Google Home smart speakers krijgen een gastmodus

Maarten Reijneveld Laatste update: 14-01-2021

Google heeft vanaf vandaag een gastmodus toegevoegd aan de smart speakers van Google Home. Je kan met je spraak deze gastmodus instellen en uitschakelen.

google-home-max-2-andere-google

Google Home smart speakers krijgen een gastmodus © Smarthomeweb

Google heeft een nieuwe optie toegevoegd aan haar smart speakers, namelijk een gastmodus. Wanneer je deze Google Home gastmodus inschakelt moet je privacy verhoogt worden. De smart speaker is dan namelijk meer een publieke speaker in plaats van dat die jouw persoonlijk assistent is.

Google Home gastmodus

De Google Home gastmodus bevordert je privacy omdat wanneer de gastmodus ingeschakeld is je persoonlijke gegevens verborgen worden. Zoekopdrachten worden niet langer opgeslagen en persoonlijke gegevens zoals je agenda worden verborgen. De functionaliteit van de smart speaker zal niet verminderen, dezelfde functies kunnen gebruikt worden.

Of het idee werkt is nog maar de vraag. Je kan de Google Home gastmodus namelijk net zo makkelijk uitzetten als aan, iedereen kan dit dus doen. Tevens moet je wel altijd ingelogd zijn met je Google Home account om de smart speaker te kunnen gebruiken, ook wanneer je de speaker in gastmodus zet. Het beschermt dus wel bijvoorbeeld je agenda maar helemaal waterdicht is het niet.

 Aanbieding!  

google nest mini twee pack

Google Nest Mini 2-pack – Nu met 50% korting!

De Google Nest Mini speakers zijn in een 2-pack afgeprijsd. Bij twee speakers krijg je nu extra korting, ideaal om het geluidssysteem uit te breiden of overal in huis een spraak assistent te hebben!

Hey Google, turn on guest mode

Wij hebben het getest maar de Google Home gastmodus doet het nog niet in de Nederlandse taal. Voor nu is het alleen nog beschikbaar als je smart speaker in het Engels staat. Wanneer je dan “Hey Google, turn on guest mode” zegt, schakelt de smart speaker de gastmodus in.

Wij verwachten wel dat de Google Home gastmodus ook doorgevoerd gaat worden voor de slimme speakers die in de Nederlandse taal zijn ingesteld.

Meer smart home artikelen

xiaomi mi tv stick
xiaomi mi store Nederland
slimme deurbel zonder camera
nieuwe lampen philips hue
(Slimme) rookmelders verplicht in 2022
ikea slimme producten
Nanoleaf introduceert Nanoleaf Lines
ring wired videodeurbel
banner smart week tink
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *