Home » Smart home reviews » Google Home Mini Review

Google Home Mini Review

google home koppelen aan sonos

Google Home Mini getest © Bol.com
Bram Tigchelaar · 4 november 2018

Wij hebben de Google Home Mini bekeken en getest op een aantal factoren. Opvallend is dat deze smart speaker van Google sinds oktober dit jaar in het Nederlands ondersteund wordt. Maar wat kun je ermee, wat zijn de plus- en minpunten en wat is onze ervaring met de Google Home Mini? Je leest het in onze splinternieuwe review!

Functies van de Google Home Mini

interactie google home mini review

Met de Google Home Mini kun je een interactie aangaan.

Een Google Home is een interessante smart speaker van Google. Met deze speaker kun je een interactie aangaan en antwoord krijgen op standaard vragen als wat het weer is. Ook kun je de Google Home vaak koppelen met andere smart home producten, waarna je deze kunt bedienen middels spraak. De Mini variant in deze review is simpelweg een kleinere versie van de Google Home.

De 5 meest interessante functies van de Google Home Mini:

 1. Interactie aangaan: je kunt een Google Home Mini van alles vragen. Momenteel is dit nog wel beperkt tot een reeks standaard vragen, zoals het weer.
 2. Apparaten bedienen: door Google Home te koppelen met andere apparaten kun je deze bedienen met behulp van spraakbediening. “Hey Google, doe het licht aan!”
 3. Gebruiken als persoonlijke assistent: wanneer jij je agenda en afspraken koppelt aan je Google account, kun je je smart speaker gebruiken als assistent. Zo kun je bij het wakker worden te horen krijgen wat er vandaag op de planning staat.
 4. Berekenen van sommen of vragen van recepten: daarbij kun je de smart speaker perfect gebruiken van kleinere taakjes. Zo kun je de smart speaker vragen om sommen op te lossen of een stappenplan te delen voor het maken van een lekker salade.
 5. Afspelen van muziek: een speaker is en blijft een speaker. Je kunt dus gewoon je muziek afspelen, met bijvoorbeeld behulp van Spotify.

Pluspunten van de Google Home Mini

Als we inzoomen op de grote voordelen van een Google Home Mini, zijn er aantal zaken die wij positief vinden.

 • Spreekt Nederlands: sinds oktober 2018 is deze smart speaker voorzien van een Nederlands ondersteuning. Hiermee kun je in het Nederlands communiceren én antwoord krijgen. Een groot voordeel ten opzichte van andere smart speakers.
 • Hulpje voor al je vragen: wanneer je even snel antwoord wilt krijgen op een simpele vraag, kun je gewoon je vraag hardop stellen. Je hoeft niet helemaal je tablet of computer erbij te pakken.
 • Je vergeet geen afspraken meer: dankzij de handige functie van de smart speaker om afspraken te koppelen, kun je eenvoudig opvragen wat er te wachten staat vandaag!
 • Ziet er strak vormgegeven uit: de Google Home Mini is verkrijgbaar in het wit en ‘chalk’ (grijs). Beide erg mooi in onze ogen, met name door de denim-look cover! Daarbij is het een smalle variant, waardoor deze niet enorm opvalt in de kamer.
 • Afspelen van muziek is een eitje: door enkel een liedje op te zeggen kun je de smart speaker perfect gebruiken voor het luisteren van muziek.

Minpunten van de Google Home Mini

Naast alle voordelen hebben we echter ook een paar minpuntjes opgemerkt. We delen kleine nadelen hieronder.

 • Helaas niet draadloos: er zijn veel smart speakers die je draadloos mee kunt nemen. Helaas is dit niet het geval bij de Google Home Mini, hoewel er wel oplossingen voor zijn. Zo kun je met de JOT een Google Mini draadloos maken.
 • Je moet een Google account hebben: om gebruik te maken van je smart speaker dien je wel een Google account aan te maken. Dit is wel gratis!
 • Muziekkwaliteit ietsjes minder: we snappen dat dit een ‘smart’ speaker is en meer bedoeld is voor interactie. Toch vinden wij het muziekgeluid ook belangrijk. Dit was iets minder in onze ogen bij de Google Home Mini.
 • Relatief nog weinig koppelingen mogelijk: het meeste voordeel pak je met een smart speaker wanneer je deze koppelt met andere smart home artikelen. Hoewel het de laatste tijd steeds vaker mogelijk is merken we dat hier nog wel even flink op door geïnnoveerd moet worden.

Specificaties van de Google Home Mini

Bekijk in onderstaande tabel de specificaties van deze smart speaker die we op een rij hebben gezet.

Google Home MiniTestresultaten
Domotica platformGoogle Home
VerbindingDraadloos
StroomvoorzieningBedraad
Prijs indicatie€ 59,-

Conclusie Google Home mini review

google mini home review

★★★★

Ons oordeel over Google Home Mini

We hebben vier sterren toegekend aan deze Google smart speaker. De vijfde ster is deze speaker in onze ogen pas waard als er meer koppelingen mogelijk zijn met andere smart home apparaten. Toch vinden wij deze Google speaker een goede keuze als je wilt beginnen met je smart home en op zoek bent naar een slimme speaker.