Google Home Mini uitzetten: hoe doe je dat?

google home mini uitzetten

▲ Ring Spotlight Cam © Ring

Zoals je wellicht weet is Google Home Mini voorzien van Google Assistant. Deze persoonlijke assistent van Google kun je inzetten voor het krijgen van antwoord op vragen, het opvragen van bijvoorbeeld recepten of toepassen als wekker.

Eerder maakte ik een uitgebreide lijst met alle Nederlandse Google Home commandsEchter kan de Google Home Mini uitzetten soms wenselijk zijn: denk aan situaties waarbij je over de speaker praat en niet constant in gesprek wilt gaan met de speaker. Of wanneer je Google niet helemaal vertrouwt en bang bent dat er privé gesprekken opgenomen worden. In dit artikel leg ik uit hoe je Google Home Mini uitzetten kunt.

Waarom zou je de Google Home Mini uitzetten?

Laat ik eerst wat dieper in gaan op het feit waarom je Google Home Mini eigenlijk uit zou willen zetten. Zoals ik in de inleiding al aangaf kan het voorkomen dat je je vrienden in de kamer vertelt over de mogelijkheden van Google Home. Het kan dan super interessant zijn als deze slimme speaker constant een conversatie met je aan wilt gaan. Bram en ik merkten dit probleem zelf op toen we bezig waren met het bespreken van alle mogelijkheden met Google Assistant.

Uiteraard is dit natuurlijk niet een heel veel voorkomende situatie. Je kunt sneller de wens hebben om de Google Home Mini uit te zetten, vanwege het niet vertrouwen van wat wel en niet opgenomen wordt. Wellicht heb je een privé gesprek waarvan je zeker wilt weten dat er niets opgenomen of bijgehouden wordt. Ook in deze situatie kun je op makkelijke wijze Google Home Mini uitzetten.

Zo kun je de Google Home Mini uitzetten

Het tijdelijk uitzetten van de Google Home speaker is heel makkelijk en eenvoudig. Onderop de Google Home speaker vind je namelijk een schuifje die je om kunt zetten. Je herkent het schuifje doordat er een microfoon op afgebeeld staat.

Wanneer je dit schuifje om hebt gezet, zal Google Assistant direct zeggen  ‘De microfoon is uitgeschakeld‘. Dit is een teken dat het uitzetten van de Google Home Mini gelukt is.Ook de LED lampjes op de speaker zullen nu oranje gaan schijnen.

Wanneer je Google Home oppakt, zal Google Assistant zo nu en dan herhalen ‘De microfoon is trouwens uitgeschakeld‘. Dit kan handig zijn als je vergeten bent dat je hem tijdelijk hebt uitgezet.

Google Home Mini helemaal uitschakelen?

Voor het compleet uitschakelen van de Google Home Mini zit er maar één ding op: de stekker uit het stopcontact halen. Zonder stroomtoevoer zal Google Home Mini niet meer kunnen functioneren en ben je er dus van verzeker dat deze compleet is uitgeschakeld.

Wees niet bang dat je bij het eruit halen van de stekker alle instellingen van je Google Home kwijt bent. Dit zal niet gebeuren, zodra je de stekker er weer insteekt, zal deze functioneren als eerst. Hou er echter wel rekening mee dat het 10 – 20 seconden kan duren voor de Google Home Mini weer is opgestart.

One comment
  1. Hey, onze Google Home mini doet sinds gisteren raar. Ze blijft herhalen “De microfoon is trouwens uitgeschakeld”, welke stand van de mic-mute schakelaar. En inderdaad, de microfoon is effectief uitgeschakeld… Enig idee? Gehackt?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Related Posts
Eufy HomeKit

Eufy HomeKit koppelen

Het is mogelijk om een koppeling te maken met Eufy en HomeKit, echter is dit niet met elk apparaat mogelijk. Lees hieronder wat wel en niet mogelijk is.
Lees meer