📢WINACTIE: Doe mee en maak kans op een slimme robotstofzuiger (€429)




Google Home Mini tips

google home mini tips

Als je nieuw bent met smart speakers, kan het nog een vraagteken zijn wat je er allemaal mee kunt. Zo ook met de Google Home Mini: wat kun je er eigenlijk mee en zijn er nog extra leuke tips en trucs waarmee het gebruik van de speaker nóg interessanter wordt? Samen met Bram heb ik mij de afgelopen dagen gestort op handige en leuke tips en trucs waarmee de smart speaker van Google nóg interessanter wordt binnen een slimme woning.

Bekijk onze complete Google Home Mini tips Nederlands lijst. Aanvullingen of extra tips zijn altijd welkom: zo maken we samen de lijst nog completer en waardevoller!

Alle Google Home Mini tips & trucs op een rij

Om de lijst te realiseren hebben we dagenlang onderzoek gedaan naar (nieuwe) mogelijkheden van Google Home. Nu zul je denken: waarom alleen een tips lijst voor de kleinere Google Home Mini? Nou, er zijn een aantal handige tips die énkel van toepassing zijn op de kleinere variant van Google: zo is er een handige houder, waarbij je Google Home Mini ook een plaatsje bij het stopcontact kan krijgen zonder dat er hier een plankje of een kast te vinden is. Let’s go!



1. Gebruik je Google Home Mini voor het afspelen van muziek

Een slimme speaker is en blijft een luidspreker. Natuurlijk kun je de Google Home Mini goed gebruiken voor het afspelen van muziek. Sterker nog: je kunt draadloos muziek streamen vanaf je smartphone of tablet, nadat je ze hebt gekoppeld met de smart speaker. Naast het streamen van muziek, kun je ook buiten je smartphone of tablet om muziek starten.

Google Home maakt het namelijk mogelijk om gebruik te maken van streamingdiensten als Spotify of TuneIn. Hiermee kun je simpelweg door tegen je Google Home een specifiek nummer, album of artiest te zeggen, muziek laten afspelen. Zo kun je bijvoorbeeld zeggen: “Hé Google, speel Elvis Presley af op Spotify“. Let wel op: voor specifieke nummers en afspeellijsten dien je een Spotify Premium account te hebben.

2. Fiks een handige standaard als je geen plaats hebt bij het stopcontact

Zelf liepen we tegen het volgende aan: een Google Home dient aangesloten te zijn op het netstroom. Je zit dus (helaas) met kabels en specifieke lengtes te knoeien om deze een goede plek te geven. Wanneer je een stopcontact hebt waar geen plankje of kast bij te vinden is, kan dit zorgen voor problemen. Toch hebben wij een hele goede tip: er zijn speciale standaardjes, waarmee je je Google Home Mini kunt bevestigen onder het stopcontact. Dit is echt enorm handig en mooi: zo heb je geen last van rondslingerende kabels of ben je gebonden aan een specifieke plek waar een kast of een ander meubel staat.



google home mini standaard

Google Home Mini standaard

Deze handige standaard maakt het mogelijk om je Google Home Mini een plekje te geven bij het stopcontact, zonder dat hier een plankje of een kast aanwezig is. Een mooie manier om de kleine speaker te plaatsen!

Bekijk

3. Zet je nieuwe Google Home ergens vlakbij de keuken

We hebben het al een aantal keer benoemd: een smart speaker kan het best geplaatst worden vlakbij de keuken. Waarom? Nou, het is negen van de tien keer de meest centrale plek in de woning, je begint en eindigt er vaak de dag en het is de plek waar een keukenhulpje onmisbaar is. En laat Google Home Mini nou nét een hele handige keukenhulp zijn!



Zo kun je een speaker van Google gebruiken als kookwekker, kun je er stappenplannen opvragen voor specifieke gerechten en biedt de Google Home de mogelijkheid om eenheden om te rekenen. Handig als jij een Engelstalig recept aan het doornemen bent en men praat over eenheden als Gallons.

4. Koppel je Google Home Mini met je laptop op kantoor

Wat velen nog niet weten, is dat je de smart speaker ook eenvoudig met je laptop of computer kunt koppelen! Het grote voordeel hiervan, is dat je de speaker kunt bedienen van je laptop en daarmee tevens muziek kunt laten afspelen. Zo kun je het geluid van YouTube video’s af laten spelen op je Google Home Mini of specifieke nummers starten. Leestip: eerder schreven we een handig artikel over Google Home Installeren, waarbij we ook ingaan op het installeren op de PC of laptop!

5. Bedien oude apparaten met spraak via slimme stekkers

Bijna iedereen weet af van de mogelijkheid om met Google Home Mini apparaten met spraak te kunnen bedienen. Echter denken velen dat dit enkel mogelijk is met smart home producten. Dit hoeft echter niet: je kunt met behulp van een slimme stekker namelijk ook klassieke apparaten bedienen. Yes: zelfs een oude platenspeler kun je aanzetten door dit tegen Google Home te zeggen!



