakergroep, op moment van schrijven is het namelijk nog niet mogelijk om ingebouwde Chromecasts zoals bij Android TV’s toe te voegen.

Vertraging tussen speakers? Zo los je dat op

Wanneer je meerdere Google Home speakers of andere bluetooth speakers aan elkaar gekoppeld hebt via je speakergroep, dan kan het zijn dat er tussen de speakers een vertraging is. Gelukkig is dit gemakkelijk in een aantal stappen te verhelpen. Check wel eerst even of alle apparaten via hetzelfde netwerk verbonden zijn, volg daarna de volgende stappen:

 1. Open de Google Home app
 2. Kies het apparaat waarvan je vermoed dat deze te snel/traag is
 3. Druk op het instellingen-icoontje
 4. Ga hier naar ‘correctie van groepvertragingen’
 5. Stel de apparaten in op hetzelfde volumeniveau
 6. Verstel de vertraging op basis van gehoor

Wanneer je deze stappen goed volgt, kun je er voor zorgen dat al je speakers naar behoren synchroon lopen. Het is even goed luisteren, maar als het eenmaal ingesteld is heb je daar natuurlijk veel profijt van. Wanneer je tegen meer problemen aanloopt met je speakers, kun je vaak oplossingen vinden op de supportpagina van Google.

Google Home slimme speaker – een aanrader

Wanneer je meerdere speakers aan elkaar wilt koppelen, dan is het aan te raden om dat te doen met de slimme Google Home speaker. Deze geeft niet alleen zelf rondom sterk geluid, ook is hij de basis voor het koppelen van andere bluetooth speakers.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Related Posts

HomeWizard Domotica

HomeWizard is het centrale punt voor huisautomatisering, zo kun je met HomeWizard je huis besturen met je smartphone, tablet of computer. Het handige van van HomeWizard is dat er naast een standaard app ook een handige webapp is. Op je computer kun je dan ook je smart home apparaten bedienen en handige scenes maken.
Lees meer
wat is cortana

Wat is Cortana?

Cortana is de virtuele spraakassistent van Microsoft waarmee je gesproken opdrachten kunt laten uitvoeren.
Lees meer