Het werkt als volgt: een slimme stekker die compatibel is met Google Assistant, kun je toevoegen in de Google Home app als nieuw apparaat. Waarna deze is toegevoegd, kun je de slimme stekker een naam geven, bijvoorbeeld ‘Platenspeler’. Steek de stekker van de platenspeler in de nieuwe smart plug en klaas is Kees! Je kunt nu zeggen: “Hé Google, zet de Platenspeler aan!“.

goolge home mini stekker

Tip: Slimme stekker voor Google Home Mini

De slimme stekker van AvatarControls is in onze ogen een hele goede keuze voor een slimme stekker. Hij is compact, ondersteund Google Assistant én is scherp geprijsd. Het wordt nog aantrekkelijker als je bijvoorbeeld kiest voor dit voordelige 3-pack.

Bekijk



6. Stel een standaard TV in via je smart speaker

De kleine smart speaker biedt ook de mogelijkheid om specifieke videobestanden af te spelen op je televisie. In veel gevallen komen wij uitleg tegen met spraakcommando’s als “Hé Google, speel Prison Break Seizoen 2, aflever 3 af op Netflix op de Televisie in de Woonkamer”. Maar wat als je nu enkel Google Home Mini gebruikt in de woonkamer en alleen zaken op de televisie in deze kamer af wilt spelen?

Juist, we kunnen het commando een stuk verkorten; daarom hebben we deze ook meegenomen als een van onze beste tips voor Google Home Mini! Door in je Google Home account een standaard TV in te stellen, hoef je de kamernaam er niet meer bij te benoemen. Toch weer wat makkelijker!

7. Zet Voice Match aan in je Google Home account

Zoals je wellicht hebt gemerkt hebben wij privacy bij een smart home hoog in het vaandel staan. Eerder schreven we ook een speciale smart home privacy beginnersgids, waarbij we tips op een rij hebben gezet om het delen van data en privacy gevoelige informatie te beperken. Ook bij Google Home hebben we hier een goede tip voor!



De Google Home speaker wordt gekoppeld met je Google account. Hierin heb je vaak zaken als e-mail, herinneringen en agendapunten, waarvan jij natuurlijk niet wilt dat Jan en alleman hier toegang toe krijgt. Om te voorkomen dat iemand anders vraagt wat jouw herinneringen zijn en Google Assistant deze deelt, kun je ‘Voice match’ inschakelen. Google voert dan alleen specifieke privacy-gevoelige spraakopdrachten uit wanneer hij jouw stem herkent. Safe!

8. Gebruik de JOT voor een draadloze Google Home Mini

In onze lijst met Google Home Mini Tips Nederlands kon deze gadget echt niet ontbreken. We hebben in het begin van het opzetten van Smarthomeweb.nl tal van vragen ontvangen waarom Google Mini niet draadloos gebruikt zou kunnen worden. Er spelen met name wensen om de Mini bijvoorbeeld tijdelijk in de tuin te zetten voor het streamen van muziek of om hem mee naar bed te nemen voor informatie voorziening bij het wakker worden.

Hoewel de Mini aan het netstroom aangesloten dient te worden, is er wel een after-market accessoire die interessant is voor het draadloos gebruik kunnen maken van de Google Home: JOT! Dit handige ‘schaaltje’ is een accupack, waar jij je Google Home Mini makkelijk in kunt schuiven en Google Home Mini draadloos kunt gebruiken.



google home mini draadloos

JOT voor Google Home Mini draadloos

Met JOT for Google Home Mini kun je draadloos genieten van de mogelijkheden! Op deze manier kun je de smart speaker overal mee naar toe nemen. Beschikbaar in meerdere kleuren!

Bekijk

Check hieronder nog een interessante video om kennis te maken met de JOT voor Google Home Mini!



9. Stel je actuele locatie in voor nuttige lokale informatie

Je kunt een smart speaker gebruiken om allerlei informatie op te vragen. Hoewel het stellen van grappige vragen voor Google Assistant een leuke vorm van entertainment is, is het natuurlijk een stuk nuttiger om lokale informatie te krijgen. Denk aan het weer, de openingstijden van de supermarkt om de hoek of hoelang het rijden is naar je werk.

Het is hierbij belangrijk om de volgende Google Home Mini tip te handhaven: stel je locatie in via je Google Home account. Hiermee kan Google precies de informatie geven die voor jou op dat moment relevant is!

10. Maak boodschappenlijstje met Google Home Mini

Hoewel wij voor deze tip een keer een heel artikel hebben geschreven, konden we hem niet ‘niet’ opnemen in deze complete lijst. Je kunt met Google Home namelijk heel eenvoudig booschappenlijstjes maken. Waarom dit handig is: hoevaak komt het niet voor dat er iets te binnen schiet, maar je geen papier of pen bij de hand hebt. “Ik onthoud het wel even” veranderd snel in “Ik vergeet het wel even”. Met een Google Home Mini in de buurt is dit probleem snel opgelost! Zeg bijvoorbeeld “Hé Google, voeg eieren toe aan mijn boodschappenlijst“.



Wees ook niet bang dat je deze boodschappenlijst vervolgens kan vergeten: via je Google Home account kun je op je smartphone altijd je boodschappenlijst bekijken, aanvullen of wijzigen. Als je meer wilt weten raad ik je aan om mijn artikel te lezen over een boodschappenlijst via Google Home Mini maken.

11. Stel je Google Home Mini in voor gasten

Deze tip is ook erg handig bij je nieuwe Google Home Mini: wanneer jij visite over de vloer hebt kan al snel de wens bestaan dat zij ook muziek kunnen streamen naar de smart speaker. Normaal gesproken kan dit alleen als iemand aangesloten is op hetzelfde WiFi netwerk. Met de zogeheten Gastmodus is dit niet nodig.

Met Google Home gastmodus instelling kunnen gebruikers op hun eigen netwerk ook gebruik maken van de functionaliteiten van Google Home Mini. Je verricht deze instelling ook gewoon via je Google Home account.



12. Vul je Google Home Mini aan met slimme lampen

Een van de eerste producten die aangeschaft worden bij het beginnen van een smart home, zijn vormen van slimme verlichting. Niet heel gek: dit is een mooie kennismaking met de mogelijkheden om apparatuur te bedienen via je smartphone of tablet (waar je dan ook bent). Ook het aansturen van bijvoorbeeld lampen met spraak is hiermee mogelijk als je een Google Home Mini hebt!

Het blijft altijd wel belangrijk om goed te letten op de ondersteuning van Google Assistant. Een van de beste keuzes voor slimme lampen zijn in onze ogen de varianten van Philips Hue. Hiermee kun je na het koppelen met Google Home (tip check hier de handleiding voor Philips Hue koppelen met Google Home) de lampen bedienen met spraakopdrachten. Je kunt hiermee met spraak:

  • Lichtsterkte variëren
  • Lampen dimmen zonder er een dimmer tussen te plaatsen
  • Hue scenes starten

Naast de koppeling met de Google Home Mini zijn de slimme lampen zelf ook al een grote aanwinst voor een slimmere woning. Zo zijn er tal van beste Philips Hue apps waarmee je het onderste uit de kan haalt.



slimme verlichting philips hue

Voordelig: Philips Hue starterpack met Google Home Mini

Nog geen Google Home Mini of wil je er een extra voor een andere kamer? Check dan nu dit voordelige Philips Hue starterpack, waarbij je de smart speaker er gratis bijkrijgt! Ook de benodigde Hue Bridge om een koppeling te kunnen maken is in het pakket te vinden.

Bekijk

14. Ontspannen met Google Home Mini: spellen, grappen en achtergrondmuziek

Naast informatie en het bedienen van apparaten met spraak kun je de Google Home Mini ook perfect gebruiken voor je dagelijks dosis ontspanning. Zo is Google Assistant, de spraakassistent van Google, altijd wel in voor een grapje en kun je er zelfs spellen meespelen!



Ook voor rustgevende achtergrondmuziek kun je de speaker inschakelen. Zoals we net aangaven bij een van onze Google Home Mini tips (Nederlands), kun je eenvoudig Spotify starten. Waar ik zelf wel eens gebruik van maak? Bosgeluiden, heerlijk rustgevend bij het bloggen over smart home toepassingen ;). Zeg bijvoorbeeld: “Hé hoe klinkt een bos?“. Je zult nu het geluid horen alsof je middenin een prachtig bebost gebied aan het werk bent!

15. Ontdek alle Google Home spraakopdrachten

Naast al deze Google Home Mini tips zijn er natuurlijk honderden spraakopdrachten die je kunt gebruiken voor het specifiek bedienen van apparaten. Onze laatste tip (voor nu) is dan ook om je goed in te lezen in de mogelijke commands. Ik heb goed nieuws voor je: samen met Bram heb ik onlangs een complete Google Home commands (Nederlands) lijst gemaakt, waarin je daadwerkelijk alle belangrijke en mogelijke spraakopdrachten ontdekt.

Heb jij nog meer tips voor het gebruik van de Google Home Mini?

Heb jij bij het gebruiken van de Google Home nog meer interessante tips en trucs ontdekt en kun je deze niet vinden in onze lijst? Stuur mij dan gerust een berichtje, zodat ik deze met veel plezier kan toevoegen om de lijst up to date en compleet te maken!



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Related Posts